رویداد های اخیر

مدافعان حقوق بشر خواهان توقف حملات هدفمند در افغانستان شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۹, ۱۴۰۰)

از سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی تا ماه می سال جاری میلادی ۱۷ فعال حقوق بشر به شمول ۹ خبر نگار در افغانستان کشته شده اند.

نهاد های حقوق بشری جهانی به شمول سازمان عفو بین الملل در اعلامیه ای خواستار توقف خشونت ها و کشتار های هدفمند فعالان حقوق بشری و خبر نگاران شده اند.

این نهادها گفته اند: “تهدیدات، آزار و اذیت، و حملات در برابر مدافعان حقوق بشر، فعالان، روزنامه نگاران و کارمندان رسانه در افغانستان باید پایان یابد. گزارشی که در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ از سوی نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان به نشر رسید نشان می دهد که از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۶۵ پزشک و مدافع حقوق بشر کشته شده اند.”

سازمان های مدافع حقوق بشری از سازمان ملل و دولت افغانستان می خواهند که از طرف های جنگ بخواهند تا از اهداف غیر نظامی برای دست آورد های نظامی شان استفاده نکنند و در عین حال در مذاکرات صلح این مساله را جز اصلی اجندای شان قرار دهند.

سیما ثمر رییس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر گفته است: ” کمبود وحدت در روند صلح یک فرصت بزرگ از دست رفته است، من می خواهم بگویم که روند صلح همه شمول نبود. ما برای شامل ساختن قربانیان، اقلیت های زنان، فعالان مدنی، خبر نگاران مبارزه کردیم. اما متاسفانه شامل نساختن آنها در روند از آغاز یک اشتباه بود.”

از سوی هم اعضای گروه مذاکره کننده افغانستان در دوحه خشونت ها در برابر خبر نگاران وفعالان مدنی را غیر قابل قبول می گویند.

فوزیه کوفی عضو هیات گفتگو کننده جمهوری اسلامی افغانستان میگوید: “از زمانی که گفتگوها آغاز شده است خشونت ها به سطح بالای آن ادامه یافته است به ویژه قتل های هدفمند. ما می فهمیم که اشخاص برجسته از فعالان مدنی، مدافعان حقوق بشر ژورنالیستان و خبرنگاران مورد هدف قرار گرفتند. سطح بلند خشونت ها غیر قابل قبول است.”

پس از آغاز مذاکرات میان افغان ها در دوحه در سال گذشته میلادی، موجی از ترورهای هدفمند در افغانستان راه افتاد؛ ترورهای که تا امروز ادامه یافته اند که مسوولیت این رویدادها را هم اکثرا هیچ گروهی به دوش نگرفته است.

Trending

خروج از نسخه موبایل