Connect with us

رویداد های اخیر

قطر: انزوای طالبان می‌تواند به بی‌ثیاتی بیش‌تر در افغانستان بی‌انجامد

منتشر شده

در

شیح محمد بن عبدالرحمان الطهانی، وزیر خارجه قطر هشدار داده است که انزوای طالبان می‌تواند به بی‌ثیاتی بیش‌تر در افغانستان بی‌انجامد.

شیح محمد در کنار همتای آلمانی‌اش در دوحه هرچند می‌گوید، به رسمیت شناختن طالبان هنوز اولویت نیست، اما به گفته او، نیاز است که برای رفع نگرانی‌ها امنیتی، اقتصادی و اجتماعی، جامعه جهانی به مشارکت در افغانستان ادامه دهد.

همزمان با این، وزیر خارجه آلمان می‌گوید که هیچ راهی برای گفت‌وگو با طالبان وجود ندارد و بی‌ثبانی در افغانستان قابل تحمل برای آلمان نیست. هایکو ماس همچنان بر تشکیل یک دولت فراگیر و پای‌بندی طالبان به ارزش‌های حقوق بشری و حقوق زنان تاکید می‌ورزد.

وزیر خارجه آلمان پس از پاکستان، ازبیکستان و تاجیکستان، اکنون مهمان دوحه است. در شرایطی که کشورهای غربی به شمول امریکا، بریتانیا و آلمان بساط نظامی و دیپلماتیک شان را از افغانستان جمع کردند، این‌جا وزیر خارجه قطر از پیامد به انزوا کشانیدن طالبان هشدار می‌دهد، هرچند می‌گوید، به رسمیت شناختن طالبان اولویت نیست.

شیح محمد بن عبدالرحمان الطهانی، وزیر خارجه قطر گفت:” ما معتقدیم که انزوا یک پاسخ نیست، اما به رسمیت شناختن هنوز برای ما در اولویت قرار ندارد. بنابراین ارزیابی ما این است که طالبان در سال ۱۹۹۶ منزوی شده است ما را به وضعیتی که قبلا در افغانستان بودیم، رسانده است. دیدیم که مشارکت می‌تواند نتایج مثبتی به ما بدهد.”

وزیر خارجه قطر می‌پرسد، اگر جامعه جهانی مشارکت‌اش با افغانستان را متوقف می‌کند و شرایط می‌گذارد، چه کسی خلای فعلی را پر خواهد کرد؟ او می‌خواهد جهان به مشارکت‌اش با افغانستان ادامه دهد تا نگرانی‌های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی به زوال برود.

وزیر خارجه قطر دراین باره گفت:” نقش ما به عنوان دولت قطر این است که همیشه دولت همه جانبه و جامعی را که شامل همه طرف‌ها می‌شود تشویق کنیم و هیچ طرفی را حذف نکنیم، ما فکر می‌کنیم که این یک اندازه گیری بسیار مهم برای جامعه بین‌المللی خواهد بود. در طول گفتگوهای ما با طالبان، هیچ واکنش منفی و مثبتی نسبت به این موضوع وجود نداشت و آنها اطمینان دادند که برای همه پیشنهادات آماده هستند.”

اما وزیر خارجه آلمان موضع متفاوت‌تری دارد؛ می‌گوید، با توجه به شرایط فعلی راهی برای مذاکره با طالبان وجود ندارد.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان دراین باره گفت:” من شخصاً معتقدم هیچ راهی برای مذاکره با طالبان وجود ندارد، به این دلیل که ما باید مسائل عملی مانند باز نگه داشتن فرودگاه را حل کنیم و همچنین به این دلیل که قطعاً نمی‌توانیم بی‌ثباتی را در افغانستان تحمل کنیم زیرا این به نفع هراس‌افگنی است و پیامدهای عظیمی بر کشورهای همسایه افغانستان خواهد داشت.”

آلمان به عملکرد طالبان در روزهای آینده چشم دوخته، تا آنچه برای این کشور به عنوان ارزش مطرح است، در عمل در افغانستان به اجرا گذاشته می شود یا نه؟ شاید همین ارزش‌ها باشد کم پلی برای رابطه میان آلمان و طالبان ایجاد کند.

آقای ماس افزود:”در حال حاضر موضوع به رسمیت شناخته شدن بین‌المللی نیست، بلکه به حل مسائل بسیار کاربردی مربوط می‌شود و ما در گفتگوهای خود با طالبان همیشه به صراحت اعلام کرده ایم که معیارهای خاصی برای ما وجود دارد که انتظار داریم به آنها احترام گذاشته شود. اینها حقوق بشر و به ویژه حقوق زنان است، تشکیل یک دولت فراگیر است و من معتقدم که در روزهای آینده شاهد آن خواهیم بود.”

یکی از خواسته‌های درشت آلمان فعال شدن دوباره فرودگاه کابل است تا زمینه برای خروج شهروندان آن کشور با همکاران افغان شان فراهم شود. قطر می‌گوید، بازگشایی فرودگاه نشان خواهد داد که طالبان به یکی از وعده‌های بزرگ شان که آزادی سفر است، پای بند استند و این امر به جامعه جهانی ثابت خواهد ساخت که ثبات در افغانستان رو به برگشتن است.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، مسئولان در اداره محلی هرات می‌گویند که از اثر سرمای شدید در مسیر مهاجرت غیرقانونی به ایران، سه مهاجر افغان در ولسوالی کهسان این ولایت جان خود را از دست داده‌اند و یک چوپان نیز به همین سبب در این ولسوالی جان باخته است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی دفتر والی هرات، گفته است که برخی آمار و تصاویر منتشر شده در صفحات اجتماعی در مورد این رویداد قابل استناد نیست.

به گفته او، تحقیقات بیشتر جریان دارد تا روشن شود که آیا افرادی در آن‌سوی مرز جان باخته‌اند یا خیر.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!