جهان

غنی: افغانستان به عقب بر نمیگردد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور در دومین روز نشست ژنیوا در پایتخت سویس شرط های مذاکره با گروه طالبان را اعلام کرد.

نشست ژینوا با اشتراک رهبران حکومت وحدت ملی، وزیران خارجه، معینان و نمایندگان سیاسی ۶۱ کشور و ۳۵ نهاد جهانی دیگر برای دو روز در پایتخت سویس برگزار شد که عمده ترین موضوع نشست امروز، رایزنی در مورد روند صلح افغانستان بود.

در همین حال رییس جمهور غنی میگوید که در روند صلح دستاوردهای هفده سال افغانستان حفظ خواهد شد. آقای غنی همچنان برای آغاز گفتگوهای صلح شرط های را نبز برای طالبان مطرح می‌کند.

تامین حقوق شهروندان به ویژه زنان، پذیرفتن قانون اساسی، پیشبرد خدمات ملکی و نظامی، عدم پیوند به گروه های هراس افگن خارجی از موارد درشت این شرط ها است.

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور میگوید: “من در چند ماه گذشته در ولایت های زیاد سفر کردم خواست تمام اقشار جامعه ما هم از زنان و مردان در مورد صلح این است که همه آنها طرفدار گفتگوهای صلحی اند که به رهبری دولت افغانستان انجام شود.”

همچنان آقای غنی چهار چوکات مذاکرات صلح را چنین ترسیم می‌کند.

رییس جمهور کشور ابراز میکند: “حکومت در پنج مرحله به پیش می‌رود، مذاکرات میان افغانی صورت میگیرد، بعد از آن با پاکستان و ایالات متحده امریکا بحث میشود، سپس با طرف های منطقوی صحبت میگردد، بعد با کشورهای عربی و جهان اسلام بحث میشود و در آخر با کشورهای عضو ناتو و غیر عضو ناتو، بحث صورت میگیرد. در مذاکرات برای تطبیق توافقنامه، اقدامات اعتماد سازی و تصویب توافقنامه صلح، اولویت داده میشود. برای مذاکرات صلح انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ ضروری میباشد. افغان ها برای تصویب موافقتنامه صلح، عملی ساختن آن و رهبری مصالحه اجتماعی به یک حکومت منتخب نیازمند است.”

از سویی هم عبدالله عبدالله شریک قدرت حکومت وحدت ملی نیز رسیدن به صلح را نیاز افغانستان دانسته و میگوید که گام های مثبت برای صلح برداشته شده است.

عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور میگویند: “ما امروز وارد یک بخش جدید از گفتگوهای صلح شده ایم از مرحله گفتار به مرحله عمل رسیده ایم ما گفتگوهای با پاکستان، امریکا و سر انجام کشورهای عربی برای تسریع بخشیدن گفتگوهای صلح داشته ایم.”

در همین حال نماینده سازمان ملل در امور خارجی در مورد روند صلح افغانستان چنین ابراز نظر میکنند: ” دولت افغانستان گام های برای توسعه و گفتگوهای صلح برداشته است و این نشست دلیل بر تعهد جامعه جهانی از افغانستان است.”  

در همین حال آگاهان باور دارند که کلید صلح افغانستان بدست پاکستان و برخی از کشورهای منطقه است و حکومت باید در اولویت گفتگو هایش این کشور را شریک سازد.

Trending

خروج از نسخه موبایل