Connect with us

رویداد های اخیر

قرارداد چهار پروژه تولید برق و ساختمانی به‌ارزش حدود ۴ میلیارد افغانی امضا شد

منتشر شده

در

قرارداد چهار پروژه در بخش تولید برق و ساختمانی به‌ارزش حدود ۴ میلیارد افغانی میان وزارت‌های مالیه، آب و انرژی، د افغانستان برشنا شرکت و سکتور خصوصی امضا شد.

این قراردادها امروز (یکشنبه، ۵ حمل) در مراسمی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا امضا شد.

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در خبرنامه‌ای گفته است که این پروژه‌ها مشمول تولید ۲۳ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل، اعمار دو سب ستیشن در ولایت هرات و تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت در این ولایت، مارکیت تجارتی در منطقه کوته سنگی شهر کابل و احداث مرکز تجارتی و اپارتمان‌های مسکونی در هلمند است.

در خبرنامه آمده است که در این پروژه‌ها حدود ۴ میلیارد افغانی سرمایه گذاری می‌شود که با عملی شدن آن عواید ملی کشور افزایش می‌یابد و برای صد ها شهروند فرصت‌های کاری ایجاد خواهد شد.

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در مراسم امضای قرارداد این پروژه ها گفت که جهان علاقه‌مند سرمایه گذاری در افغانستان است.

وی افزود: «سرمایه گذاری که اینجا می‌آید، اخلاص و شفافیت کار مسوولان را می‌بیند، و ما می‌بینیم که با گذشت هر روز سرمایه‌گذاران می‌آیند و در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذری می‌کنند.»

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در صفحه ایکس خود تصریح کرده است که پروژه تولید برق آفتابی در ساحه نغلوی ولسوالی سروبی کابل با هزینه ۱۸.۲ میلیون دالر امریکایی در جریان یک سال تکمیل می‌شود.

وی افزوده است که قرارداد این پروژه با دو شرکت بنام«۷۷ ترکی» و «زولرستان» امضا شده است.

به گفته وی، پروژه ساخت سب ستیشن پل هاشمی و دو سب ستیشن سیار در هرات و همچنین لین انتقالی برق ۲۲۰ کیلوولت از سب ستیشن نورالجهاد الی پل هاشمی ۲۴.۵ میلیون دالر هزینه بر می‌دارد و در مدت دو سال تکمیل می‌شود.

این پروژه به دو شرکت بنام «زازو افغانستان» و «کابل ملی» سپرده شده است.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!