Connect with us

اخبار ساحوی

عمرزاخیل وال : افغانستان هیچ نگرانی از بدتر شدن اوضاع اقتصادی ندارد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

مسوولان وزارت مالیه می گویند امریکا، اورپا و هیچ کشور دیگر نمی تواند کمک خود به افغانستان را  قطع کنند زیرا بودجه ملی سال آینده نسبت به سالهای پیش تعهد کمک های بیشتر خارجی را با خود دارد.

به گفته زاخیل وال در سال جاری با وجود چالش های اقتصادی، وزارت مالیه 14 درصد از کل بودجه عادی را به کود های حکومتی به ویژه کود اختصاصی رییس جمهور اختصاص داده است.

یک نهاد جامعه مدنی روز چهارشنبه در نشستی خواهان بازنگری بودجه ملی از سوی حکومت افغانستان به ویژه وزارت مالیه شد.

هوسی اسد وردک مسوول ایتلاف افغان ها برای شفافیت و حسابدهی با نگرانی از انیکه مبادا بودجه مالی در کمپاین های کاندیدان به مصرف برسد گفت:” تشویشی که ما داریم اینست که چی اطمینان میتواند وجود داشته باشد که بودجه مالی سال 1393 بخاطر برنامه های کاری و کمپاین های انتخاباتی کاندیدا استفاده نشود”.

اما عمر زاخیل وال وزیر مالیه این انتقاد ها را رد کرد و گفت:” ما کود های متعدد اختیاری داریم که هیچ ارتباطی به رییس جمهور و مصارف ریاست جمهوری ندارد”.

در همین حال وزیر مالیه در پیوند به قرارداد امنیتی میان کابل و واشنگتن گفت:” مقام های بلند پایه افغانستان و امریکا هر روز بر سر امضای قرار داد امنیتی- دفاعی در حال گفتگو اند و هر دو کشور در تلاش کسب منفعت بیشتر از این قرارداد است”.

به باور آقای زاخیل وال هدف از چانه زنی های رییس جمهور اینست تا امتیازات بیشتر و منفعت بیشتر را برای افغانستان از ایالات متحده امریکا در جریان امضای قرار داد امنیتی بدست آورد.

با این حال، بانک انکشاف آسیای در بخش دوم از کمک هایش برای بهبود وضیعت آبیاری در افغانستان 103 میلیون دالر به حکومت  افغانستان کمک کرد.

گفته می شود این پول برای بازسازی دو نهر بزرگ در ولایت های تخار و کندز برای آبیاری 74 هزار هکتار زمین به مصرف خواهد رسید.

مسوولان بانک انکشاف آسیایی بار دیگر از ادامه کمک های این بانک به افغانستان خبر میدهند و می گویند درسال جاری این بانک بیش از 500 میلیون دالر به افغانستان کمک خواهد کرد.

Advertisement

اخبار ساحوی

شهباز شریف از تمدید آتش‌بس استقبال کرد؛ ابراز امیدواری برای توافق صلح در اسلام‌آباد

دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

Published

on

صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، از تصمیم رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، برای تمدید آتش‌بس در درگیری میان ایران و ایالات متحده و اسرائیل استقبال کرده و از آن قدردانی کرده است.

شریف روز چهارشنبه در پیامی گفته است که از اقدام امریکا در پذیرش درخواست پاکستان برای تمدید آتش‌بس قدردانی می‌کند؛ اقدامی که به گفته او، زمینه را برای ادامه تلاش‌های دیپلماتیک فراهم می‌سازد.

وی ابراز امیدواری کرده است که هر دو طرف به رعایت آتش‌بس ادامه دهند و بتوانند در دور دوم گفتگوها که در اسلام‌آباد برگزار می‌شود، به یک توافق جامع صلح دست یابند که به پایان دایمی این درگیری کمک کند.

این در حالی است که دونالد ترمپ پیش‌تر اعلام کرده بود آتش‌بس تمدید می‌شود تا زمان ارائه طرح از سوی ایران و ادامه مذاکرات.

مقام‌های پاکستانی می‌گویند گفتگوهای صلح در اسلام‌آباد با هدف کاهش تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل سیاسی در جریان است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: در صورت نرسیدن به توافق حملات علیه ایران را از سر می‌گیریم

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، در اظهاراتی تازه گفته است که ایران «چاره‌ای جز فرستادن» مذاکره‌کنندگان به دور جدیدی از گفتگوها به پاکستان ندارد.

ترمپ در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌بی‌سی گفت: «فکر می‌کنم در نهایت به یک توافق خوب خواهیم رسید. ما در موقعیت بسیار قوی برای مذاکره قرار داریم.»

وقتی از او پرسیده شد که اگر مذاکرات خوب پیش برود آیا آتش‌بس را تمدید خواهد کرد یا خیر، ترمپ گفت: «نمی‌خواهم این کار را انجام دهم. ما وقت زیادی نداریم.»

او اشاره کرد که ایالات متحده آماده است در صورت عدم رسیدن به توافق، حملات علیه ایران را از سر بگیرد.

وی افزود: «انتظار دارم بمباران ادامه پیدا کند، چون فکر می‌کنم این روش، رویکرد بهتری برای ورود به مذاکرات است. اما ما آماده‌ایم. یعنی نیروهای نظامی کاملاً آماده اقدام هستند.»

Continue Reading

اخبار ساحوی

سفر معاون رئیس‌جمهور امریکا به پاکستان در هاله‌ای از ابهام؛ مشارکت ایران نامشخص

گزارش‌ها از آمادگی‌های گسترده برای این نشست حکایت دارد و برخی منابع از ورود چندین طیاره نظامی امریکا به پاکستان در پیوند به این سفر خبر داده‌اند.

Published

on

بر اساس گزارش رسانه‌ها، انتظار می‌رود جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، برای دور دوم گفتگوهای غیرمستقیم با ایران به اسلام‌آباد سفر کند؛ اما ابهام‌ها در مورد حضور هیئت ایرانی همچنان پابرجاست.

منابع نزدیک به روند میانجی‌گری گفته‌اند که این مقام امریکایی شام سه‌شنبه واشنگتن را ترک کرده و قرار است روز چهارشنبه وارد پایتخت پاکستان شود. گفته می‌شود گفتگوها نیز در همان روز برنامه‌ریزی شده است.

در همین حال، گزارش‌ها از آمادگی‌های گسترده برای این نشست حکایت دارد و برخی منابع از ورود چندین طیاره نظامی امریکا به پاکستان در پیوند به این سفر خبر داده‌اند.

با این وجود، رسانه‌های دولتی ایران هرگونه اعزام هیئت به اسلام‌آباد را رد کرده و این گزارش‌ها را «بی‌اساس» خوانده‌اند. همچنین محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، تأکید کرده که تهران مذاکرات تحت فشار یا تهدید را نمی‌پذیرد.

این مواضع متضاد، تردیدها را در مورد برگزاری این نشست افزایش داده است. پاکستان که پیش‌تر نقش میانجی را میان دو طرف ایفا کرده، همچنان تلاش دارد کانال‌های دیپلماتیک را باز نگه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!