Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: امریکا پس از بررسی توافقنامه صلح با حکومت افغان مشوره میکند

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی در نشست کابینه تاکید می‌کند که تماس مشاور امنیت ملی امریکا با مشاور امنیت ملی کشور، نمایانگر این است که امریکا، دولت و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را شریک اساسی خود میداند.

رییس جمهور می افزاید که بررسی قرار داد طالبان با امریکا از سوی اداره بایدن روی دست گرفته می‌شود پس از آن امریکا در این مورد با حکومت افغانستان مشوره خواهد کرد.

 محمد اشرف غنی در این باره گفت: “یک بررسی سریع قرارداد طالبان با امریکا از طرف شورای امنیت ملی امریکا روی دست گرفته خواهد شد، و بعد از آن یک مشوره اساسی همرای حکومت صورت خواهد گرفت تا به یک نقشه مشترک در روابط مشترک برسیم”

آگاهان می‌گویند که افزایش خشونت‌ها از سوی طالبان و هشدار و رزمایش‌های حکومت بی باوری دو طرف را به صلح نشان میدهد.

واحد فقیریار، آگاه امور سیاسی، در این باره گفت:”در حالیکه در صلح در قطر نشسته اند و باز هم گپ از جنگ و تشدد می زنند، سر در گریبان خود کنند و به وجدان خود مراجعه کنند و از افغان کشی دست بکشند”

طارق فرهادی، آگاه امور سیاسی در این باره گفت:” یار مشکل به وجود آمده بود از بین می برد و من فکر می کنم که امریکا به زودی اشاره بدهد که دو باره حرف‌ها روی صلح باشد، به حکومت و طالبان.”

اما منابع نزدیک به طالبان می‌گویند که امریکا در این مورد تصمیم خواهد گرفت که روند چگونه پیش برود.

سید اکبر آغا، عضو پیشین گروه طالبان، در این باره گفت:”اگر امریکایی ها در افغانستان جنگ بخواهند، جنگ ادامه پیدا می‌کند، شما دیدید که حکومت زندانی‌ها را رها نمی‌کرد ،اما وقتی امریکایی‌ها گفتند رها کرد.”

رییس جمهور در دیدار با رییس شورای عالی مصالحه ملی از افزایش خشونت‌ها نگرانی کرده و بر تامین آتش بس تاکیده کرده اند و همچنان رییس هیئت گفتگو کننده دولت در دوحه در دیدار با رییس سازمان علمای محمدیه اندونیزیا تاکید کرده است که تامین آتش بس و مذاکرات موثر اولویت آنان است.

رویداد های اخیر

هشدار شورای پناهندگان ناروی: کاهش بی‌سابقه بودجه کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۶ میلیون‌ها نفر را در بحران قرار داده است

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

Published

on

شورای پناهندگان ناروی (ان‌آرسی) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶، با وجود افزایش نیازهای بشری در جهان، سطح تمویل کمک‌های حیاتی به پایین‌ترین حد خود رسیده و میلیون‌ها انسان در بحران‌های فراموش‌شده با خطر جدی مواجه‌اند.

به گفته این نهاد، شش ماه پس از آغاز سال ۲۰۲۶ تنها ۳۰ درصد از بودجه مورد نیاز برای حمایت از ۱۴۳ میلیون نفر از مجموع ۲۵۲ میلیون نیازمند کمک در سطح جهان دریافت شده است.

یان اگلند، سرمنشی ان‌آرسی، گفته است که سال ۲۰۲۶ «سال سرنوشت‌ساز» برای میلیون‌ها انسان در کشورهای بحران‌زده از جمله ونزویلا و سودان است و هشدار داده که ادامه کاهش کمک‌ها می‌تواند به «تلفات گسترده انسانی» منجر شود.

او افزوده است که کشورها باید کمک‌های بشری را بر اساس میزان نیاز و نه بر اساس ملاحظات سیاسی توزیع کنند و از کشورهایی که منابع مالی دارند خواسته است تا مسئولیت بیشتری در قبال بحران‌های انسانی بپذیرند.

در این گزارش آمده است که افغانستان نیز برای نخستین بار در فهرست بحران‌های فراموش‌شده ان‌آرسی قرار گرفته و سطح تمویل برنامه‌های بشری آن به حدود ۱۱ درصد کاهش یافته است.

ان‌آرسی هشدار داده است که کاهش کمک‌ها در حالی صورت می‌گیرد که بیش از ۲۱.۹ میلیون افغان نیازمند کمک هستند و میلیون‌ها تن دیگر از کشورهای همسایه به کشور بازگشته‌اند.

این نهاد تأکید کرده است که بدون افزایش عاجل کمک‌های بشری، میلیون‌ها خانواده در افغانستان و دیگر کشورهای بحران‌زده با گرسنگی، بی‌سرپناهی و ناامیدی بیشتر روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر اطلاعات و فرهنگ: ما از بمباران‌ها و فشارها نمی‌ترسیم

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

Published

on

شیر احمد حقانی، وزیر اطلاعات و فرهنگ، در سمینار ارتقای ظرفیت فکری، عقیدوی و مسلکی خبرنگاران در ولایت کاپیسا گفته است که هیچ‌گونه فشار و حمله‌ای نمی‌تواند اراده مردم افغانستان را متزلزل سازد.

او در سخنانش گفت: «به کسانی که کودکان ما را در خواب با بمباران‌های ظالمانه «شهید» کردند باید گفته شود که ما از بمباران‌ها و سختی‌ها نمی‌ترسیم.»

وی افزود: «ما کسانی را شکست دادیم که از شما به تجهیزات پیشرفته‌تر و سلاح‌های مدرن مجهز بودند.»

وی تاکید نمود که: «ما نه می‌ترسیم و نه شکست می‌خوریم.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و قطر بر حمایت از توسعه پایدار افغانستان تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

Published

on

ازبکستان و قطر در نشستی مشترک، راه‌های گسترش همکاری‌های دوجانبه و حمایت از توسعه پایدار افغانستان را بررسی کردند.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که عصمت‌الله ارگاشف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان، با حسن حمزه هاشم، سفیر قطر در تاشکند، درباره همکاری در بخش‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، ترانسپورت، لوژستیک و ابتکارات فرهنگی و بشردوستانه گفتگو کرده است.

در این دیدار، دو طرف همچنین درباره تحولات منطقه و راه‌های هماهنگی بیشتر در مسائل مرتبط با افغانستان تبادل نظر کردند.

براساس اعلامیه وزارت خارجه ازبکستان، قطر از تلاش‌های مستمر تاشکند برای حمایت از بازسازی و احیای اقتصادی افغانستان قدردانی کرده و نقش ازبکستان را در تقویت ثبات، اتصال منطقه‌ای و توسعه اقتصادی مهم دانسته است.

دو طرف در پایان بر ادامه گفتگوها، گسترش همکاری‌های عملی و حمایت از ابتکارهایی که به صلح، توسعه اقتصادی و افزایش اتصال منطقه‌ای در پیوند با افغانستان کمک می‌کند، تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117