Connect with us

رویداد های اخیر

محاکمه‌ی یک شهروند افغان به اتهام جنایات جنگی در هالند

منتشر شده

در

یک شهروند ۷۶ ساله افغانستان که متهم به ارتکاب جنایات جنگی است، در دادگاهی در شهر لاهه هالند محاکمه می‌‌شود.

او متهم است که در دوران حکومت کمونیستی وقت در دهه ۱۹۸۰، مسوول زندان پلچرخی بوده و با زندانیان سیاسی رفتار غیر انسانی داشته است.

به گزارش رویترز، محاکمه‌ی این فرد امروز (چهارشنبه، ۲۷ دلو) آغاز شده است.

دادگاه نام این فرد را “عبدال ‌رفیف” معرفی کرده است. او به قضات گفته است هویت‌اش را اشتباه گرفته است: “من آن شخصی نیستم که شما در موردش صحبت می‌کنید.”

رفیف متهم است که با نام جعلی در هالند زندگی می‌کند و او در واقع عبدالرزاق عارف است که بین سال‌های ۱۹۸۳ و ۱۹۹۰ مسئول زندان پلچرخی بوده است.

به نوشته‌ی رویترز، دادستان‌ها می‌گویند رفیف مسوول زندانیان سیاسی در زندان پلچرخ بوده است. گفته می‌شود که نگهبانان تحت فرمان او زندانیان را مورد ضرب و شتم، شکنجه و اعدام قرار می‌دادند.

در طول جلسه‌ی دادگاه، رفیف تمام سوالات قضات در مورد هویت خود را به وکیلانش ارجاع داد و گفت که بیمار است، سرگیجه دارد و چیزی به خاطر نمی‌آورد.

رفیف در سال ۲۰۰۱ با درخواست پناهندگی به هالند آمده و شهروندی این کشور را نیز دریافت کرده است. او در سال ۲۰۱۹ توسط پولیس هالند بازداشت شده است.

این فرد تحت اصول “صلاحیت جهانی” محاکمه می‌شود. براساس این اصول، اتهامات جنایات جنگی اگر در کشوری که ادعا می‌شود در آنجا انجام شده‌، محاکمه نشود، در خارج از این کشور قابل پیگرد است. هالند پیش از این سه مقام عالی رتبه استخبارات نظامی افغانستان را برای جنایات مشابه در دوره دهه ۹۰ در افغانستان با موفقیت محاکمه کرده است.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!