Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: امریکا پس از بررسی توافقنامه صلح با حکومت افغان مشوره میکند

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی در نشست کابینه تاکید می‌کند که تماس مشاور امنیت ملی امریکا با مشاور امنیت ملی کشور، نمایانگر این است که امریکا، دولت و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را شریک اساسی خود میداند.

رییس جمهور می افزاید که بررسی قرار داد طالبان با امریکا از سوی اداره بایدن روی دست گرفته می‌شود پس از آن امریکا در این مورد با حکومت افغانستان مشوره خواهد کرد.

 محمد اشرف غنی در این باره گفت: “یک بررسی سریع قرارداد طالبان با امریکا از طرف شورای امنیت ملی امریکا روی دست گرفته خواهد شد، و بعد از آن یک مشوره اساسی همرای حکومت صورت خواهد گرفت تا به یک نقشه مشترک در روابط مشترک برسیم”

آگاهان می‌گویند که افزایش خشونت‌ها از سوی طالبان و هشدار و رزمایش‌های حکومت بی باوری دو طرف را به صلح نشان میدهد.

واحد فقیریار، آگاه امور سیاسی، در این باره گفت:”در حالیکه در صلح در قطر نشسته اند و باز هم گپ از جنگ و تشدد می زنند، سر در گریبان خود کنند و به وجدان خود مراجعه کنند و از افغان کشی دست بکشند”

طارق فرهادی، آگاه امور سیاسی در این باره گفت:” یار مشکل به وجود آمده بود از بین می برد و من فکر می کنم که امریکا به زودی اشاره بدهد که دو باره حرف‌ها روی صلح باشد، به حکومت و طالبان.”

اما منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که امریکا در این مورد تصمیم خواهد گرفت که روند چگونه پیش برود.

سید اکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان، در این باره گفت:”اگر امریکایی ها در افغانستان جنگ بخواهند، جنگ ادامه پیدا می‌کند، شما دیدید که حکومت زندانی‌ها را رها نمی‌کرد ،اما وقتی امریکایی‌ها گفتند رها کرد.”

رییس جمهور در دیدار با رییس شورای عالی مصالحه ملی از افزایش خشونت‌ها نگرانی کرده و بر تامین آتش بس تاکیده کرده اند و همچنان رییس هیئت گفتگو کننده دولت در دوحه در دیدار با رییس سازمان علمای محمدیه اندونیزیا تاکید کرده است که تامین آتش بس و مذاکرات موثر اولویت آنان است.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!