Connect with us

رویداد های اخیر

غنی به طالبان: تا من زنده استم روی حکومت موقت را نخواهید دید

منتشر شده

در

رییس جمهور غنی امروز (شنبه، ۲ حوت) در گفت‌وگوی تیلفونی  با شماری از نیروهای امنیتی می گوید، که طالبان حکومت موقت را نخواهند دید.

رییس جمهور افزود که در برابر تهدید‌های طالبان آماده‌گی دارد.

غنی در این باره گفت:” تا من زنده استم این‌ها روی حکومت موقت را نخواهد دیدند، من از آن بیدهای نیستم که به این بادها خم شود.”

در همین حال، حمد الله محب، مشاور شورای امنیت ملی کشور، در یک نشست خبری در واکنش به اظهارات نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان گفت که طرح حکومت موقت به درد بخور افغانستان نیست و نباید چنین اظهارات صورت گیرد.

این در حالی است که قبل از این ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در امور افغانستان گفته بود که حکومت موقت باید در افغانستان تشکیل شود.

مشاور شورای امنیت ملی تاکید می کند که رهبری طالبان علاقه به صلح ندارند و نمی خواهند که زندگی مرفه خود را در دوحه از دست بدهند.

محب در این باره افزود:” رهبری طالبان نمیخواهند که در افغانستان صلح شود، رهبری طالبان که در دوحه استند بسیاری زندگی آرام و مرفه دارند و نمی خواهند آن را از دست بدهند.”

با این حال وزارت دفاع ملی می گوید که حمایت وزیران دفاع ناتو از نظامیان افغان نمایانگر این است که جهان، درک کرده که طالبان به صلح حاضر نیستند.

شاه محمود میاخیل، معاون وزارت دفاع، در این باره گفت:” نشست وزیران دفاع ناتو را دیدید که جهان به این عقیده هستند که طالبان به صلح باور ندارند و تعهداتی را که کردند انجام ندادند، به هر صورت نیروهای افغان آماده صلح و جنگ استند.”

از سوی دیگر، رییس عمومی امنیت ملی کشور هم می گوید که ۲۰ گروه هراس افگن، زیر چتر طالبان در افغانستان فعالیت دارند که این مسئله جنگ افغانستان را پیچیده ساخته است.

این گفته های در حالی مطرح می شود که نماینده ویژه روسیه برای افغانستان، به پاکستان رفته است تا با مقامات این کشور در مورد صلح افغانستان گفت‌وگو کند، قرار است روسیه نشستی را در مور افغانستان تا اخیر همین ماه در مسکو برگزار کند.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!