Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: با تمام کشورها به‌شمول امریکا روابط آبرومندانه می‌خواهیم

منتشر شده

در

سرپرست وزارت امورخارجه می‌گوید که امارت اسلامی به‌شمول امریکا با تمام کشورها روابط آبرومندانه می‌خواهد که در آن عزت دوطرف محفوظ باشد.

امیرخان متقی در گفتگو با «بی‌بی‌سی» گفته است: «حالی هم اگر امریکا با افغانستان تعامل و تعلق سیاسی و اقتصادی می‌خواهد، ما مشکلی نداریم. ما با ایالات متحده امریکا و با همه کشورها تعلقات آبرومندانه می‌خواهیم؛ تعلقاتی که در آن عزت هردو طرف محفوظ باشد.»

آقای متقی تأکید کرده که امارت اسلامی اجازه نخواهد داد که افغانستان بار دیگر میدان رقابت‌های منفی کشورهای قدرت‌مند باشد.

متقی افزود، امارت اسلامی می‌خواهد که افغانستان مرکز وصل کشورهای منطقه باشد. به باور او، قطع کمک‌های امریکا روی افغانستان نیز تأثیرگذار خواهد بود.

وی بیان کرد: «این کمک‌ها تنها بر افغانستان قطع نشده، این موضوع تعلق می‌گیرد به پالیسی داخلی امریکا که با دیگر کشورها چطور تعلق و تعامل می‌کند؛ ولی طبعاً تاثیر دارد، امیدوار هستیم که تاثیرات زیاد منفی نداشته باشد و شاید که این موضوعات دایمی هم نخواهد بود.»

سرپرست وزارت خارجه نیز اظهار کرد که درخواست بازداشت رهبر امارت اسلامی و رئیس ستره محکمه از سوی محکمه بین‌المللی جزایی «ناعادلانه و ظالمانه» است اما روی روابط افغانستان با جهان تأثیر نخواهد گذاشت.

آقای متقی چرایی عدم اشتراک نماینده امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری‌های اسلامی در اسلام‌آباد را هم شک‌وتردید بر سر این نشست پنداشت و گفت که آن نشست به سود افغانستان نبود.

نتیجه آن نشست که به طور مشترک توسط لیگ جهانی اسلام  (MWL)و دولت پاکستان برگزار شد، از سوی منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی مورد استقبال قرار گرفت.

منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی بعداً اعلامیه‌ای که از سوی نمایندگان این صادر شده بود را ستود، به ویژه مفاد آن که خواستار فراهم کردن فرصت‌های آموزشی برای دختران در جوامع مسلمان در سراسر جهان شد.

منشی عمومی این سازمان نیز افزایش آگاهی در مورد اهمیت آموزش دختران را ستود و خواستار تعهد کشورهای اسلامی به توسعه سیاست‌های حمایتی در این خصوص شد.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!