Connect with us

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر فابریکه پروسس کشمش را در ولسوالی استالف کابل افتتاح کرد

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، امروز (چهارشنبه) فابریکه پروسس کشمش را در ولسوالی استالف ولایت کابل افتتاح کرد.

دفتر ریاست الوزرا در بیانیه‌ای گفته است که عبدالغنی برادر آغاز فعالیت این فابریکه را گامی مهم در راستای افزایش ارزش محصولات زراعتی عنوان نمود و افزود که این اقدام باعث تحرک اقتصادی منطقه، معیاری‌شدن صادرات و فراهم‌سازی زمینه کار برای صدها تن خواهد شد.

در مراسم افتتاح این فابریکه، آقای برادر تصریح کرد که امارت اسلامی در کنار سایر بخش‌ها، به سکتور زراعت توجه خاص داشته و در راستای رشد اقتصاد زراعتی، پروژه‌های متعددی را در زمینه مدیریت آب راه‌ اندازی نموده است.

برادر گفت که امارت اسلامی به‌منظور تسهیل صادرات محصولات زراعتی به کشورهای منطقه و جهان، زمینه‌های لازم را فراهم ساخته و به‌هدف بازاریابی برای این محصولات، نمایشگاه‌ها را برگزار کرده و تعرفه بر وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شود را افزایش داده است.

 به گفته او، امارت اسلامی برای تقویت سکتور زراعت، استفاده از محصولات داخلی زراعتی را در اولویت قرار داده و در زمینه بهبود سیستم‌های آبیاری، ایجاد سردخانه‌ها و ساخت مراکز پروسس و بسته‌بندی، پیشرفت‌هایی حاصل کرده است.

وی بر اهمیت کیفیت و بسته‌بندی صادرات محصولات زراعتی تأکید کرد و آن را برای اعتبار افغانستان و توسعه روابط تجارتی حیاتی دانست.

عبدالغنی برادر خاطرنشان ساخت که امارت اسلامی برای افزایش سطح تجارت، بر اتصال منطقه‌ای تمرکز خاص دارد و خوشبختانه در حال حاضر شبکه خطوط آهن افغانستان توسعه یافته است که از این طریق روابط تجارتی با کشورهای مختلف تقویت و گسترش یافته‌اند.

برادر افزود که امارت اسلامی تلاش دارد دهلیز لاجورد را به‌گونه کامل فعال سازد و در نشست اخیر سازمان ایکو، با کشورهای ذیربط در این زمینه گفتگو کرده است تا افغانستان به بازارهای اروپا دسترسی پیدا کند.

در جریان مراسم افتتاح این فابریکه، او نقش سکتور خصوصی و سرمایه‌گذاران را در رشد اقتصادی کشور مهم خواند و گفت که تسهیلات لازم در بخش‌های مختلف برای سرمایه‌گذاران فراهم گردیده است.

وی افزود که سرمایه‌گذاران می‌توانند علاوه بر زراعت و صنعت، در بخش‌های معادن، انرژی، مخابرات، ترانسپورت و خدمات نیز سرمایه‌گذاری نمایند.

رویداد های اخیر

پاکستان: عاملان حمله کوهات ریشه در افغانستان دارند

امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

Published

on

پاکستان ادعا کرده است که حمله روز جمعه به نمازگزاران و نیروهای پولیس در شهر کوهات، در ایالت خیبرپختونخوا، از سوی گروه‌هایی انجام شده که ریشه در افغانستان دارند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان در بیانیه‌ای افزوده است که امارت اسلامی، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

این وزارت گفته است که عاملان حمله به نمازگزاران و نیروهای پولیس در یک مسجد در کوهات، ریشه در افغانستان دارند. این حمله که روز جمعه با موتر بمب در خیبرپختونخوا انجام شد، بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم ۱۶ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر دیگر زخمی شدند.

وزارت اطلاعات و نشرات پاکستان همچنین گفته است که امارت اسلامی افغانستان، به جای شانه خالی کردن از مسئولیت، باید با شبکه‌های تروریستی فعال در افغانستان مقابله کند.

پاکستان افزوده است که محکوم کردن حمله کوهات از سوی امارت اسلامی به‌تنهایی کافی نیست و باید با اقدامات عملی همراه شود.

با این حال، امارت اسلامی بارها این‌گونه اتهام‌ها را رد کرده و تأکید دارد که مسئله تحریک طالبان پاکستان، یک موضوع داخلی پاکستان است.

مقام‌های امارت اسلامی می‌گویند افغانستان اجازه نمی‌دهد از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود، اما مسئولیت تأمین امنیت و مقابله با گروه‌های مسلح در داخل پاکستان را متوجه حکومت پاکستان می‌دانند.

روابط میان افغانستان و پاکستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، همواره بر سر فعالیت تحریک طالبان پاکستانی و نحوه مقابله با آن، متشنج بوده است.

پاکستان ادعای حضور این گروه در افغانستان و طرح‌ریزی حملات علیه اسلام‌آباد را دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را بی‌اساس و نادرست می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان: تاجران در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند

Published

on

مقام‌های محلی در بدخشان از تاجران خواسته‌اند که در جلوگیری از قاچاق مواد مخدر همکاری کنند و سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

جمال‌الدین حقجو، معاون والی بدخشان، در مراسم افتتاح نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد گفت که در حال حاضر هزاران تن در کشور به مواد مخدر معتاد هستند.

او از تاجران خواست برای جلوگیری از گسترش قاچاق مواد مخدر، سرمایه‌های‌شان را در بخش‌های قانونی و تولیدی به کار بیندازند.

در همین حال، شماری از مقام‌های محلی در مراسم افتتاح این بانک گفتند که همه باید برای رشد اقتصادی کشور تلاش کنند.

آنان افزودند که با گسترش فعالیت‌های اقتصادی می‌توان فقر و مشکلات اقتصادی هزاران خانواده را کاهش داد.

مسؤولان محلی همچنین از بانک‌ها و تاجران خواستند فعالیت‌های‌شان را مطابق اصول اسلامی انجام دهند.

نخستین شعبه بانک ملی افغان در شهر فیض‌آباد، مرکز بدخشان، با هدف گسترش خدمات بانکی در این ولایت افتتاح شده است.

مسؤولان بانک ملی افغان می‌گویند که فعال‌شدن این شعبه، سهولت‌های بیشتری را برای باشندگان بدخشان فراهم می‌کند. به گفته آنان، کارمندان دولتی که معاش‌شان را از طریق این بانک دریافت می‌کنند، مطابق پالیسی بانک می‌توانند از خدمات قرضه نیز استفاده کنند.

شماری از باشندگان بدخشان از افتتاح این شعبه استقبال کرده و خواستار ایجاد نمایندگی‌های بانک‌ها در ولسوالی‌های دوردست این ولایت شده‌اند.

مسؤولان در پایان از تاجران و اداره‌های دولتی خواستند با سرمایه‌گذاری و استفاده از خدمات بانک ملی افغان، از فعالیت این بانک حمایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هفت مهاجر افغان در حادثه ترافیکی در سیستان و بلوچستان ایران جان باختند

Published

on

در پی برخورد یک موتر حامل مهاجرین افغان با موتر حامل تیل در ولایت سیستان و بلوچستان ایران، هفت تن جان باخته‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری حال‌وش، این حادثه روز جمعه، ۲۷ سنبله ۱۴۰۵، در منطقه سرباز سیستان و بلوچستان رخ داده است.

 سیاوش محبی، قوماندان امنیه راهور سیستان و بلوچستان، گفته است که اتباع افغان به گونه غیرقانونی وارد ایران شده بودند.

وی افزود که در این رویداد ۹ تن دیگر زخمی شدند.

محبی علت این رویداد را بی‌احتیاطی راننده موتر حامل مهاجرین عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!