Connect with us

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا از امارت اسلامی می‌خواهد تا سیاست‌های تبعیض‌آمیز در برابر زنان و دختران افغانستان را متوقف سازد

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

صدراعظم مالیزیا از امارت اسلامی خواسته است تا سیاست‌های تبعیض‌آمیز در برابر زنان و دختران افغانستان را متوقف بسازند و زمینه تعلیم، تحصیل و کار را برای آنان فراهم نمایند.

در ادامه اظهار نظرهای رهبران و نمایندگان برخی کشورها در هفتاد و هشتمین دور مجمع عمومی ملل متحد در مورد افغانستان، صدراعظم مالیزیا در سخنرانی‌اش در پنجمین روز این نشست با اشاره به اوضاع حقوق بشری در افغانستان از سیاست‌های تبعیض آمیز امارت اسلامی در برابر زنان و دختران افغانستان شدیداً انتقاد کرد و محروم ساختن آنان را از حق تعلیم و تحصیل خلاف آموزه‌های اسلامی خواند. انور ابراهیم اما تاکید کرد که کشورش متعهد است تا روابط با مردم افغانستان را از طریق ارائه کمک‌های بشردوستانه ادامه بدهد.

انورابراهیم، صدراعظم مالیزیا می‌گوید: «درمورد افغانستان مالیزیا عمیقا نگران وضعیت وخیم بشری در این کشوراست مخصوصاًاین که افغانستان برای سومین سال پیهم با خشکسالی مواجه است. مالیزیا متعهد است روابط با مردم افغانستان ازطریق ارائه کمک‌های بشردوستانه ادامه دهد، اما ما در فراخوان خود از مقام‌های حاکم در افغانستان می‌خواهیم، سیاست‌های تبعیض‌آمیز خود علیه زنان و دختران را برگردانند، ما در این کار مصمم و قاطع هستیم. محروم کردن دختران از رفتن به مکتب، نقض آموزه‌های اسلام است، بدون ذکر منشور ملل متحد و چارچوب چندجانبه حقوق بشر، محرومیت دختران از تحصیل، عمیقاً برای آینده افغانستان مضر است.»

وزیران خارجه اندونیزیا و امارات متحده عربی نیز در این نشست با نگرانی از تبعیض در برابر زنان و دختران در افغانستان تاکید کردند که در همکاری با سایر کشورهای اسلامی تلاش می کنند تا محدودیت ها در برابر زنان افغان برداشته

رتنو مرسودی، وزیرخارجه اندونیزیا می‌گوید: «در افغانستان اندونیزیا همه تلاش خود را به خرج خواهد داد تا از تامین حقوق زنان و دختران به کار وآموزش اطمینان حاصل کند ما از کمک‌های انکشافی وتوسعه‌ای به افغانستان نیز حمایت می‌کنیم. هرکشور حق این را دارد تا رشد و انکشاف کند.»

ریم ابراهیم الهاشمی، وزیرخارجه امارات متحده عرب می‌گوید: «ما همچنان از محرومیت و تبعیض علیه زنان در افغانستان نگرانیم، و می‌خواهیم زنان و دختران درافغانستان حق کار و تحصیل را داشته باشند. امارات متحده عربی درهمکاری با سایر کشورهای اسلامی برای برداشتن این محرومیت‌ها تلاش هایش را ادامه می‌دهد.»

امارت اسلامی اما بارها تاکید کرده که به تامین حقوق زنان در چارچوب شریعت اسلامی متعهد است و نیز گفته که محدودیت‌های تعلیمی و تحصیلی در برابر دختران دایمی نیست.

جامعه جهانی همواره تاکید کرده است، تا زمانی که حاکمان جدید افغانستان حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران را رعایت نکنند و نیز حکومت فراگیر را تشکیل ندهند به رسمیت شناخته نخواهند شد. مواردی که امارت اسلامی آن را جز مسایل داخلی افغانستان می‌داند.

رویداد های اخیر

سیلاب‌ها در بغلان تاکنون ۳۱۵ کشته و بیش از ۱۵۰۰ زخمی برجای گذاشته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان تایید کرده است که ۳۱۵ نفر از اثر سیلاب‌ها در ولایت بغلان جان باخته و یک هزار و ۶۳۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفته است که ۶۶۵ خانه به طور کلی و قسمی تخریب و یک هزار راس مواشی تلف شده‌اند.

در خبرنامه آمده است که احتمال افزایش میزان خسارات مالی و جانی وجود دارد.

در همین حال، معاون اقتصادی ریاست الوزرا نیز در سفرش به بغلان گفته است که امارت اسلامی با تمام امکانات به سیلاب‌زدگان کمک خواهد کرد.

ملا عبدالغنی برادر طی نشستی در این ولایت افزود که به خانواده‌های جان باختگان، مجروحان و نیازمندان رسیدگی همه جانبه صورت می‌گیرد.

از سویی هم، وزارت مهاجرین از ارسال بسته‌های کمکی برای سیلاب‌زدگان بغلان خبر داده که مشمول البسه، لباس، خیمه و ترپال می‌باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان یک میلیون تُن زغال سنگ از افغانستان خریداری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

یک هیات بلند پایه ازبیکستان در سفرش به کابل گفته است که این کشور می‌خواهد برای خریداری حدود یک میلیون تًن زغال سنگ از افغانستان، تیم تخنیکی اش را به کابل بفرستد.

هیات متشکل از الهام محکموف، وزیر ترانسپورت ازبیکستان و عصمت الله ارگاشیف، نماینده خاص ازبیکستان برای افغانستان این مطلب را در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) منتشر شد، در این دیدار، دو طرف در مورد روابط دوجانبه سیاسی، اقتصادی، اتصال منطقه‌ای، پروژه های ترانزیتی، تجارت، سرمایه گذاری مشترک و نقش و اهمیت ترانزیتی افغانستان و ازبکستان گفتگو کرده اند.

آقای متقی گفت که افغانستان پس از یک مدت طولانی به مسیر صلح و ثبات بازگشته است و این فرصت خوبی برای ازبکستان، سایر همسایگان و منطقه است تا از سیاست اتصال منطقه‌ای اقتصاد محور امارت اسلامی استفاده کنند.

از سوی دیگر، وزیر ترانسپورت ازبکستان تصریح کرد که این بار با یک تیم تخنیکی قوی به کابل آمده که متشکل از نمایندگان سکتور خصوصی، انجنیران خط آهن، زمین شناسی و معدن است.

آقای محکموف گفت که ازبکستان از سیاست امارت اسلامی که می‌خواهد افغانستان به مرکز ترانزیتی منطقه تبدیل شود، حمایت می‌کند.

او خاطر نشان کرد که برای آغاز کار عملی و امکان سنجی پروژه خط آهن افغان ترانس، تیمی از انجنیران را با خود آورده و هیات دیگری نیز در هفته جاری با تجهیزات به افغانستان می‌آید که عملاً کار خود را با اداره خط آهن افغانستان و سایر نهادهای مرتبط آغاز خواهد کرد.

آقای محکموف گفت که ازبکستان آماده است تا خدمات گمرکی و سرحدی را ۲۴ ساعته کند و تعرفه‌ها را کاهش دهد.

در همین حال، نماینده خاص ازبکستان برای افغانستان اظهار کرد که کشورش اکنون برای رانندگان موترهای باربری و تاجران ویزه طویل المدت می‌دهد و این روند در بخش‌های تعلیمی، صحی و سیاحتی نیز آغاز خواهد شد.

وی افزود که قرار است در آینده نزدیک انجنیران ازبکستانی به هدف آغاز کار ساخت مدرسه امام بخاری در مزار شریف به افغانستان سفر کنند. به گفته وی، ازبکستان آماده است تا در بخش ترمیم اماکن تاریخی و زیارت‌ها به گونه مشترک با وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان کار کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قیافه: چند شرکت بزرگ ایرانی مجموعه‌ای را با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

معاون اتاق تجارت ایران اعلام کرده است که چند شرکت بزرگ استخراج معادن این کشور کنسرسیوم یا مجموعه‌ای را با هدف ورود به معادن افغانستان شکل داده‌اند و یک شرکت‌ تولید فولاد هم تصمیم جدی برای ورود به بازار معدن افغانستان دارد.

قدیر قیافه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است که طی چند سال گذشته مذاکرات و رفت و آمدهایی بین ایران و افغانستان با تمرکز بر معادن انجام شده، اما دو مانع اصلی در پیشبرد این کار وجود دارد.

وی توضیح داد که تحریم‌ها بر همکاری ایران و افغانستان تاثیر خود را می‌گذارد و ایران را در ارائه ضمانت‌نامه‌هایی که در صحن بین‌الملل قابل قبول باشد دچار مشکل می‌کند.

وی افزود که شرط دوم برای سرمایه‌گذاری برخورداری از پشتوانه مالی است؛ چنانچه در همه دنیا این بانک‌ها و بازارهای سرمایه هستند که از پروژه‌های بزرگ حمایت می‌کنند و مجری پروژه سهمی حداکثر ۱۵ درصدی از تامین مالی آن را بر عهده دارد.

به گفته وی، در ایران بانکی وجود ندارد که بتواند پشتیبانی مالی ۴۰۰ میلیون دالری تا ۵۰۰ میلیون دالری را از پروژه‌های فرامرزی ایران داشته باشد و از صاحبان کسب و کارها در بخش استخراج معادن حمایت کند.

قیافه ادامه داد: یک شرکت صنعتی و معدنی یکی از شرکت‌های ایرانی بود که در سال‌های گذشته به سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان وارد شد اما تحت فشار امریکا، دولت وقت افغانستان پروژه را به شرکت ایرانی واگذار نکرد؛ همچنین در دولت قبل تیمی قوی از ایران با هدف توسعه فعالیت‌های معدنی به افغانستان سفر کردند و تفاهم‌نامه‌هایی هم امضا شد اما این توافقات هم با تغییر حکومت دیگر پیگیری نشد.

وی تصریح کرد: اگر اکنون کشورهای گوناگون مانند چین، پاکستان و ازبیکستان توانستند به معدنکاری در افغانستان روی بیاورند، حمایت مالی چشمگیر از سوی دولت‌ها و موسسات مالی دریافت می‌کنند، در حالی که شرکت‌های معدنی ایران از چنین حمایتی برخوردار نیستند.

قیافه در ادامه به وجود ذخایر عظیم سنگ‌های قیمتی در افغانستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سنگ‌های قیمتی استخراج شده از افغانستان از مجاری غیررسمی به ایران وارد و در بازار ایران معامله می‌شود اما استخراج این سنگ‌ها می‌تواند محل همکاری ایران و افغانستان باشد البته به شرط ایجاد پیش‌نیازهای یادشده.

وی خاطرنشان کرد: انتظار بخش معدن اینست که موسسات مالی و اعتباری، بانک‌ها و بازار سرمایه از حضور معدن‌کاران در این بازار حمایت کنند، همچنین از آنجا که افغانستان یک کشور پرخطر به شمار می‌آید و بیش از چهار دهه درگیر جنگ بوده است، حکومت سرپرست افغانستان باید امنیت سرمایه را تضمین کند.

آقای قیافه تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در افغانستان می‌تواند برای سرمایه‌داران ایرانی پرسود باشد، به روابط دو کشور عمق بخشد و به همکاری‌های درازمدت بینجامد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!