Connect with us

رویداد های اخیر

علمای پاکستانی در نشست اندونیزیا قصد ندارند تا جنگ افغانستان را حرام بخوانند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

پس از چانه زنی های زیاد سرانجام حکومت افغانستان، پاکستان را قناعت داد که علمایش را در نشست جاگارتا اجازه  شرکت بدهد.

اما گفته می شود علمای پاکستانی در نشست اندونیزیا قصد ندارند تا جنگ افغانستان را حرام بدانند.

این نشست فردا بگونه مقدماتی و روز جمعه بگونه رسمی آغاز می شود.

منابع معتبر از شورای صلح، به آریانانیوز می گویند که علمای پاکستان، افغانستان و اندونیزیا روی یک پیش نویس به توافق رسیده اند که تنها از روند صلح افغانستان اعلام حمایت خواهد شد.

بربنیاد این اعلامیه علمای پاکستانی قصد ندارند که جنگ افغانستان را حرام اعلام کنند.

درکنار این علمای پاکستان از علمای افغانستان خواهند خواست که افراطیت و جنگ در پاکستان را نامشروع اعلام کنند.

گفته می شود دراین نشست از جانب پاکستان علمای شرکت خواهند کرد که پیشتر نبرد افغانستان را مشروع دانسته اند که یکی از آنها برادر مولانا فضل الرحمان خواهد بود.

کریم خلیلی رییس شورای عالی صلح افغانستان می گوید: “علمای سه کشور درحال تجمع استند ودر مورد وضیعت جنگی، افغانستان که راه بیرون رفت از وضعیت جنگ و برقراری صلح صحبت خواهند کرد”.

با این همه هنوز بی باوری ها به نشست های این چنینی در کشور پا برجاست.

بر بنیاد آماری که وزارت خارجه در اختیار ما قرار میدهد، در سال گذشته پنج نشست گروه هماهنگی چهارجانبه افغانستان، ایالات متحده امریکا، پاکستان و چین، دو نشست پروسه کابل، یک نشست کنفرانس تاشکند در باره افغانستان، یک نشست سه جانبه افغانستان، پاکستان و چین در سطح وزیران امور خارجه، یک نشست وزیران امور خارجه پروسه استانبول/قلب آسیا، نشست شش جانبه به سطح معینان وزارت‌‌های امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورها در مسکو و ده ها نشست خورد وبزرگ دیگر در پیوند به صلح کشور برگزار شده است.

دراین میان شورای عالی صلح هم درسه سال گذشته بیش از 300 نشست مشورتی را درسراسر کشور راه اندازی کرده است.

اسدالله سعادتی عضو مجلس نماینده گان می گوید: این نشست نقطه ضعف پاکستان است و یقیناً ازین نشست پاکستان خیلی زیاد می ترسد”.

رییس شورای عالی صلح هم چنان درباره بیرون شدن امریکا از توافق هسته ایی با ایران اینگونه دیدگاه دارد.

آقای خلیلی می افزاید: متاسفانه قضایای که پیش آمده در روند صلح افغانستان تاثیر نگذارد؛ اما متاسف استیم که فضا تغیر کرده است.”

شورای عالی صلح می گوید که این نشست زمینه ساز برگزاری نشست بزرگ علمای جهان اسلام، به ابتکار عربستان سعودی در ماه جولای میلادی خواهد بود که در آن جنگ افغانستان محکوم خواهد شد.

گزارشگر: شاه پور فرهمند

Advertisement

رویداد های اخیر

رایزنی‌ها برای حذف دالر از مبادلات تجارتی ایران و افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۸, ۱۴۰۳)

رسانه‌های ایرانی به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده اند که تلاش‌ها جریان دارد تا ریال جاگزین دالر در معاملات تجارتی با افغانستان شود.

معاون بانک مرکزی ایران گفته برای اجرای این طرح، مذاکراتی میان مقام‌های ایرانی و حکومت سرپرست افغانستان نیز صورت گرفته است.

محسن کریمی گفت: «این طرح با هدف حمایت از فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بخش خصوصی کشور (ایران) اجرا می‌شود.»

وی افزود: «برنامه کنارگذاشتن دالر امریکا و استفاده از ریال ایرانی در مبادلات تجارتی خارجی، همواره از سوی دولت ایران برای خنثی‌سازی تحریم‌های امریکا بر این کشور، دنبال شده است.»

مقام‌های حکومت سرپرست افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظری نکرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر ترکیه از انتقال ۶۷۰ تُن محموله کمکی به سیلاب‌زدگان افغانستان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۸, ۱۴۰۳)

سفیر ترکیه در کابل در دیدار با سرپرست وزارت اقتصاد از انتقال حدود ۲۰ تُن محموله کمک‌های اولیه آن کشور فردا (جمعه، ۲۸ ثور) برای مساعدت به سیلاب‌زدگان اخیر در کشور خبر داده است.

وزارت اقتصاد با نشر خبرنامه‌ای گفته که جنک اونال در دیدار با دین محمد حنیف همچنان طی چند روز آینده از انتقال ۶۵۰ تُن کمک‌های بشری ترکیه مشمول خیمه، مواد غذایی، ادویه، لباس و سایر مواد مورد نیاز به آسیب‌دیدگان سیلاب‌‌های اخیر از طریق خط آهن که قرار است از بندر تورغندی ولایت هرات وارد افغانستان شود، اطمینان داده است.

در این دیدار، آقای حنیف ضمن استقبال از این کمک‌ها افزوده که ترکیه در طول تاریخ برای افغانستان یک «دوست و همکار» خوبی بوده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

جاپان به سیلاب‌زدگان افغانستان کمک اضطراری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

سفارت جاپان در کابل روز پنجشنبه اعلام کرد که به مردم سیل‌زده در شمال افغانستان کمک اضطراری می‌کند.

براساس اعلامیه صادر شده از سوی این سفارت، امدادرسانی از طریق سازمان همکاری‌های بین‌المللی جاپان با همکاری فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر و همچنان با کمک جمعیت هلال احمر افغانستان انجام خواهد شد.

این کمک‌ها شامل خیمه، کمپل و سایر اجناس ضروری می‌باشد.

در اعلامیه آمده است: «جاپان تصمیم گرفته تا برای حمایت از مردم آسیب‌دیده از سیل به افغانستان کمک اضطراری کند. ما همیشه در کنار مردم افغانستان خواهیم بود.»

در همین حال، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) گزارش داده که در نتیجه سیلاب‌ها در ولایت‌های بغلان، بدخشان و تخار ۸ هزار و ۹۷۵ خانه تخریب شده‌‌ است.

روسیه نیز گفته است که در صورت نیاز برای سیلاب‌زدگان کمک می‌کند.

گفتنی است که سازمان همکاری اسلامی از کشورهای اسلامی و سازمان‌های امدادی همچنان درخواست کرده تا برای کمک به سیلاب‌زدگان افغانستان وارد عمل شوند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!