Connect with us

رویداد های اخیر

علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران سعودی برای سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که برخی از سرمایه‌گذاران عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری در بخش نفت، گاز و گسترش خط لوله تاپی در افغانستان علاقه‌مندی نشان داده‌اند.

سخنگوی وزارت معادن گفته است که برخی از سرمایه‌گذاران سعودی طی دیداری با هدایت الله بدری، وزیر معادن و پترولیم تفاهم‌نامه‌های را نیز برای دوام نشست‌های دوجانبه امضا کرده‌اند.

براساس خبرنامه این وزارت، آقای بدری همچنان اطلاعات مربوط به ذخایر نفتی افغانستان را با شرکت‌های سعودی به اشتراک گذاشته و افزوده است که افغانستان خواهان همکاری مشترک با سرمایه‌‌گذاران عربستان سعودی است و از آن‌ها خواست که در ذخایر معدنی افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

در همین حال، اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که تصمیم وزارت معادن مبنی بر اجازه دادن به سرمایه‌گذاران سعودی برای سرمایه‌گذاری در بخش معادن، تأثیر مثبتی بر اقتصاد عمومی کشور خواهد داشت.

اسدالله اسدی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفت: «سرمایه‌گذاری شرکت‌های عربی در سکتور معادن افغانستان، به ویژه در بخش استخراج و انکشاف معادن و نفت، می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت و تاثیرات گسترده در بخش اقتصادی کشور باشد.»

مقام‌های وزارت معادن و پترولیم همچنان تصریح کرده‌اند که علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران خارجی در سکتور معادن کشور نسبت به گذشته افزایش یافته است.

این در حالی است که به گفته امارت اسلامی، فعلاً بهترین شرایط سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بخش معادن در کشور فراهم است.

رویداد های اخیر

قطر از آتش‌بس موقت عید فطر میان افغانستان و پاکستان استقبال کرد

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که این آتش‌بس موقت می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد فضای آرام میان دو طرف کمک کند.

Published

on

قطر از اعلام آتش‌بس موقت میان افغانستان و پاکستان به مناسبت عید فطر استقبال کرده و آن را گامی مثبت برای کاهش تنش‌ها میان دو کشور دانسته است.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای اعلام کرد که این آتش‌بس موقت می‌تواند به کاهش تنش‌ها و ایجاد فضای آرام میان دو طرف کمک کند.

در این بیانیه ابراز امیدواری شده است که این اقدام راه را برای دستیابی به یک آتش‌بس پایدار هموار سازد؛ توافقی که بتواند از جان غیرنظامیان محافظت کرده و زمینه تأمین امنیت و ثبات در منطقه را فراهم کند.

همچنان قطر از پاسخ مثبت دو طرف به درخواست‌های قطر، عربستان و ترکیه برای برقراری آتش‌بس استقبال کرده و تأکید کرده است که گفتگو و راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز بهترین راه برای حل اختلافات است.

دوحه همچنین بر ادامه تلاش‌های دیپلماتیک خود با همکاری شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات و امنیت در منطقه تأکید کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه پشاور آزادی ۶۸ شهروند افغان از بازداشت را با قید ضمانت صادر کرد

براساس گزارش‌ها، این افراد که در بازداشت به سر می‌بردند، با ارائه دادخواستی به ستره محکمه پشاور خواستار آزادی با ضمانت شده بودند.

Published

on

ستره محکمه پشاور اعلام کرده است که به ۶۸ شهروند افغان، از جمله افراد زیر ۱۸ سال و دارندگان کارت «پاکستان اوریجن کارت» (POC)، قید ضمانت داده و دستور آزادی آنان از بازداشت را صادر کرده است.

براساس گزارش‌ها، این افراد که در بازداشت به سر می‌بردند، با ارائه دادخواستی به ستره محکمه پشاور خواستار آزادی با ضمانت شده بودند. محکمه پس از بررسی درخواست‌ها، با پذیرش عریضه آنان دستور داد تا تمامی ۶۸ تن از بازداشت رها شوند.

در میان این افراد، شماری از کودکان زیر سن ۱۸ سال نیز حضور داشتند که توجه محکمه را به جنبه‌های بشردوستانه این پرونده جلب کرده است. همچنان برخی از بازداشت‌شدگان دارای کارت «پاکستان اوریجن کارت» بودند؛ سندی که برای افراد دارای ریشه یا پیوند با پاکستان صادر می‌شود و به دارندگان آن برخی امتیازات در این کشور داده می‌شود.

کارشناسان می‌گویند که شامل بودن دارندگان این کارت در میان بازداشت‌شدگان، پیچیدگی وضعیت حقوقی شماری از شهروندان افغان در پاکستان را برجسته می‌سازد؛ به‌ویژه آنانی که اسناد معتبر مرتبط با پاکستان در اختیار دارند.

گفته می‌شود حکم اخیر ستره محکمه پشاور می‌تواند بر پرونده‌های مشابه مربوط به شهروندان افغان در خیبرپختونخوا و سایر مناطق پاکستان نیز تأثیرگذار باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی از توقف موقت عملیات‌های دفاعی علیه پاکستان به مناسبت عید خبر داد

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که نیروهای امنیتی و دفاعی امارت اسلامی به مناسبت فرارسیدن عید سعید فطر و همچنین به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر، توقف موقت عملیات‌های دفاعی «رد الظلم» را اعلام می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد در ایکس نوشته است: «امارت اسلامی ضمن قدردانی از حسن نیت کشورهای دوست و میانجی، خاطرنشان می‌سازد که حفظ امنیت ملی افغانستان، حریم و مصونیت جان افغان‌ها را وظیفه‌ای ملی و شرعی خود دانسته و در صورت تهدید، به هرگونه تجاوز با شجاعت پاسخ خواهد داد.»

این در حالی است که عطاءالله ترار، وزیر اطلاعات و نشرات پاکستان، نیز اعلام کرده که این کشور حملات خود به افغانستان را به مناسبت عید فطر به درخواست عربستان سعودی، قطر و ترکیه به‌گونه موقت توقف داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!