Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان ادعای تصرف پنجشیر را می‌کنند، اما جبهه مقاومت رد می‌کند

منتشر شده

در

طالبان امروز (دوشنبه، ۱۵ سنبله) ادعا می کنند که ولایت پنجشیر را بگونه کامل تصرف کرده اند.

این درحالی است که شب گذشته درگیری‌های شدید میان نیروهای طالبان و نیروهای جبهه مقاومت به رهبری احمد مسعود جریان داشت.

در همین حال، ویدیوهای که در رسانه‌ها اجتماعی نشر شده نشان میدهند که طالبان در ساختمان  این ولایت قرار دارد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان دریک کنفراس خبری در این باره گفت:” آخرین تلاش‌های ما در راستای امنیت کامل کشور نتیجه داد و ولایت پنجشیر به گونه کامل فتح و در کنترول امارت اسلامی درآمد.”

اما جبهه ضد طالبان به رهبری احمد مسعود، تصرف کامل پنجشیر از سوی طالبان را رد می‌کند.

مسعود پس از حملات شب گذشته در یک نوار صوتی تایید کرده اعضای خانواده‌اش نیز در این نبردها جان باخته اند.

احمد مسعود تاکید می‌کند که به نبرد در برابر طالبان ادامه میدهد.

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی، در این باره گفت:” در حملات دیشب، شماری از هم وطنان ما بشمول اعضای خانواده ام شهید شدند. فراخوان میدهیم که قیام ملی را برای آزادی کشور آغاز کنید.”

پهلوهای جنگ پنجشیر پیچیده می‌شود، بدنبال ادعای دخالت پاکستان در این جنگ حالا ایران می‌گوید که چگونگی مداخله پاکستان دراین جنگ باید بررسی شود.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در این باره گفت:” اخباری که از پنجشیر میرسد نگران کننده است، دخالت خارجی را در دست بررسی داریم”.

در نبرد شب گذشته پنجشیر، فهیم دشتی سخنگوی جبهه مقاومت ملی و جنرال داود زره جان باخته اند.

جبهه مقاومت گفته که آنها در حملات هوایی پاکستان جان باخته، اما طالبان می‌گویند که این دو تن در یک اختلاف ذات البینی کشته شده اند

منابع در پنجشیر تایید میکنند که طی روزهای گذشته، طالبان مانع ورود مواد خوراکی به پنجشیر شده و خطوط تلیفون وبرق را نیز قطع کرده اند.

اما طالبان می‌گویند که با تصرف این ولایت سر از امروز این خدمات دوباره فعال خواهد شد.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!