Connect with us

رویداد های اخیر

عضو مجلس نمایندگان امریکا: کاخ سفید می‌دانست دولت افغانستان سقوط می‌کند اما کاری نکرد

منتشر شده

در

درل آیسا، عضو مجلس نمایندگان امریکا اظهارات رئیس جمهور جو بایدن را رد کرده که گویا انتظار سقوط سریع رژیم قبلی افغانستان را نداشت.

او پس از مشاهده اسناد محرمانه خروج امریکا از افغانستان، روز سه‌شنبه به فاکس‌نیوز گفت که کاخ سفید اجازه داد کابل سقوط کند.

جو بایدن پیش از این گفته است که سقوط حکومت اشرف غنی سریع‌تر از آنچه انتظار ‌می‌رفت، اتفاق افتاد. اما درل آیسا، عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که دیپلومات‌های امریکایی در کابل قبلاً در مورد پیشرفت سریع امارت اسلامی به کاخ سفید هشدار داده بودند.

سند محرمانه نشان می‌دهد که مقامات امریکایی احتمال بازگشت امارت اسلامی را دست‌کم گرفته بودند.

آیسا گفت: «آن‌ها می‌دانستند که اردوی افغانستان به هیچ وجه نمی‌تواند از کشور دفاع کند. آن‌ها می‌دانستند که کابل در ظرف چند هفته سقوط خواهد کرد. آن‌ها می‌دانستند طالبان (امارت اسلامی) چه کار می‌کنند… آن‌ها اجازه دادند این امر اتفاق بیافتد.»

بایدن ادعا کرده است که اردوی افغانستان اراده جنگیدن در برابر امارت اسلامی را نداشت. او هر گونه نقش حکومت امریکا در سقوط رژیم قبلی در افغانستان را رد کرده است.

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دو کشته و ۵۱ زخمی در پی واژگونی بس مسافربری در هرات

Published

on

قوماندانی امنیه ولایت هرات می‌گوید که در پی واژگونی یک بس مسافربری نوع ۴۰۴ در این ولایت، دو تن جان باخته و ۵۱ تن دیگر زخمی شده‌اند.

این رویداد شب گذشته در مربوطات ولسوالی ادرسکن رخ داده و دلیل آن سرعت بیش از حد عنوان شده است.

زخمیان حادثه به مراکز صحی منتقل شده اند.

پولیس هرات به رانند‌گان وسایط مسافربری توصیه کرده است تا قوانین و اصول ترافیکی را رعایت نموده و از سرعت غیرمجاز و بی‌احتیاطی هنگام رانندگی جداً خودداری کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!