Connect with us

رویداد های اخیر

قانون جدید رسانه‌ها در انتظار توشیح رهبر امارت اسلامی

منتشر شده

در

سخنگوی امارت اسلامی به آریانانیوز می‌گوید که قانون جدید رسانه‌ها تدوین شده و برای توشیح به رهبر امارت اسلامی فرستاده شده است.

ذبیح‌الله مجاهد تاکید می‌کند که تمامی اصول رسانه‌ای دراین قانون مراعات شده است.

سخنگوی امات اسلامی تاکید دارد که این قانون پس از توشیح درچند روز آینده به دسترس تمام مسوولان رسانه‌ها قرار خواهد گرفت و مطابق این قانون تمامی رسانه‌های خارجی و بین‌المللی اجازه فعالیت در افغانستان را خواهند داشت، اما به شرط رعایت کردن قوانین داخلی افغانستان .

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که:«قانون رسانه‌ها به حضور امیرالمومنین رسیده است و زیر توشیح است و انشالله قانون خوب خواهد بود و پس از آنکه توشیح شود به دسترس رسانه‌ها قرار می‌گیرد و تمام اصول رسانه‌ای در آن مراعت شده است.»

از سوی هم شماری از نهادهای حامی رسانه ها و خبرنگاران می گویند که قانون رسانه های باید بی درنگ توشیح شود زیرا به گفته آنان رسیدگی به مشکلات رسانه‌ها و خبرنگاران در نبود قانون با دشواری‌های زیادی مواجه است.

حجت‌الله مجددی، عضو فدراسیون خبرنگاران آزاد افغانستان می‌گوید که:«گرچه گفته می‌شود که دراین قانون تعدیلاتی بسیار کوچک آمده است، به هر صورتش قانون به هر نوع که باشد از نبود قانون به رسانه های افغانستان بسیار مهم است و انتظار داریم که این قانون در زمانی که وعده شده است عملی شود و رسان های افغانستان بتوانند در چوکات یک قانون به نشرات خود ادامه بدهند.»  

در همین حال برخی از کارمندان رسانه‌یی توشیح این قانون را به مثابه یک گام مثبت در راستای دست یابی به اطلاعات دقیق و کارخبرنگاری می‌دانند و تاکید دارند که اجرای این قانون می‌تواند برای حل مشکلات خبرنگاری مؤثر واقع شود.

نصیراحمد صالحی، خبرنگار می‌گوید که:«دو سال می‌شود که ما خبرنگاران در افغانستان بدون هیچ قانونی فعالیت می‌کنیم که متاسفانه کار ما را بسیار دشوار ساخته است. ما از حکومت امارت اسلامی خواهان این هستم که هرچی زودتر قانون رسانه‌های همگانی را توشیح بکنند تا این که رسانه‌ها و خبرنگاران چهارچوب فعالیت شان را بدانند و بر بنیاد قانون بتوانند فعالیت بکنند.»

سودابه نژند، خبرنگار می‌گوید که:«قانونی وجود داشته باشد که در دفاع از حقوق خبرنگاران باشد و به ناحق خبرنگاران ما در ولایات، کابل و شهرها مجازات نشوند.»

 حدود یک سال قبل مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ قانون رسانه‌های همگانی حکومت پیشین را قابل تنفیذ اعلام کرده بود، اما قانون جدید رسانه‌ها در حالی توشیح می‌شود که برخی از خبرنگاران و مسوولان نهادهای حامی رسانه‌ها از مقام‌های امارت اسلامی انتقاد کرده می‌گویند؛ این قانون یک جانبه است و پیشنهادات آنها به ویژه نظریات زنان شنیده نشده است.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!