Connect with us

رویداد های اخیر

غنی فرمان رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان را امضا کرد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور فرمان رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان را امضا کرده است.

مراسم امضای این فرمان شام امروز در ارگ ریاست جمهوری برگزار شد که “در آن معاونین ریاست جمهوری، قاضی القضات و رییس ستره محکمه، مشاور امنیت ملی، رییس عمومی ادارۀ امور، رئیس دفتر مقام عالی ریاست جمهوری و رئیس هیات مذاکره کنندۀ دولت افغانستان، حضور داشتند.”

ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که آقای غنی فرمان تخفیف و عفو مجازات منسوبین نظامی را نیز امضا کرده است.

در اعلامیه آمده است: “رییس جمهور به تاسی از حکم مندرج فقرۀ ۱۸ مادۀ شصت و چهارم قانون اساسی افغانستان و با درنظرداشت تقاضای اعضای لویه جرگه مشورتی صلح مؤرخ ۱۷ اسد ۱۳۹۹ منعقده کابل، تخفیف و عفو مجازات حبس منسوبین نظامی را که به حکم قطعی و نهایی محاکم محکوم گردیده اند، منظور کرد.”

اعلامیه افزوده است: “در ماده اول این فرمان در مورد تخفیف و عفو مجازات آمده است: مدت باقی ماندۀ مجازات حبس منسوبین نظامی که به الی پنج سال حبس محکوم گردیده اند، با رعایت مادۀ ۳۵۰ قانون اجراات جزایی و احکام قانون منع خشونت علیه زن، بدون در نظرداشت مدت باقی ماندۀ حبس شان، عفو و از حبس رها گردند.”

همچنان در این ماده چنین تذکره یافته است که منسوبین که علاوه بر حبس الی پنج سال به جزای نقدی محکوم گردیده باشند، جزای نقدی آنان نیز عفو گردد.

در ماده دوم این فرمان نگاشته شده است که، “تطبیق احکام این فرمان مانع اقامه دعوای حق العبدی اشخاص نمی گردد.”

روز گذشته لویه جرگه مشورتی صلح به رییس جمهوری پیشنهاد کردند که این ۴۰۰ زندانی طالبان آزاد شود که در میان آن طراحان خونین ترین حملات در کشور نیز شامل اند.

در ماه فبروری توافقی میان امریکا و طالبان در دوحه به امضا رسید که رهایی زندانیان طالبان پیشرطی برای آغاز مذاکره میان افغان ها تعیین شده است.

طالبان نیز در هفته های پسین همواره تاکید کردند که پس از رهای ۵۰۰۰ زندانی این گروه از بند حکومت، وارد مذاکرات میان افغان ها خواهند شد.

حکومت گفته است که گفتگوهای میان افغان‌ها قرار است در روز یکشنبه در دوحه برگزار شود. هیات حکومت نیز قرار است روز چهارشنبه کابل را به مقصد قطر ترک خواهند کرد.

رویداد های اخیر

صدها مقام پیشین امریکایی خواهان لغو انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند

Published

on

صدها مقام پیشین امریکایی با امضای نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه ایالات متحده، خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کانگو شدند.

این نامه توسط بیش از ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکا و حدود ۱۰۰ سازمان امضا شده و به مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، ارسال شده است.

در بخشی از این نامه آمده است: «آن‌ها توسط ایالات متحده برای تکمیل مراحل قانونی مهاجرت به قطر منتقل شدند. آن‌ها از قوانین پیروی کردند و بررسی‌های گسترده‌ای را پشت سر گذاشتند. با این حال، دولت اکنون در حال بررسی انتقال آن‌ها به جمهوری دموکراتیک کانگو است. آن‌ها برای کانگو بررسی نشده‌اند؛ بلکه برای ایالات متحده تأیید شده بودند.»

بیش از ۱۱۰۰ تن از متحدان افغان و اعضای خانواده‌های‌شان در حال حاضر در کمپ السیلیه در قطر، تحت نظارت ایالات متحده، نگهداری می‌شوند. نزدیک به ۸۰۰ تن از آنان پناهجویانی هستند که روند بررسی و تأییدشان به‌طور کامل انجام شده و مجوز سفر به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. بیش از نیمی از این افراد زنان و کودکان‌اند و اکنون بیش از ۱۵ ماه است که در وضعیت بلاتکلیف ترانزیت به‌سر می‌برند.

در همین حال، آگاهان این اقدام را خیانت به متحدانی دانسته‌اند که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند. به گفته آنان، انتقال این افراد به کانگو نه‌تنها غیراخلاقی است، بلکه اعتبار جهانی امریکا را نیز خدشه‌دار می‌کند.

پیش از این نیز شماری از اعضای کانگرس ایالات متحده با طرح کاخ سفید مخالفت کرده و هشدار داده بودند که چنین اقدامی جایگاه امریکا را در میان متحدانش به‌شدت تضعیف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آصف درانی: در امور داخلی افغانستان مداخله ‌نکنید؛ راه خود را پیدا خواهند کرد

Published

on

آصف درانی، نماینده ویژه سابق پاکستان برای افغانستان، گفته است که هیچ کشوری نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کند چون ایجاد هرگونه تغییر در این کشور به خود افغان‌ها بستگی دارد.

درانی در پستی در ایکس گفت که افغان‌ها باید «به حال خود رها شوند» و در نهایت «راه خروج» از مشکلات خود را پیدا خواهند کرد.

با این حال، او هشدار داد که بی‌ثباتی در داخل افغانستان می‌تواند پیامدهای منفی برای کشورهای همسایه داشته باشد و افزود که رهبران افغانستان و حامیان آنها باید مسئولیت رسیدگی به چنین خطراتی را بر عهده بگیرند.

درانی سخنان خود را نشانه حسن نیت و بهترین آرزوها برای مردم افغانستان و آینده آنان توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبکستان و جاپان درباره پروژه‌های مشترک برای توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان، با تتسویا یامادا، رئیس عمومی بخش آسیای جنوبی در اداره همکاری‌های بین‌المللی جاپان، دیدار و دو طرف درباره همکاری‌ در پروژه‌های توسعه‌ای مرتبط با افغانستان گفتگو کرده اند.

به گفته وزارت امور خارجه ازبکستان، هر دو طرف بر اجرای ابتکارات مشترک با هدف حمایت از توسعه اجتماعی-اقتصادی افغانستان تمرکز کردند.

در این دیدار، طرف جاپانی از «رویکرد عمل‌گرایانه» ازبکستان نسبت به افغانستان و همچنین زیرساخت‌های توسعه‌یافته در شهر مرزی ترمذ تمجید کرد.

جاپان همچنین علاقه خود را برای استفاده از امکانات ترمذ برای پروژه‌های بشردوستانه و توسعه‌ای آینده در افغانستان، به ویژه در زمینه‌های آموزش، مراقبت‌های صحی، زراعت، توسعه بخش خصوصی و تلاش‌های مبارزه با مواد مخدر ابراز کرد.

هر دو طرف تأکید کردند که چنین همکاری‌هایی با هدف بهبود شرایط زندگی و رفاه عمومی مردم افغانستان انجام می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!