Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: با نشر سناریویی بی ثباتی، خشونت‌ها افزایش میابد

منتشر شده

در

Last Updated on: ثور ۲۶, ۱۴۰۰

رییس جمهور غنی در گفتگوی با رسانه دیر اشپیگل آلمانی گفته که روایت‌های تاریکی و نابودی توسط رسانه‌ها باید متوقف شود و در عوض چرخش مثبت باید انجام شود. 

رییس جمهور در این باره گفته” هر قدر رسانه در باره تاریکی‌ها و نابودی‌ها صحبت کنند به همان اندازه مردم ما تشویق میشوند تا این کشور را ترک کنند. به عوض آن باید برای مردم فرصت‌ها که در وقت سخت وجود دارد تشریح شود.”

غنی گفته که در شرایط کنونی احتمال وقوع جنگ‌های داخلی وجود دارد، اما افزوده که به آن مرحله نخواهیم رسید.

او در این باره گفته” شما میدانید وقتی در سال ۲۰۱۴ ماموریت جنگی به پایان رسید و به ماموریت آموزشی تبدیل شد، همه قبل از این شاهد از بین رفتن جمهوریت بودند. اما ما آن را موفق کردیم. لطفا در نظر بگیرد که این همه نیز روایت است. هر قدر سناریوی بی ثباتی منتشر میشود به همان اندازه ما با خشونت روبرو میشویم.”

رییس جمهور افزوده که به تصمیم جوبایدن، رییس جمهور امریکا، از بهر خروج سربازان امریکایی از افغانستان احترام میکند.

غنی افزوده که نیروهای امنیتی و دفاعی کشور توانایی دفاع از خاک افغانستان را دارد.

او در این باره گفته” اگر من بتوانم چیزی را انجام بدهم این است که نیروهای خود را برای این وضعیت آماده بسازم.”

غنی گفته که رهبران افغان حالا سرگرم تشکیل شورای عالی دولت است که نه تنها روند صلح بلکی مقاومت در برابر طالبان را رهبری کند.

وی افزود:” این شورا همین  حالا ساخته میشود. این شورا در حال ظهور است و من با تمام تلاش آن را پیش میبرم.”

غنی میگوید ” روند صلح یک سناریوی اساسی است، وقتی طالبان بداند که حکومت را سقوط کرده نمی تواند، آنها به صلح برمیگردد.”

وی افزود که “صلح و دشمنی اکنون در دست پاکستان است.”

رییس جمهور غنی گفته طالبان با پاکستان روابط عمیق دارد.

او در این باره گفته” طالبان در آنجا از لحاط لوژیستیکی تمویل میشود، بخش مالی آنان آنجا است، در آنجا سربازگیری میکند. نام نهادهای تصمیم گیرنده طالبان مانند شورای کویته، شورای میرانشا، شورای پشاور به نام شهرهای آن کشور مسما شده است. روابط عمیق با دولت دارد.”

غنی افزوده که جنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان به وی اطمینان داده که نظام طالبان به نفع کشورهای منطقه به ویژه پاکستان نیست.

رییس جمهور میگوید:” با جودیکه وی (باجوا) گفت که شماری از اعضای پایین رتبه ارتش پاکستان نظر مخالف دارد، اما این مسله  اراده سیاسی است.”

اشرف غنی میگوید که کشورهای غربی باید از طالبان حمایت نکنند.

وی افزاید:” طالبان جنایت کار استند، آنها مردم ملکی را قتل مرساند مانند حمله بر مکتب دختران در منطقه دشت برچی شهر کابل که جان ۸۵ تن را گرفت. این جنایت کاران را به عنوان حکومت سایه تایید نکنید. طالبان برای چنین جرایم زمینه مساعد کرده ، احتمالا آنها با گروه  القاعده روابط خود را قطع نکرده است. آنها ادعا میکند که روابط خود را قطع کرده، اما آنها مسوول استند.”

رییس جمهور غنی اظهار داشت که اگر رهایی ۷۰۰۰ زندانیان طالبان باعث  توافق جامع صلح میشود این کار را انجام خواهد داد.

در نتیجه غنی افزوده که افغانستان را ترک نخواهد کرد و در راه دفاع آن جان خواهد دادږ

او در این باره گفته” چندین بار تلاش‌ها برای گرفتن زنده‌گی من شده است، اما افغانستان ویتنام جنوبی نیست، من از طریق کودتا نامده ام، من توسط مردم انتخاب شده ام، من قبل از ریاست جمهوری ام محافظ امریکایی نداشتم و تانک امریکایی مرا محافظت نکرده است. من ۲۸ سال در خارج از کشور سپری کردم، یک زنده‌گی مسکلی موفق داشتم، اما من خوش نبودم. هیچ قدرت در جهان مرا تشویق کرده نمی تواند تا در یک طیاره بنشینم و این کشور را ترک کنم، این کشوری است که من آن را دوست دارم و در راه دفاع آن جان خواهم داد.”

رویداد های اخیر

India and Russia stress counter-terrorism, humanitarian support for Afghanistan

Published

on

During Russian President Vladimir Putin’s visit to New Delhi, India and Russia issued a joint statement highlighting their close coordination on Afghanistan. Both sides appreciated the ongoing dialogue between their respective Security Councils and underscored the significance of the Moscow Format meetings in promoting regional stability.

The leaders welcomed counter-terrorism efforts targeting international terrorist groups, including ISIS, ISKP, and their affiliates, expressing confidence in a comprehensive and effective approach to combating terrorism in Afghanistan. They also stressed the urgent need to ensure uninterrupted humanitarian assistance to the Afghan people.

India and Russia have maintained close ties on regional security, particularly concerning developments in Afghanistan following the Islamic Emirate’s return to power in 2021. The Moscow Format, a diplomatic platform including Afghanistan’s neighbors, has played a key role in facilitating dialogue on peace, stability, and counter-terrorism in the region.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!