Connect with us

رویداد های اخیر

محقق گزارش‌ها در باره نهایی شدن اعضای شورای عالی دولت را رد کرد

منتشر شده

در

ریاست جمهوری می گوید که کارشیوه و فهرست اعضای شورای عالی دولت نهایی شده و قرار است به زودی این شورا نخستین نشست خود را برگزار کند.

ارگ نقش شورای عالی دولت را مشورتی می خواند.

لطیف محمود، معاون سخنگوی رییس جمهور، در این مورد گفت:” ساختار و میکانیزیم که قرار است  در آینده نزدیک اعلام شود فهرست آن آماده شده است و همچنان آجندا و طرزالعمل آن نهای شده است.”

اما محمد محقق، مشاور امنیتی و سیاسی رییس جمهورغنی،  در گفتگو با آریانانیوز در باره شورای عالی دولت و اختلاف‌های شماری از سیاستگران می گوید که به دلیل همین اختلاف‌ها انتظار نمی رود بزودی این شورا تشکیل شود.

محقق در این باره گفت:” اختلاف‌ها کمی اوضاع را پیچیده ساخته و در روزهای آینده انتظار نمی رود که تشکیل جلسه بدهد، در باره تصمیم گیری این شورا نیز حرف‌های وجود دارد.”

 محقق میگوید که افراد وفا دار به او در چهار ولایت کشور برای مقابله با هرگونه پیشروی طالبان، مسلح شده اند.

او در این باره گفت:” سلاح‌های که با نمد پیچانده شده بود، بیرون کشیده میشه، ما هم مرد صلح استیم وهم مرد جنگ، کسی فکر نکند که ما افتیده استیم”.

حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار و جمعیت اسلامی به رهبری صلاح الدین ربانی با ترکیب فعلی اعضای شورای عالی دولت مخالف اند.

فتاح احمدزی، سخنگوی جمعیت اسلامی به رهبری صلاح الدین ربانی، در این مورد گفت:” هر نهادی که ایجاد می شود باید چارچوب، ساختار و صلاحیت هایش مشخص باشد. این شورا باید صلاحیت تصمیم گیری را داشته باشد.”

گفته می شود که شورای عالی دولت ۱۸ عضو دارد اما برخی حزب‌ها خواستار محدود شدن شمار اعضای این شورا استند.

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!