Connect with us

رویداد های اخیر

مجلس نماینده‌گان: حکومت در دفاع از جان مردم عاجز مانده است

منتشر شده

در

شماری از اعضای مجلس نمایندهگان امروز شنبه (۱۷ عقرب) در نشست فوق العاده این مجلس گفته اند حکومت از اداره نظام و دفاع از جان مردم عاجز مانده و کشور به قتل گاه مردم مبدل شده است.

شماری از نماینده گان مردم در نشست فوق العاده این مجلس با ابراز این مطلب از عدم حضور معاون نخست رییس جمهور و مشاور شورای امنیت ملی نیز انتقاد کردند و میگویند که این مقامها در برابر خون مردم حاضر به پاسخگویی نیستند.

درهمین حال بیشتر اعضای مجلس تاکید می ورزند که صلاحیت نهادهای امنیتی ازسوی آقای محب و صالح سلب شده و این کار کارکرد سکتور امنیتی را تضعیف کرده است.

پس از فیصله مجلس نمایندهگان برای نشست فوق العاده روز شنبه برای پاسخگویی معاون نخست رییس جمهور، مشاور شورای امنیت ملی و سه مقام سکتور امنیتی در پیوند به حملههای خونین به ویژه در دانشگاه کابل، تنها سر پرستان وزارتهای دفاع ملی، امور داخله و ریاست امنیت ملی دراین نشست حضور یافتند.

این دو مقام ارشد حکومت در مکتوبی به مجلس نمایندهگان گفته اند که تنها در نشست استعماعیه حاضر می شوند، نه استجوابیه.

ضیا الدین ضیا،عضو کمیسیون امنیت داخلی مجلس نمایندهگان میگوید که:” ما کاری با این وزیران نداریم بخاطری که تمام صلاحیتها را محب غضب کرده و باید میامد و به مردم پاسخ میداد و این شخص خود را مصروف تعینات کرده. پاسخگوی این وضعیت ناگوار کی است.”

حبیب الرحمان پدرام، عضو مجلس نمایندهگان میگوید که” نه امنیت داریم نه کار نه امید برای زندهگی و نه دولت داریم و رییس جمهور فریب کار در ارگ پنهان شده و اعلامیههای دروغین میدهد. و طن را قتل گاه مردم ساخته، ای غنی شرم بر تو.”

عبدالستار حسینی، مجلس نمایندهگان میگوید که:” نیامدن صالح و محب توهین به مردم افغانستان است و محب خود را سکرتر رییس جمهور میداند پس چرا در تعینات دست میزند و این حوالدار ]محب[ افغانستان را خراب کرده و باید در شورای امنیت تصفیه صورت گیرد.”

درهمین حال سرپرست وزارت دفاع ملی بیصلاحیت خواندن مسولان امنیتی را از سوی اعضای مجلس توهین میداند و خواستار سری شدن نشست مجلس شد.

اسدالله خالد، سرپرست وزارت دفاع ملی می گوید که: توهین مناسب نیست و بحث مجلس باید سری شود تا گپهای خود را با شما شریک سازیم.”

سرانجام مجلس نمایندهگان بااکثریت آرا فیصله کرد تا نشست مجلس سری شود، اما شماری از نمایندهگان مجلس میگویند که در نشست سری نیز مسوولان امنیتی چیزی برای گفتن و قناعت دادن به نمایندهگان مردم در باره حملات اخیر به ویژه در پایتخت نداشتند.

رویداد های اخیر

احمد الشرع: اکثریت کشته‌شدگان جنگ افغانستان و عراق بی‌گناه بودند، نه تروریست

Published

on

احمد الشرع، رئیس‌جمهور سوریه، از جنگ امریکا در افغانستان و عراق انتقاد کرده و گفته است که اکثریت قربانیان این جنگ‌ها افراد بی‌گناه بودند، نه تروریست.

الشرع روز شنبه در نشست دوحه به سی‌ان‌ان گفت: «ما دیدیم در هر جنگی در منطقه—چه در عراق و چه در افغانستان—بیشتر کشته‌شدگان غیرنظامی بوده‌اند، اما بسیاری از آنان به عنوان تروریست معرفی شده‌اند. قاتلان کسانی هستند که دیگران را تروریست می‌نامند.»

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت سوریه اشاره کرد و مدعی شد که رژیم اسد طی ۱۴ سال بیش از یک میلیون نفر را کشته و حدود ۲۵۰ هزار نفر همچنان مفقودالاثر هستند. الشرع افزود که پیامدهای این بحران باعث آوارگی بیش از ۱۴ میلیون شهروند سوریه شده است.

به گفته او، تجربه‌ دشوار جنگ‌های منطقه طی ۲۵ سال گذشته باعث شده که «مردم امروز بهتر بفهمند معنای واقعی واژه تروریست چیست و چه کسی شایسته این برچسب است.»

این در حالیست که نیروهای کشورهای غربی برای ۲۰ سال در افغانستان تحت شعار مبارزه با تروریزم جنگیدند که در آن ده‌ها هزار غیرنظامی کشته شدند.

از سویی هم، با گذشت چهار سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی، جامعه جهانی همچنان نسبت به تهدید های تروریستی از خاک افغانستان ابراز نگرانی می‌کنند؛ در حالی که امارت اسلامی می‌گوید از خاک افغانستان بر ضد هیچ کشوری استفاده نخواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: زنان افغان در برابر خشونت و بی‌جاشدگی نیازمند حمایت فوری‌اند

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

Published

on

در یک پیام تازه، نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان هشدار داده است که زنان افغان در جریان مهاجرت، بی‌جاشدگی داخلی و روند بازگشت، با آسیب‌پذیری بیشتر روبه‌رو هستند.

اتحادیه اروپا با نقل از کمپاین ۱۶ روز مبارزه با خشونت علیه زنان تأکید کرده است که:«پایان‌دادن به خشونت، حفظ کرامت و حمایت از زنان در زمان بحران در اولویت ما قرار دارد و نیازهای آسیب‌پذیرترین زنان را در محور کمک‌ها قرار می‌دهیم.»

این نهاد بار دیگر بر تعهد خود برای حمایت از زنان در وضعیت‌های دشوار و فراهم‌سازی دسترسی آنان به حفاظت و خدمات ضروری تأکید کرده است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین باره چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سه ماه پس از ممنوعیت؛ حضور زنان افغان در دفاتر ملل متحد همچنان مسدود است

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد.

Published

on

سه ماه از وضع ممنوعیت سراسری از سوی مقام‌های امارت اسلامی می‌گذرد و زنان کارمند و قراردادی سازمان ملل متحد هنوز اجازه ورود به دفاتر این نهاد در سراسر افغانستان را ندارند. این محدودیت، به گفته سازمان ملل، ارائه خدمات حیاتی بشردوستانه به میلیون‌ها شهروند نیازمند را با خطر جدی مواجه کرده است.

با وجود ممنوعیت حضور در دفاتر، زنان کارمند افغان همچنان از طریق کار از راه دور و فعالیت در سطح جوامع محلی، خدمات حیاتی را ارائه می‌کنند. آنان به خانواده‌های آسیب‌دیده از زلزله‌های اخیر در شرق و شمال کشور کمک رسانده‌اند، به هزاران عودت‌کننده از پاکستان و ایران حمایت کرده و خدمات ضروری مانند غذا، آب پاک، مراقبت‌های صحی، سرپناه، معیشت و برنامه‌های مقاومت در برابر تغییرات اقلیمی را تأمین کرده‌اند.

سازمان ملل هشدار می‌دهد که ادامه این محدودیت‌ها، تهدیدی جدی برای زندگی میلیون‌ها نفر در سراسر کشور است. در اعلامیه این نهاد آمده است: «زنان افغان بخش جدایی‌ناپذیر کار سازمان ملل در افغانستان هستند. حضور آنان برای رسیدن به زنان و دختران افغان و ارائه کمک‌های مطابق با فرهنگ و نیازهای آنان حیاتی است. کمک باید توسط زنان، به زنان ارائه شود.»

سازمان ملل بار دیگر مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده و آن را نقض اصول بنیادین این سازمان در زمینه حقوق بشر و برابری دانسته است. این نهاد تأکید کرده است که محدودیت‌ها توانایی سازمان ملل در انجام مأموریت‌هایش در افغانستان را تضعیف می‌کند.

در واکنش به محدودیت‌ها، نهادهای وابسته به سازمان ملل تغییرات موقت عملیاتی را به اجرا گذاشته و همچنان در حال بررسی راه‌های ممکن برای ادامۀ فعالیت‌های بشردوستانه اصول‌محور خود هستند.

سازمان ملل یک‌بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا ممنوعیت را لغو کرده و دسترسی امن و بدون مانع زنان کارمند و قراردادی به دفاتر و ساحات کاری را فراهم سازد؛ اقدامی که برای رسیدن به زنان و دختران نیازمند در سراسر کشور ضروری است.

امارت اسلامی افغانستان تاکنون دراین مورد چیزی نه‌گفته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!