Connect with us

رویداد های اخیر

مجله فارین افیرز: امریکا نمی‌تواند امارت اسلامی را منزوی کند

منتشر شده

در

مجله امریکایی فارین افیرز در مطلبی نوشته است که ایالات متحده نمی‌تواند امارت اسلامی را منزوی کند و سیاست امریکا در قبال افغانستان با توجه به روابط نزدیک قدرت‌های منطقه‌ای با امارت اسلامی، ناکام بوده است.

این مجله با اشاره به فعالیت ۱۸ سفارتخانه‌ خارجی در کابل و همچنان سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های سیاسی امارت اسلامی در خارج از افغانستان، افزوده است که حکومت کنونی افغانستان در دو سال گذشته تلاش‌های دیپلوماتیک قوی برای ایجاد روابط با کشورهای همسایه انجام داده و به‌‎طور پیوسته روابط اقتصادی خود را با کشورهای مختلف در منطقه، گسترش داده‌است.

در این مطلب آمده است که در بیش از دو سال گذشته، قصر سفید تلاش کرده که با ایجاد اجماع بین‌المللی، حاکمان افغانستان را به تغییر رفتار شان در قابل زنان و دختران، مسایل حقوق بشری و مبارزه با تروریزم وادار کند، اما این تلاش‌ها با توجه به رویکرد قدرت‌های منطقه‌ای از جمله روسیه، چین و ایران، تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

مجله فارین افیرز نوشته است: «از بین رفتن اجماع در مورد انزوای دیپلوماتیک طالبان (امارت اسلامی) سوال‌های مهمی برای واشنگتن و شرکای آن ایجاد می‌کند. به‌رسمیت نشناختن دیگر یک ابزار قهری معتبر نیست و اگر ایالات متحده به دنبال تاثیرگذاری بر رفتار طالبان (امارت اسلامی) است، باید راه‌های دیگری را برای دستیابی به اهداف مورد نظر خود بیابد.»

این مطلب پذیرفتن اعتبار نامه‌ سفیر امارت اسلامی توسط شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، را آن‌هم در فاصله زمانی کوتاه از برگزاری دومین نشست سازمان ملل برای افغانستان در دوحه، مهم‌ترین چالش در برابر اجماع غربی به‌رهبری امریکا علیه عادی‌سازی روابط با امارت اسلامی دانسته است.

امارت اسلامی هرچند می‌گوید که سیاست امریکا در قبال حکومت افغانستان بی‌نتیجه و ناکام بوده است، اما تاکید می‌کند که امارت اسلامی خواهان روابط نیک با همه کشورها مشمول امریکاست و کشورها باید برای منزوی ساختن افغانستان تلاش نکنند.

این در حالی است که امریکا تعامل با امارت اسلامی را مشروط به تشکیل حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر به‌ویژه زنان و دختران و استفاده نشدن خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر، ساخته است، شرایطی که امارت اسلامی می‌گوید آن‌را تکمیل کرده است.

رویداد های اخیر

گزارش: گروه‌های مسلح تحت حمایت پاکستان در بلوچستان از نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده می‌کنند

Published

on

بر اساس یک گزارش تحقیقی «پارسیا نیوز» ، نهادهای امنیتی پاکستان از گروه‌های مسلح تحت حمایت دولت در بلوچستان برای پیشبرد اهداف امنیتی و مقابله با مخالفان مسلح بلوچ استفاده می‌کنند و شماری از نیروهای پیشین امنیتی افغانستان نیز در این گروه‌ها جذب شده‌اند.

این گزارش که در ۶ آگست منتشر شده، مدعی است گروه‌های موسوم به «لشکر» در بلوچستان با حمایت نهادهای امنیتی پاکستان فعالیت می‌کنند و در کنار اردو، نیروهای مرزی و نهادهای استخباراتی این کشور در عملیات‌های امنیتی و ضدشورش نقش دارند.

بر اساس این تحقیق، این گروه‌ها به‌عنوان نیروهای نیابتی عمل می‌کنند و به پاکستان اجازه می‌دهند بخشی از عملیات‌های امنیتی و مقابله با شورش‌ها را از طریق گروه‌های مسلحی انجام دهد که به‌صورت رسمی بخشی از ساختار دولت نیستند.

پارسیا نیوز مدعی شده است که شماری از اعضای پیشین نیروهای امنیتی افغانستان که پس از سقوط حکومت جمهوری در سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرده‌اند، نیز به این گروه‌ها پیوسته‌اند. این افراد به دلیل آموزش نظامی، تجربه جنگی و آشنایی با عملیات‌های مرزی، برای این شبکه‌ها نیروی باارزش دانسته شده‌اند.

در گزارش آمده است که استفاده از نیروهای پیشین افغان می‌تواند به گروه‌های مسلح تحت حمایت پاکستان امکان دهد بدون افزایش رسمی شمار نیروهای امنیتی این کشور، از نیروهای باتجربه در عملیات‌های خود استفاده کنند.

این رسانه همچنین ادعا کرده است که انگیزه اصلی نیروهای پیشین افغان، تأمین مالی و پیدا کردن راهی برای ادامه زندگی است و این افراد علاقه‌ای به مشارکت در درگیری احتمالی علیه افغانستان ندارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه خواهان ایجاد مسیر ریلی از طریق افغانستان به اقیانوس هند به‌عنوان بدیل تنگه هرمز است

Published

on

معاون صدراعظم روسیه گفته است که مسکو باید ایجاد یک مسیر ریلی به اقیانوس هند از طریق افغانستان را بررسی کند تا وابستگی به مسیرهای بحری از جمله تنگه هرمز و تنگه باسفورس کاهش یابد.

مارات خوسنولین در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته است که مسیر پیشنهادی می‌تواند از ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان عبور کرده و به هند برسد.

او گفت: «ایجاد یک خط ریلی به اقیانوس هند باید بررسی شود. خطرات مرتبط با باسفورس و تنگه هرمز ممکن است به ایجاد مسیرهای بدیل نیاز داشته باشد؛ از طریق ترکمنستان، ایران، افغانستان و پاکستان. هر مسیری که دسترسی به هند را فراهم کند، قابل بررسی است.»

این پیشنهاد در حالی مطرح شده است که پس از افزایش تنش‌ها میان امریکا، اسرائیل و ایران، نگرانی‌ها درباره امنیت انتقال کالا از طریق تنگه هرمز افزایش یافته است.

تنگه هرمز یکی از مهم‌ترین مسیرهای انتقال انرژی در جهان است و بخش بزرگی از محموله‌های نفت و گاز طبیعی مایع جهان از این مسیر عبور می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برشنا: شرکت‌های خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در تولید تجهیزات برقی در افغانستان‌ اند

Published

on

مسئولان د افغانستان برشنا شرکت می‌گویند که شماری از شرکت‌های بزرگ کشورهای همسایه، از جمله روسیه، خواهان سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی در افغانستان هستند.

مسئولان این شرکت می‌افزایند که افغانستان ظرفیت جذب میلیون‌ها دالر سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی را دارد.

به گفته آنان، بخش بزرگی از تجهیزات مورد نیاز شرکت برشنا از کشورهای همسایه و سایر کشورها خریداری می‌شود و افزایش تولید داخلی می‌تواند تا حدی وابستگی به واردات را کاهش دهد.

از سوی دیگر، اعضای بخش خصوصی نیز می‌گویند که سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات برقی یک نیاز جدی است. آنان تأکید می‌کنند که باید روند سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه و تولید تجهیزات برقی در کشور تسریع شود تا واردات این تجهیزات کاهش یافته و تولیدات داخلی افزایش یابد.

به گفته آنان، این اقدام افزون بر کاهش وابستگی به واردات، زمینه اشتغال برای هزاران نفر را نیز فراهم خواهد کرد.

تحلیلگران اقتصادی نیز می‌گویند که در کنار تولید برق، باید ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید تجهیزات مورد استفاده در تولید و انتقال برق افزایش یابد تا تجهیزات برقی تولید داخل در بازارهای کشور عرضه شده و از واردات محصولات خارجی جلوگیری شود.

در حال حاضر، تجهیزات برقی از کشورهای مختلف، از جمله چین، ایران و ترکیه، به افغانستان وارد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117