رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل از رشد داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده است 

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۴, ۱۴۰۲)

شورای امنیت سازمان ملل متحد طی نشستی از رشد و فعالیت شاخه خراسان گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که امنیت جهان به ویژه کشورهای منطقه در خطر است.

معاون سرمنشی سازمان ملل در امور مبارزه با تروریزم می‌گوید که داعش به سلاح‌های بجامانده امریکایی در افغانستان دسترسی پیدا کرده و افزون بر آن، حملات این گروه بر ضد نیروهای‌ حکومت سرپرست کشور و هدف‌های بین‌المللی پیچیده‌تر شده است.

ولادیمیر ورونکوف گفته است که در حال حاضر نزدیک به بیست گروه تروریستی در افغانستان فعال است و اگر از نفوذ این گروه‌ها جلوگیری نشود، امنیت منطقه و جهان با خطر جدی مواجه خواهد شد.

آقای ورونکوف گفته است: «داعش در افغانستان نیز در حال افزایش است، افتادن سلاح و مهمات بجامانده از نیروهای امریکایی نیز بدست داعش نگران کننده است، قدرت عملیاتی داعش به ویژه شاخه خراسان این گروه بیشتر شده، حملات و تخنیک‌های جنگی این گروه علیه طالبان و هدف‌های بین‌المللی پیچیده‌تر شده، افزون بر این، نزدیک به بیست گروه تروریستی دیگر در افغانستان حضور دارد. امنیت منطقه و جهان ازفعالیت این گروه می‌تواند با خطر روبه‌رو شود، لذا نیاز است تا اقدامات سریع، بی‌وقفه و هماهنگ علیه داعش از سوی جامعه جهانی به ویژه کشورهای منطقه انجام شود.»

از سویی هم، مدیر اجرایی کمیته مبارزه با تروریزم ملل متحد می‌گوید در مبارزه با گروه‌های تروریستی باید در همه اشکال حمایت صورت گیرد و راهکاری از سوی جامعه جهانی به میان بیاید که بر بنیاد آن ریشه تروریزم از بین برده شود.

نتالیا گرمن در این مورد گفت: «باید از کشورها در مبارزه با داعش و سایر گروه‌های تروریستی در همه اشکال آن حمایت صورت بگیرد، یک راهکار جامع و هماهنگ می‌تواند مبارزه با داعش و سایرگروه‌های تررویستی را به موفقیت بکشاند، این مسوولیت کشورها است تا تروریست‌ها را به عدالت بکشانند، یک راهکار باید وجود داشته باشد تا ریشه‌های تروریزم شناسایی و برای خشکانیدن آن اقدام شود.»

در همین حال، نمایندگان امریکا و بریتانیا در سازمان ملل گفته‌اند که باید از نفوذ گروه‌های تروریستی در افغانستان جلوگیری شود و اجازه داده نشود که این کشور به پناهگاه امن تروریستان مبدل شود.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دایمی امریکا در سازمان ملل، گفت: «در جنوب آسیا در افغانستان باید از احیای دوباره القاعده جلوگیری شود، نباید گذاشته شود القاعده در این کشور پناهگاه امن ایجاد کند و نیز داعش به یک نگرانی و یک تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان مبدل شود.»

جیمز کاریوکی، معاون نماینده دایمی بریتانیا در سازمان ملل، نیز تصریح کرد: «شاخه خراسان داعش تلاش می‌کند تا حملات را بر اهداف ملکی و بین‌المللی در داخل افغانستان انجام دهد، ما برای مبارزه با شاخه خراسان داعش تلاش‌های را انجام داده‌ایم اما این کافی نیست باید راهبرد منظم و هماهنگ وجود داشته باشد تا داعش نتواند دوباره خود را احیا کند و تهدید برای امنیت منطقه و جهان ایجاد کند.»

با این حال، امارت اسلامی با رد همه‌ای این اظهارات گفته است که داعش و سایر گروه‌های تروریستی ۹۹ درصد در افغانستان از بین برده شده و هیچ تهدید را نمی‌تواند علیه امنیت کشورها خلق کند.

مقام‌های امارت اسلامی همچنان افزوده‌اند که تمامی تجهیزات بجامانده امریکا در افغانستان در اختیار دولت است و هیچ گروه دیگر به آن دسترسی ندارد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفت: «پدیده تکفیری به نام داعش در زیر چتر اشغال در افغانستان رشد کرده بود، ولی بعد از آمدن امارت اسلامی در مقابل این پدیده اقدامات جدی صورت گرفت که در نتیجه آن، کمر این پدیده شکسته شده و ۹۹ درصد در افغانستان از بین برده شده و تجهیزات و وسایط که در افغانستان از نیروهای اشغال‌گر در افغانستان باقی بجامانده از سوی نیروهای امارت اسلامی جمع‌آوری شده و در دیپوها و ذخایر بیت‌المال محفوظ و مصون هستند.»

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که حدود یک ونیم ماه پیش جو بایدن، رییس جمهور امریکا، در نشستی گفته بود که القاعده در افغانستان دیگر حضور ندارد. نماینده روسیه در این نشست اما از سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان به شدت انتقاد کرده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل