Connect with us

صحت

مرگ ۹۹ کودک اندونزیایی بر اثر آسیب شدید گرده

منتشر شده

در

مقامات اندونزیایی از مرگ ۹۹ کودک بر اثر آسیب شدید گرده در سال جاری خبر دادند.

یک مقام وزارت صحت اندونیزیا روز (چهارشنبه ۲۷میزان) گفت: «در حالیکه تیمی از کارشناسان در حال بررسی علت افزایش موارد ابتلا به آسیب شدید گرده هستند، در سال جاری نزدیک به ۱۰۰ کودک در کشور بر اثر ابتلا به این مشکل جان خود را از دست داده اند.

افزایش موارد مرگ و میر ناشی از این عارضه در اندونیزیا درحالی گزارش شده که دولت گامبیا نیز فوت ۷۰ کودک را بر اثر ابتلا به آسیب شدید گرده ناشی از مصرف شربت‌های پاراستامول را که برای درمان تب تجویز می‌شود،‌ بررسی می‌کند. گفته شده این شربت‌ها حاوی سطح بالایی از دی اتیلن گلیکول و اتیلن گلیکول بوده است.

مقامات اداره غذا و داروی اندونیزیا اظهار داشتند که این محصولات به صورت محلی در دسترس نبودند و اکنون استفاده از مواد تشکیل دهنده آنها در تمام شربت‌های دارویی کودکان کشور ممنوع شده است.

سخنگوی وزرات صحت اندونیزیا گفت: «تا روز هجدهم اکتوبر، ۲۰۶ مورد آسیب شدید گرده در میان کودکان شناسایی و ۹۹ مورد فوت گزارش شده است.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، وی اعلام کرد: «به عنوان یک اقدام پیشگیرانه، وزارت صحت از تمامی کارمندان صحی در تمامی مراکز صحی خواسته است که تا زمان پایان یافتن تحقیقات و بررسی‌ها، تجویز هر گونه داروی مایع یا شربت به طور موقت متوقف شود.

صحت

وزارت صحت عامه نشستی را با نمایندگان نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه، نشستی را با نمایندگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسف، بانک جهانی، بانک انکشاف آسیایی، اتحادیه اروپا، دفتر امور خارجه کشورهای مشترک‌المنافع و توسعه بریتانیا و سایر نهادهای بین‌المللی در کابل برگزار کرد.

براساس خبرنامه وزارت صحت، در این نشست نمایندگان نهادهای بین‌المللی درباره چگونگی ارائه خدمات صحی و انکشافی، بهبود مدیریت کمک‌ها و منابع در بخش صحت، ادغام مراکز صحی و تطبیق آن با پالیسی جدید، ارائه خدمات صحی مطابق پالیسی وزارت صحت عامه، تقویت بخش معافیت و واکسین، ارائه خدمات بر اساس اولویت‌ها و تأمین هماهنگی دوامدار بحث و تبادل نظر کردند.

آقای جلالی در جریان این نشست، بر ضرورت شفافیت و توجه به اولویت‌های وزارت صحت عامه برای افزایش مؤثریت و نتیجه‌دهی خدمات صحی تأکید کرد و افزود که ارائه خدمات صحی باید مطابق پالیسی این وزارت و مدیریت کمک‌های موجود بین‌المللی صورت گیرد.

او با اشاره به کمپاین‌های واکسین گفت که کمپاین اخیر واکسین سرخکان و پولیو به‌گونه بسیار خوب تطبیق شد و لازم است برای کمپاین‌های پیش‌رو تدابیر لازم اتخاذ گردد.

وی همچنان در مورد بازنگری پکیج‌های صحی BPHS و EPHSو ایجاد یک سیستم معیاری از طریق کمیته‌های تخنیکی توضیح داد.

در این نشست، ادوین سینیزا، رئیس سازمان صحی جهان برای افغانستان، بر همکاری‌های دوامدار با وزارت صحت عامه اطمینان داد و از رهبری این وزارت به‌خاطر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر آنان در راستای بهبود نظام صحی قدردانی کرد.

نمایندگان این نهادها تعهد کردند که هماهنگی مؤثر و دوامدار را ادامه خواهند داد و مطابق پالیسی‌ها و اصول وزارت صحت‌عامه، خدمات خود را در داخل کشور ارائه خواهند کرد.

Continue Reading

صحت

هیأت صحی کابل به‌منظور کسب تجارب جدید در بخش صحت به ترکیه سفر کرد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام نموده که عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی این وزارت در رأس یک هیأت بلندرتبه در یک سفر رسمی امروز (چهارشنبه) به ترکیه سفر کرده است.

براساس خبرنامه وزارت صحت، هدف اصلی این سفر کسب تجارب جدید در عرصه صحت، بازدید از مراکز علمی و صحی ترکیه، دیدار با مسئولان صحی و دولتی این کشور و گسترش همکاری‌ها و روابط در بخش صحی می‌باشد.

بربنیاد خبرنامه، این هیأت همچنان در جریان سفر خود با مسئولان سکتور صحی خصوصی و دولتی ترکیه دیدار خواهد کرد تا زمینه بهبود سیستم صحی کشور و ایجاد هماهنگی بهتر با ترکیه در عرصه صحت را فراهم سازد.

Continue Reading

صحت

هشدار سازمان جهانی صحت: انتقال ویروس پولیو در افغانستان همچنان ادامه دارد

بر اساس این گزارش، تا نیمه‌ی ماه سپتمبر سال ۲۰۲۵ میلادی، چهار مورد مثبت ویروس پولیو در افغانستان ثبت شده است که نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

Published

on

Gates Foundation to launch new polio campaign

سازمان جهانی صحت در تازه‌ترین گزارش کمیته اضطراری مقررات بین‌المللی صحت اعلام کرده است که با وجود پیشرفت‌های چشمگیر، انتقال ویروس وحشی پولیو در بخش‌هایی از افغانستان به‌ویژه در مناطق جنوبی و شرقی کشور همچنان ادامه دارد.

بر اساس این گزارش، تا نیمه‌ی ماه سپتمبر سال ۲۰۲۵ میلادی، چهار مورد مثبت ویروس پولیو در افغانستان ثبت شده است که نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد، اما ویروس هنوز هم در جنوب کشور در گردش است و در نمونه‌های کلینیکی و محیطی شناسایی شده است.

کمیته‌ی سازمان جهانی صحت گفته است که طرح تطبیق واکسین از مرکز به مرکز که از اکتوبر ۲۰۲۴ به‌دلیل مشکلات امنیتی در پیش گرفته شده، سبب شده تا تمامی کودکان – به‌ویژه خردسالان – تحت پوشش واکسین پولیو قرار نگیرند. در گزارش آمده است: «این روش در بسیاری موارد مانع دسترسی به همه‌ی کودکان هدف می‌شود و خطر گسترش بیشتر ویروس را در داخل افغانستان و فراتر از مرزها افزایش می‌دهد.»

در عین حال، سازمان جهانی صحت هشدار داده است که بازگشت مهاجران بدون مدرک از پاکستان، چالش عمده‌ای در کنترل انتقال پولیو میان دو کشور ایجاد کرده است. با این حال، هماهنگی میان مقامات صحی افغانستان و پاکستان همچنان قوی است و تطبیق واکسین در گذرگاه‌های مرزی و کمپاین‌های همزمان ادامه دارد.

با وجود چالش‌های امنیتی و لوژستیکی، افغانستان در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ دو کمپاین سراسری و سه کمپاین زیرملی واکسین پولیو را انجام داده است. کمیته‌ی WHO از این تلاش‌ها ستایش کرده اما از حکومت افغانستان خواسته است تا دوباره زمینه‌ی اجرای واکسین خانه‌به‌خانه را فراهم سازد، زیرا این شیوه در گذشته میزان پوشش را به‌مراتب افزایش داده بود.

در پایان، سازمان جهانی صحت تأکید کرده است که افغانستان هنوز هم یکی از دو کشور باقی‌مانده در جهان است که ویروس پولیو در آن بومی است و برای قطع کامل انتقال آن، نیاز به «پوشش سراسری واکسین، به‌ویژه در مناطق امتداد خط دیورند با پاکستان» می‌باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!