Connect with us

رویداد های اخیر

مردم از اعمال قانون راضی اما از وضعیت بد اقتصادی ناراضی اند

منتشر شده

در

شماری از باشندگان کابل از اعمال قانون توسط نیروهای امارت اسلامی افغانستان استقبال میکنند، اما از نبود کارو بار شکایت میکنند.

محمد، یکتن از باشدگان شهر کابل، در این باره گفت:” تنفیض قانون در این حکومت نسبت به حکومت گذشته خوب است… اما آنها(امارت) باید در برابر بیکاری مبارزه کند و به مردم کار پیدا کند. آنها ( امارت) باید به اقتصاد توجه داشته باشند.”

شهروندان از جامعه جهانی نیز میخواهند تا سرمایه‌های منجمد شده افغانستان را آزاد بسازد و به کمک‌های بشردوستانه اش به افغانستان ادامه بدهد.

اوریحه، باشنده پروان، در این مورد گفت:”پول‌های که از سوی بانک جهانی و بانک انکشاف آسیایی منجمد شده است پول‌های امارت اسلامی نیست بل این پول‌ها پول افغانان است و این پول‌ها را باید برای ما آزاد بسازند تا ما برای خود سرک‌ها را بسازیم و نه تنها برای پروژه‌های ساخت سرک بلکه  برای عملی ساختن پروژه‌های دیگر نیز باید این پول‌ها را آزاد سازند.”

شهروندان از امارت اسلامی میخواهند تا برای شهروندان زمینه کار مساعد بسازد.

صابر، باشنده کابل، در این باره گفت:”حکومت اسلامی آمده است که کار خوبی است ، اما نه کار وجود دارد ، نه اشتغال ، پول ناپدید شده است. مردم کاملاً بیکار استند.”

محمد ، باشنده دیگری کابل، در این باره گفت:”آنها باید برای ایجاد شغل برای مردم تلاش کنند. آنها باید به اقتصاد، وضعیت بیکاری توجه کنند تا جهان نیز به کمک آنها بیاید.”

شهروندان افغانستان درحالی از سازمان ملل خواهان کمک‌های بیشتر استند که سرمنشی عمومی سازمان ملل، پس از دیدار با وزیران خارجه پنج قدرت بزرگ اقتصادی بر توزیع عادلانه این کمک‌ها به نیازمندان تاکید ورزید.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، در  این باره گفت:”همه پنج قدرت چنین یک افغانستانی صلح‌آمیز و باثبات می‌خواهند که کمک‌های بشری بدون مشکلات و بدون تبعیض توزیع شود.”

از سوی دیگر صف‌های طولانی در بانک‌های کشور، نشان از یک بحران اقتصادی است. در یک ماه پسین اقتصاد افغانستان ورشکسته شده و سطح بیکاری بلند رفته است، هرچند که مقام‌های دولت، این اوضاع را موقتی میدانند.

رویداد های اخیر

څار: د پاکستان پر سیاستونو نیوکې

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی افغانستان یک زندانی امریکایی را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از آزادی دنیس کویل، شهروند امریکایی، از زندان خبر داده است.

طبق خبرنامه این وزارت، مادر کویل در نامه‌ای به رهبر امارت اسلامی خواستار عفو و آزادی پسرش به مناسبت عید شده بود و ستره محکمه نیز حبس او را کافی دانسته و تصمیم به آزادی‌اش گرفت.

وزارت خارجه امارت اسلامی گفته است که این اقدام را بر پایه بشردوستی و حسن نیت انجام می‌دهد و معتقد است که چنین گام‌هایی می‌تواند فضای اعتماد میان کشورها را تقویت کند.

این وزارت همچنین ابراز امیدواری کرده است که هر دو کشور در آینده از طریق تفاهم و گفتگوهای سازنده بتوانند راه‌حل‌هایی برای مسائل باقی‌مانده پیدا کنند.

امارت اسلامی از همکاری امارات متحده عربی در این زمینه نیز قدردانی کرده است.

از سویی هم، برای رهایی کویل، یک هیأت امریکایی که در آن زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، نیز حضور داشت با امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی امروز (سه‌شنبه) دیدار کرد.

در این دیدار، سیف محمد الکتبی، سفیر امارات متحده عربی در کابل و یک عضو این خانواده زندانی نیز حضور داشتند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه، آقای متقی در این نشست افزود که امارت اسلامی هیچ‌یک از شهروندان هیچ کشوری را به منظور دستیابی به اهداف سیاسی بازداشت نکرده است، بلکه بازداشت‌ها نتیجه نقض قوانین بوده و افراد پس از طی مراحل قضایی آزاد شده‌اند.

در این نشست، زلمی خلیلزاد نیز از اقدام امارت اسلامی ستایش کرد و ادامه گفتگوها در مورد همه مسائل میان دو کشور را مهم دانست و امید خود را برای پیشرفت‌های بیشتر در آینده ابراز داشت.

متقی همچنان تأکید کرد که کابل و امارات باید خدمات قنسولی معیاری را به شهروندان خود ارائه کنند و حکومت افغانستان در این زمینه آمادگی کامل دارد.

او از محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی، برای نقش سازنده‌شان در تسهیل آزادی زندانی قدردانی کرد و امارات را دوست نزدیک افغانستان خواند.

همچنین آقای متقی پیش‌تر از نقش دولت قطر در زمینه تبادل اطلاعات بین امارت اسلامی و خانواده زندانی تقدیر کرده بود.

علاوه بر این، سفیر امارات آمادگی کشورش برای نقش‌آفرینی در نهادهای بشردوستانه را نشان داد و چنین پیشرفت‌هایی را به نفع همه دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!