Connect with us

رویداد های اخیر

محکمه جزایی بین‌المللی «جرایم جنگی» دو دهه اخیر در افغانستان را تحقیق می‌کند

منتشر شده

در

محکمه جزایی بین‌المللی تحقیقات در مورد ادعاهای مبنی بر«ارتکاب جرایم جنگی و جرایم برضد بشریت» در افغانستان را منظور کرد.

محکمه جزایی بین‌المللی درهاگ فیصله کرده که تحقیقات درمورد جرایم جنگی ادعا شده درافغانستان آغاز شود.

کریم اسد احمدخان سارنوال ارشد این محکمه مسوولیت تحقیق و رسیدگی به جرایم جنگی را برعهده دارد.

از سرگیری تحقیقات توسط محکمه جزایی بین‌المللی مورد استقبال سازمان عفو بین‌الملل قرار گرفته است. این سازمان گفته است که باید به جنایات جدی نیروهای امریکایی رسیدگی شود.

کریم اسد احمدخان، سارنوال محکمه بین‌المللی جرایم دراین مورد می‌گوید: «سازمان‌های جامعه مدنی شرکای مهم در هدف مشترک ما هستند. برای دستیابی به پاسخگویی در قبال جنایات بین‌المللی اکنون، بیش از هر زمان دیگری، باید برای تقویت کار مشترک خود در راستای عدالت با یکدیگر همکاری کنیم. با همکارانم دستورالعمل‌ها را برای مستندسازی جنایات بین‌المللی ونقض حقوق بشر ارایه خواهیم داد.»

سارنوال احمدخان گفته که با درنظرداشت منابع محدود، درآغاز نمی‌خواهد که جرایم منسوب به نیروهای حکومت سابق افغانستان وسربازان امریکایی را بررسی کند.

این در حالی است که امارت اسلامی قبلاً اظهار کرده که نیروهای خارجی جنایت‌های جنگی بی‌شماری را در بیست سال اخیر در افغانستان مرتکب شده‌اند.

پیش ازاین، دید‌بان جهانی حقوق بشر نیز از محکمه جرایم بین‌المللی در هاگ خواسته بود هرچه زودتر بررسی‌هایش را در مورد جرم‌های جنگی در افغانستان آغاز کند.

مسوول بخش آسیا در دیدبان حقوق بشر در واکنش به تصمیم دیروز محکمه بین‌المللی جرایم گفته است که این تحقیقات باید دربرگیرنده جرایم جدی تمامی جوانب دخیل در جنگ افغانستان باشد، به‌شمول نیروهای امریکایی، تا عدالت تأمین شود حتا اگر قدرتمندترین کشور جهان در آن شامل باشد.»

محکمه بین‌المللی جرایم که در سال ۲۰۰۲ ایجاد شد، نخستین محکمه‌ای است که جرایم جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی را در جهان پیگرد می‌کند. افغانستان در ۲۰۰۳ عضویت این محکمه را به دست آورد.

رویداد های اخیر

India and Russia stress counter-terrorism, humanitarian support for Afghanistan

Published

on

During Russian President Vladimir Putin’s visit to New Delhi, India and Russia issued a joint statement highlighting their close coordination on Afghanistan. Both sides appreciated the ongoing dialogue between their respective Security Councils and underscored the significance of the Moscow Format meetings in promoting regional stability.

The leaders welcomed counter-terrorism efforts targeting international terrorist groups, including ISIS, ISKP, and their affiliates, expressing confidence in a comprehensive and effective approach to combating terrorism in Afghanistan. They also stressed the urgent need to ensure uninterrupted humanitarian assistance to the Afghan people.

India and Russia have maintained close ties on regional security, particularly concerning developments in Afghanistan following the Islamic Emirate’s return to power in 2021. The Moscow Format, a diplomatic platform including Afghanistan’s neighbors, has played a key role in facilitating dialogue on peace, stability, and counter-terrorism in the region.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!