Connect with us

اخبار ساحوی

عفو بین الملل: حکومت افغانستان باید قانون دسترسی به اطلاعات را تطبیق کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

دیدبان شفافیت و سازمان عفو بین الملل حمایت خود را از اعتراض شماری از رسانه ها در برابر محدویت دسترسی به اطلاعات اعلام کرده اند.

پس از نامه‌ی اعتراضی ۳۰ رسانه کشور در پیوند به ندادن اطلاعات از سوی نهادهای حکومتی، دید‌بان شفافیت افغانستان گفته است که قوای سه گانه دولت در قسمت تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات کوتاهی کرده و برخی آنان خود را حتا فراتر از قانون دانسته اند.

به گفته‌ی این نهاد مجلس نمایند‌گان، مجلس سنا، قوه قضاییه، دادستانی کل، وزارت معارف، ریاست جمهوری و برخی دیگر از نهادهای حکومتی به مشکل اطلاعات را در دسترس رسانه ها قرار می دهند.

سید اکرام افضلی رییس دید‌بان شفافیت افغانستان میگوید: “ادارات که خود را بانی و حامی قانون فکر می کنند، خود را باید بالاتر از قانون فکر نکنند، خود باید اول حاضر شوند که این اطلاعات را به مردم بدهند، به شمول ستره محکمه (دادگاه عالی)، به شمول لوی سارنوالی (دادستانی کل)، به شمول پارلمان و ریاست جمهوری.”

این نهاد همچنان از حاضر نشدن نهادهای حکومتی از بهر دادن اطلاعات به رسانه های داخلی انتقاد کرده و میگوید که این نهادها در برابر رسانه های داخلی و خارجی برخورد دو گانه دارد.

آقای افضلی می‎افزاید: “برای رسانه های بیرونی حاضر می شوند تا مصاحبه بدهند ولی برای رسانه های افغانستان حاضر نیستند تا مصاحبه بدهند، این به معنای چیست؟ عدم پاسخگویی به مردم افغانستان یکی از طریقه هایش همین است که شما حاضر نشوید مصاحبه بدهید.”

بر اساس یافته های دید‌بان شفافیت افغانستان حکومت تا اکنون هیچ یک از یافته های گزارش های تحقیقی رسانه ها را پیگیری نکرده و تا اقدامات اداری و قضایی را در این مورد انجام دهد.

ناصر تیموری پژوهشگر دید‌بان شفافیت افغانستان میگوید: “در صورتی که حکومت افغانستان این گزارش ها را جدی نگیرد و خودشان از قوانین که حکومت را مکلف به پیگیری از یافته های گزارش های می کند انجام نمی دهند در حقیقت مانع آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات و دسترسی به اطلاعت هستند.”

در همین حال سازمان عفو بین الملل تاکید می‌ورزد که حکومت افغانستان مکلف به احترام، حمایت و تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات است.

عمر ورایچ، معاون رییس منطقه‌ای سازمان عفو بین‌الملل در جنوب آسیا میگوید: “خبرنگاران افغانستان شجاع ترین اند. آما در شرایط بسیار دشورا کار میکنند. آنها با تهدید، فشار و خشونت مواجه شده اند. حکومت باید فضای را مساعد کند که آنان به طور آزادانه و بدون ترس کار کنند.”

آقای واریچ می‌افزاید: “حکومت نه تنها وظیفه محافظت از خبرنگاران را دارد بلکه بر اساس قوانین افغانستان و تعهدات بین المللی اش برای آزادی بیان، باید اطلاعات در اختیار آنان بگذارد.

از سوی هم، وحید عمر مشاور ارشد ریاست جمهوری در امور روابط عامه و استراتیژیک گفته است: “ما طرفدار روابط کاری موثر، مسلکی و مبنی بر اصل پاسخگویی متقابل استیم و در همین راستا تلاش می‌کنیم. ما طرفدار تقابل میان حکومت و رسانه ها نیستیم و هر دو را ممد و همکار یکدیگر میدانیم.”

اخبار ساحوی

رییس جمهور روسیه به هدف گسترش مشارکت استراتژیک با شی وارد بیجینگ شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه برای گفتگو در مورد گسترش «مشارکت استراتژیک» با شی جین‌پینگ، همتای چینی‌اش وارد بیجینگ شده است.

رویترز گزارش داده که پوتین روز پنج‌شنبه (۲۷ثور) وارد بیجینگ شده است.

مسکو امیدوار است که این سفر بتواند، «مشارکت استراتژیک» میان دو کشور قدرت‌مند رقیب «ژئوپلیتیکی» امریکا را گسترش دهد.

پوتین در مصاحبه با خبرگزاری شین‌هوا از شی برای کمک به ایجاد این مشارکت با روسیه برمبنای منافع ملی و اعتماد متقابل قدردانی کرده است.

رییس جمهور روسیه افزوده است: «ما تلاش خواهیم کرد که همکاری نزدیک‌تری در زمینه صنعت و فناوری پیشرفته، فضا و انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز، هوش مصنوعی، منابع انرژی تجدیدپذیر و سایر بخش‌های نوآورانه ایجاد کنیم.»

براساس گزارش، پوتین با انتخاب چین برای اولین سفر خارجی خود پس از ادای سوگند برای یک دوره شش ساله که حداقل تا سال ۲۰۳۰ در قدرت باقی خواهد ماند، پیامی را در مورد اولویت‌های و عمق روابط شخصی خود با شی به جهان ارسال کرده است.

پوتین ۷۱ ساله و شی ۷۰ ساله در مراسم جشن ۷۵ ساله‌گی جمهوری خلق چین توسط اتحاد جماهیر شوروی که در سال ۱۹۴۹ توسط مائو تسه تونگ اعلام شده بود، شرکت خواهند کرد.

گفتنی است که چین و روسیه در فبروری ۲۰۲۲ در سفر پوتین به بیجینگ، «شراکت بدون محدودیت» را اعلام کرده بودند.

ایالات متحده چین را به‌عنوان بزرگترین رقیبش و روسیه را به‌عنوان بزرگترین تهدید علیه دولت و مردم خود می‌داند.

قرار است پوتین طی این سفر از «هاربین» در شمال‌شرقی چین، شهری که روابط قوی با روسیه دارد نیز دیدن کند.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که چین در سال‌های اخیر روابط تجاری و نظامی خود را با روسیه به دلیل تحریم‌های امریکا و متحدانش علیه این دو کشور، افزایش داده است.

رهبران کشورهای غربی، به خصوص ایالات متحده نقش چین را در کمک به روسیه برای مقابله با تحریم‌ها مهم عنوان کرده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به رفح در محکمه جهانی بررسی خواهد شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

محکمه بین‌المللی عدالت سازمان ملل در روز‌های پنج‌شنبه و جمعه جلساتی را برای بحث در مورد اقدامات عاجل جدید مورد نظر آفریقای جنوبی در مورد حملات اسرائیل به رفح در طول جنگ غزه برگزار خواهد کرد.

به نقل از بیانیه محکمه جهانی، جلسات ۱۶ و ۱۷ می ‌به درخواست آفریقای جنوبی از محکمه برای صدور اقدامات عاجل بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حملات این رژیم به رفح می‌پردازد.

این درخواست بخشی از دوسیه‌ای است که آفریقای جنوبی در ماه جنوری علیه اسرائیل مطرح کرده و این کشور را به ارتکاب نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند.

روز یک‌شنبه، مصر به ترکیه و کلمبیا پیوست و رسماً درخواست پیوستن به پرونده علیه اسرائیل را داد.

از طرفی دولت مصر پس از پیوستن به دوسیه شکایت از اسرائیل در محکمه جهانی، هم‌اکنون در حال برررسی کاهش سطح روابط سیاسی به این رژیم است.

طبق گزارش اسکای‌نیوز، دولت مصر در حال بررسی کاهش سطح روابط سیاسی با اسرائیل است.

وزارت خارجه مصر روز یک‌شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشور قصد دارد به صورت رسمی از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در محکمه بین‌المللی جزایی حمایت کند.

وزارت خارجه مصر تصریح کرد: «ورود به این شکایت در سایه تشدید و گسترش تعرض‌های اسرائیل علیه غیرنظامیان در نوار غزه صورت می‌گیرد. ما از اسرائیل می‌خواهیم که به عنوان نیروی اشغالگر به تعهدات خود عمل کند و تدابیر موقت صادرشده از سوی محکمه بین‌المللی جزایی را به اجرا دربیاورد.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: ما بار دیگر از شورای امنیت سازمان ملل متحد و طرف‌های تاثیرگذار می‌خواهیم که برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف عملیات نظامی در رفح فوراً اقدام کنند.

این در حالی است که سامح شکری، وزیر خارجه مصر مدعی شد: توافق صلح با اسرائیل انتخابی راهبردی برای مصر و رکن اصلی صلح در منطقه است.

محکمه جزایی بین‌المللی درخواست اقدامات ارائه‌شده از سوی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی جمعی از سوی این رژیم در نوار غزه را اوایل ماه حمل سال گذشته بررسی کرد.

پس از آن قضات محکمه جزایی بین‌المللی طبق درخواست آفریقای جنوبی احکامی موقت را علیه رژیم صهیونیستی صادر کردند. این محکمه از رژیم صهیونیستی خواست تمامی اقدامات لازم را برای جلوگیری از نسل‌کشی در غزه انجام دهد. این محکمه به رژیم صهیونیستی دستور داد ظرف یک ماه تمامی اقداماتی را که برای جلوگیری از نسل‌کشی انجام داده به محکمه جهانی گزارش دهد. همچنین قاضی این محکمه گفت که حکم مذکور تعهدات بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی ایجاد می‌کند.

علاوه بر این محکمه جهانی به رژیم صهیونیستی دستور داد تا «اقدامات عاجل» را برای فراهم کردن خدمات مورد نیاز فوری و کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه انجام دهد، اما با این حال دستوری مبنی بر برقراری آتش‌بس در این جنگ را مطرح نکرد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پوتین برای دوره جدید ریاست‌جمهوری سوگند یاد کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۹, ۱۴۰۳)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز سه‌شنبه (۱۸ثور) با ادای سوگند در مراسمی در کاخ کرملین به عنوان رئیس‌جمهور این کشور دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز کرد.

پوتین پیش از این چهار بار برای دفاع از قانون اساسی روسیه سوگند یاد کرده است.

ولادیمیر پوتین از سال ۱۹۹۹به این سو به عنوان رئیس‌جمهور یا صدراعظم در صحنه سیاسی روسیه در قدرت بوده است.

پوتین ۷۱ساله در ماه مارچ گذشته به عنوان برنده انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه شناخته شد.

این درحالی است که معروف‌ترین رقیب او، الکسی ناوالنی، یک ماه پیش به‌طور ناگهانی در زندانی در قطب شمال درگذشت.

خانم الکسی ناوالنی، با انتشار ویدئویی قبل از مراسم تحلیف ریاست جمهوری در شبکه یوتیوب، پوتین را “ظالم و قاتل” خواند و از حامیان خود خواست که “به مبارزه علیه پوتین ادامه دهند.”

امریکا، بریتانیا و شماری از کشورهای دیگر مراسم سوگند ریاست‌جمهوری آقای پوتین را تحریم کرده‌اند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، روز دوشنبه گفت: «ما در مراسم تحلیف نماینده نخواهیم داشت. انتخابات [روسیه] را آزاد و عادلانه نمی‌دانیم، ولی پوتین رئیس‌جمهور روسیه است و قرار است در این سمت به کار خود ادامه دهد.»

به گزارش خبرگزاری آلمان و به نقل از دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، برخی از کشورها مانند فرانسه، هنگری و اسلواکی برای “ادامه برقراری کانال‌های ارتباطی” خود با مسکو،  نمایندگانی به مراسم تحلیف پوتین فرستادند.

ولادیمیر پوتین که نزدیک به ۲۵سال از حضورش در قدرت می‌گذرد، قرار است تا سال ۲۰۳۰به عنوان رئیس‌جمهور روسیه به کار خود ادامه دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!