Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: کشورهای اروپایی علاقه‌مند تعامل رسمی با امارت اسلامی هستند

آقای مجاهد همچنان سخنان دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا را در مورد بازپس گیری سلاح‌های امریکایی و پایگاه بگرام ناشی از احساسات و معلومات نادرست می‌داند.

منتشر شده

در

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که کشورهای اروپایی علاقه‌مند تعامل رسمی با امارت اسلامی هستند اما این کشورها توافقاتی با امریکا دارند و این توافقات منجر شده تا آنان وارد تعامل رسمی با افغانستان نشوند.

ذبیح الله مجاهد در گفتگو با تلویزیون ملی گفته است که با وجود تحریم‌های گوناگون بر افغانستان، امارت اسلامی توانسته است روابط اش را با کشورهای همسایه، منطقه و جهان گسترش دهد و حالا نیز هیچ پیش شرطی برای ایجاد روابط با جهان ندارد.

او گفت: «همه کشورهای اروپایی علاقه‌مند هستند، اما آنها با امریکا توافق‌هایی و یا هم نزاکت‌هایی دارند. از این رو آنها به اصطلاح به پیشانی امریکا نگاه می‌کنند. برخی از کشورها با ما تعامل رسمی دارند، اما اعلام نمی‌کنند. آنها هم نزاکت‌های خود را دارند. ما هم نباید آنها را مجبور سازیم. موضوع اصلی اینست که آهسته آهسته این مشکل حل می‌شود.»

آقای مجاهد همچنان سخنان دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا را در مورد بازپس گیری سلاح‌های امریکایی و پایگاه بگرام ناشی از احساسات و معلومات نادرست می‌داند.

او گفت: «اسلحه‌‌ای که به اداره قبلی داده شده بود، امارت اسلامی آن را به غنیمت گرفته است. با استفاده از این اسلحه از کشور محافظت و از هرگونه اقدام شان جلوگیری می‌کنیم. پس آنها نباید احساساتی و نا آگاهانه حرف بزنند. خواست ما اینست که تیم ترمپ اورا بفهماند تا معلومات اش درباره افغانستان دقیق شود. او حالا ادعا می‌کند که بگرام در دست چینایی‌ها است. این در حالیست که بگرام در دست نیروهای امارت اسلامی افغانستان است. هیچ فرد چینایی مسلح در اینجا حضور ندارد.»

سخنگوی امارت اسلامی در مورد طیارات و هلیکوپترهای نظامی که به ازبیکستان منتقل شده، گفت که در مذاکرات با جانب ازبیکستان بارها خواسته اند که این طیاره ها به افغانستان برگردانده شوند.

مجاهد گفت: «ما در دیدارهای رسمی با ازبیکستان بارها اصرار کرده ایم که هلیکوپترها ملکیت افغانستان است و باید به ما سپرده شود. ممکن است فشار امریکا بر این کشور وجود داشته باشد. به هر صورت، ما باز هم می‌خواهیم که ملکیت افغانستان به افغانستان سپرده شود.»

ذبیح الله مجاهد تصریح کرد که امارت اسلامی متعهد بر مدیریت آب های کشور است و کانال قوش تپه به کشور دیگری آسیب نمی‌رساند، بلکه با ایجاد سربند این کانال، افغانستان سهم خود را دریافت خواهد نمود.

رویداد های اخیر

پاکستان نزدیک به ۲۰ هزار افغانِ در انتظار انتقال به امریکا را بازمی‌گرداند

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع آگاه در پاکستان گزارش داده اند که این کشور تصمیم گرفته است نزدیک به ۲۰ هزار شهروند افغان را که در انتظار انتقال به ایالات متحده امریکا به‌سر می‌برند، به افغانستان بازگرداند.

به گفته این منابع، قرار است ۱۹ هزار و ۹۷۳ شهروند افغان که هم‌اکنون در پاکستان اقامت دارند، تحت برنامه «بازگردانی اتباع خارجی غیرقانونی» به افغانستان منتقل شوند.

بر بنیاد این تصمیم، حکومت فدرال پاکستان به مقام‌های ارشد ایالات و قوماندانان پولیس در پنجاب، سند، خیبرپختونخوا، بلوچستان، کشمیر، گلگت-بلتستان و همچنان به مقام‌های اسلام‌آباد دستور داده است تا اقدامات فوری را برای اجرای این روند روی‌دست گیرند.

منبع افزوده است که فهرست کامل این افراد با مقام‌های مربوطه شریک ساخته خواهد شد تا روند بازگرداندن آنان تسریع گردد.

پس از تحولات سال ۲۰۲۱ در افغانستان، بیش از ۱۰۰ هزار شهروند افغان به پاکستان پناه بردند. بسیاری از این افراد پیش‌تر با دولت‌های امریکا و بریتانیا، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای کمک‌رسان همکاری داشتند. با این حال، هزاران تن از آنان بیش از چهار سال است که در انتظار طی مراحل پرونده‌های انتقال به امریکا مانده‌اند؛ روندی که به‌دلیل تعلیق بررسی پرونده‌ها از سوی دولت امریکا، با ابهام جدی روبه‌رو شده است.

بر اساس این تصمیم، تمامی شهروندان افغان که هنوز در انتظار انتقال به امریکا هستند، به افغانستان بازگردانده خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاوروف می‌گوید فعالیت‌های تروریستی در امتداد مرزهای افغانستان مشاهده می‌شود

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، می‌گوید که فعالیت‌های تروریستی همچنان در امتداد مرزهای افغانستان و در مناطق میان هند-پاکستان-افغانستان مشاهده می‌شود.

لاوروف در مصاحبه با تلویزیون بریکس مستقر در روسیه، به نگرانی‌های جاری در خاورمیانه، از جمله مناطق آسیایی آن، اشاره کرد.

او بر اهمیت همکاری با هند در سازمان ملل متحد برای پیشبرد یک کنوانسیون جهانی مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

لاوروف اظهار داشت که اگرچه مسوده کنوانسیون از قبل آماده شده است، اما هنوز اجماعی در مورد تصویب آن حاصل نشده است.

روسیه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات شبه‌نظامیان از افغانستان ابراز کرده است. با این حال، امارات اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و گفته است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گفتگوی تلیفونی وزیر سرحدات افغانستان با معاون حقوقی وزارت خارجه ایران

Published

on

نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان در یک تماس تلیفونی با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران گفتگو کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری ایرنا، در این تماس، دو طرف بر تداوم همکاری‌های مرزی و به‌ویژه ادامه روند نوسازی علائم مرزی تاکید کردند. همچنین، توافق شد که نشست‌های تخنیکی و حقوقی مشترک با سرعت بیشتری برگزار شود.

بر اساس توافق طرفین، نشست بعدی مقام‌های عالی مرزی ایران و افغانستان در سال ۱۴۰۵ در ایران برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!