Connect with us

رویداد های اخیر

شکایت دهاقین هلمند از کمبود آب

منتشر شده

در

شماری از دهاقین در اطراف بند کجکی ولایت هلمند می‌گویند زمین‌های زراعتی و باغ‌های شان به دلیل کم آبی در حال خشکیدن است و آب در مزارع شان نمی رسد.

این دهاقین از حکومت می‌خواهند که آب دریای هلمند را مدیریت کند تا به مزارع آنها آب برسد.

عبدالجبار، دهقان در هلمند می‌گوید: «ما خود مان با کمبود آب مواجه هستیم. ما نیاز شدید به آب داریم و از واتر پمپ استفاده می‌کنیم. در حالی که آب برای خودمان کافی نیست، چگونه می‌توانیم به ایران آب بدهیم.»

شاه ولی، دهقان درهلمند می‌گوید: «ما درصورتی می‌توانیم به ایران آب بدهیم که آب ما زیاد شود یا اینکه بند ما به اندازه ای آب را ذخیره کند نیاز ما را برآورده سازد.»

دهاقین ولایت هلمند در حالی از کمبود آب شکایت دارند که اخیرا ایران گفته است که افغانستان باید حقابه این کشور را از دریای هلمند بدهد.

امارت اسلامی می گوید که متعهد به تامین حقابه ایران هستند اما آب کافی وجود ندارد.

مطیع الله عابد، سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید: «ما مطابق معاهده ۱۳۵۱ از دریای هلمند حقابه جمهوری اسلامی ایران را داده ایم و در آینده نیز به تامین حقابه آنها متعهد هستیم. نشست های نوبتی کمیساران امارت اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران بگونه عادی برگزار می‌شود. روی این موارد در فضای دوستانه بحث و به همین گونه سال نورمال و غیر نورمال آبی تعیین می‌گردد.»

شکایت دهاقین در ولایت هلمند از کمبود آب نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی تاثیر منفی روی افغانستان گذاشته است، از این رو آگاهان می‌گویند که این مسئولیت دولت ها است تا با تدوین برنامه های دراز مدت مشکلات مردم را حل کنند.

رویداد های اخیر

فورم دوحه؛ تمرکز تازه جهان بر نقش افغانستان در اتصال منطقه

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Published

on

در آستانۀ روز دوم فورم دوحه ۲۰۲۵، که با حضور حدود پنج‌هزار نماینده از ۱۶۰ کشور برگزار می‌شود، تمرکز جهانی بر نقش رو‌به‌تحول افغانستان افزایش یافته است.

ذاکر جلالی، رئیس بخش دوم سیاسی وزارت خارجۀ امارت اسلامی، در پیامی در شبکه ایکس گفته است که روز نخست فورم بیشتر بر بحران‌های جاری جهان و نقش قطر در میانجی‌گری متمرکز بود؛ از غزۀ جنگ‌زده و بحران اوکراین گرفته تا سودان، سوریه و دیگر موضوعات داغ بین‌المللی.

به‌گفتۀ جلالی، قرار است امروز در فورم دوحه پنل ویژه‌ای دربارۀ نقش افغانستان در اتصال منطقه برگزار شود. در این نشست، عبدالحی قانت از جانب افغانستان، عصمت‌الله ایرگاشف نمایندۀ ویژۀ رئیس‌جمهور ازبکستان و فیصل بن عبدالله نمایندۀ ویژه وزارت خارجه قطر شرکت خواهند کرد.

او تأکید کرده است که قطر در سال‌های اخیر نمونه‌ای موفق از میانجی‌گری و حل مسالمت‌آمیز منازعات ارائه کرده و افغانستان یکی از مثال‌های برجسته آن است. به باور وی، پرداختن فورم دوحه به مسئلۀ افغانستان در چارچوب نقش این کشور در اتصال، توسعه و همکاری اقتصادی نشان می‌دهد که نگاه جهانی از روایت امنیتی و بحرانی گذشته، به‌سوی روایت تازه‌ای از فرصت، پیشرفت و اتصال منطقه در حال تغییر است.

جلالی می‌افزاید که این تغییر، دریچه‌ای به سوی فرصتی جدید برای افغانستان و کل منطقه می‌گشاید، فرصتی که تعامل با آن نیازمند دقت، عمق و دوراندیشی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر سرحدات: جدا دانستن مکتب و مدرسه «دسیسه اشغالگران» است

Published

on

نورالله نوری، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که کشورهای غربی تلاش دارند به نام مدرسه و مکتب میان مردم تفرقه ایجاد کنند اما به گفته او، به اهداف‌شان نخواهند رسید.

آقای نوری در مراسم فراغت بیش از ۷۰۰ متعلم و محصل در کابل افزود: «جدا دانستن مکتب و مدرسه فکر غربی و دسیسه اشغالگران است، این یک دسیسه فاسد دشمنان دین خدا و افغانستان است.»

نوری تصریح کرد که حکومت به آموزش‌های دینی، به‌ویژه علوم عصری متعهد است و پیشرفت کشور را بدون آن ناممکن می‌داند.

او تأکید کرد که جهاد و دفاع از خاک امروز بر پایه تکنالوژی انجام می‌شود و در این بخش نیز توجه لازم صورت گرفته است.

در این مراسم، محمد علی جان احمد، معین جرگه‌های این وزارت، آموزش‌های دینی و عصری را فرض عین خواند.

جان احمد گفت: «فراگیری علوم عصری برای امور دینی فرض است. اگر علوم دینی را برای این فرا می‌گیریم که برای مقابله با کفار آماده باشیم، پس یقیناً که علوم عصری برای ما و شما فرض است.»

متعلمان و محصلانی که تازه سند فراغت کسب کرده‌اند، از امارت اسلامی می‌خواهند تا زمینه بیشتر را برای ادامه تحصیل آنان فراهم کند.

مقام‌های وزارت سرحدات، اقوام و قبایل همچنان گفتند که در بیست سال گذشته تلاش‌هایی برای ترویج فرهنگ غرب در افغانستان صورت گرفته بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

منیر در نشست ازبکستان: کشت مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در نشست اطلاع رسانی و هماهنگی منطقه‌ای آسیای میانه در ازبکستان گفت که کشت، قاچاق، و فروش مواد مخدر در افغانستان «تقریباً به صفر» کاهش یافته است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله در خبرنامه‌ای نوشته که آقای منیر در این نشست مبارزه جاری امارت اسلامی علیه مواد مخدر در افغانستان را «نقطه عطفی از دستاوردها» توصیف کرد.

منیر در این نشست بر همکاری کشورهای عضو تاکید کرد و از آن‌ها خواست که با دهاقین افغان در ایجاد زمینه‌های بدیل معیشت همکاری کنند تا پدیده مواد مخدر از افغانستان به‌گونه کامل ریشه‌کن شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!