Connect with us

تجارت

معافیت پنج‌ساله مالیاتی برای سرمایه‌گذاران سردخانه‌ها در افغانستان

نبود سردخانه‌های معیاری، تعرفه‌های موسمی کشورهای همسایه و محدودیت در مسیرهای تجارتی باعث شده تا محصولات زراعتی و کشاورزان افغان با زیان‌های مالی سنگین روبه‌رو شوند.

منتشر شده

در

سرمایه‌گذارانی که در بخش ساخت سردخانه‌ها در کشور فعالیت کنند، به مدت پنج سال از پرداخت مالیات معاف خواهند بود.

این تصمیم در نشست کمیسیون اقتصادی که به ریاست ملا عبدالغنی برادر ، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، برگزار شده بود، مورد تصویب قرار گرفت.

کمیسیون اقتصادی اعلام کرد که نبود سردخانه‌های معیاری، تعرفه‌های موسمی کشورهای همسایه و محدودیت در مسیرهای تجارتی باعث شده تا محصولات زراعتی و کشاورزان افغان با زیان‌های مالی سنگین روبه‌رو شوند.

هدف از این معافیت، تشویق سرمایه‌گذاران به ایجاد سردخانه‌های معیاری در کشور است تا از ضایعات پس از برداشت محصولات زراعتی جلوگیری شده و دهاقین بتوانند محصولات‌شان را با قیمت بهتر به بازار عرضه کنند.

این تصمیم در حالی گرفته می‌شود که بسیاری از دهاقین افغان نبود سردخانه‌های مجهز را از مشکلات عمده خود دانسته و همواره از حکومت خواسته‌اند تا با حمایت و جذب سرمایه‌گذاری، زمینه رشد و توسعه سکتور زراعت افغانستان را فراهم سازد.

همچنان در نشست کمیسیون اقتصادی طرح ساخت سردخانه و کارخانه در زمین‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در مرکز ولایت غزنی تائید شد.

تجارت

تصویب ۱۲ پروژه مهم توسعه‌ای؛ تمرکز بر برق، ترانسپورت و زیربنا‌ها

در بخش زیربنا، اتصال برق از سب‌استیشن شرقی کندهار به مرکز جدید ترینکوت، همچنین پروژه برق‌رسانی از بند کجکی تا ترینکوت جدید نیز تصویب شده است.

Published

on

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا اعلام کرده است که در نشست اخیر کمیسیون اقتصادی، ۱۲ پروژه مهم در بخش‌های مختلف تصویب و برای تطبیق به ادارات مربوطه سپرده شده است.

به گفته این معاونیت، در میان پروژه‌های تصویب‌شده، انتقال برق وارداتی به ولایت پکتیکا، ساخت خط انتقال دبل سرکیت از غزنی، تکمیل کارهای باقی‌مانده سب‌استیشن‌ها و توسعه شبکه برق شامل می‌باشد.

همچنان پروژه‌های مهمی چون تمدید خطوط برق از سب‌استیشن نورالجهاد به ولایت‌های هرات، فراه و نیمروز، رساندن برق به قریه سیدان در ولسوالی گرشک ولایت هلمند و توسعه شبکه برق در ولایت‌های دیگر نیز شامل این بسته پروژه‌ها است.

در بخش زیربنا، اتصال برق از سب‌استیشن شرقی کندهار به مرکز جدید ترینکوت، همچنین پروژه برق‌رسانی از بند کجکی تا ترینکوت جدید نیز تصویب شده است.

علاوه بر آن، پروژه‌های آبیاری در ولایت فاریاب، فعال‌سازی و ارتقای ظرفیت شفاخانه ۳۵۰ بستر عینو مینه در کندهار، ساخت مسجد جامع با ظرفیت ۴۰ هزار نمازگزار در مرکز ولایت نیمروز، و توسعه خطوط آهن تورغندی–هرات و اندخوی–شبرغان–مزارشریف نیز شامل این پروژه‌ها می‌باشد.

Continue Reading

تجارت

ایران از امضای تفاهم‌نامه ۲۳ ماده‌ای با مقام‌های افغان در نیمروز خبر داد

Published

on

مقام‌های محلی در ولایت سیستان و بلوچستان ایران اعلام کرده‌اند که در پی سفر هیأتی از این ولایت به نیمروز افغانستان، یک تفاهم‌نامه ۲۳ ماده‌ای برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و تقویت تجارت مرزی میان دو طرف به امضا رسیده است.

مجیب حسنی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای ولایت سیستان و بلوچستان، گفته است که این سفر دستاوردهای مهمی در زمینه گسترش تجارت کوچک، فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی و تقویت همکاری‌های اقتصادی به همراه داشته است.

به گفته او، ایران آمادگی دارد بازارچه‌های محلی را در نقاط شاهگل، میلک و گمشاد راه‌اندازی کند، اما آغاز عملی این پروژه‌ها نیازمند اعلام آمادگی از جانب افغانستان است. وی تأکید کرد که زیرساخت‌های لازم در سمت ایران فراهم شده است.

حسنی همچنین افزود که در حال حاضر بخشی از مبادلات تجارتی از طریق گذرگاه‌های رسمی ادامه دارد و واردات مواشی از مهم‌ترین اقلام تجارتی میان دو کشور محسوب می‌شود، به‌ویژه در آستانه عید قربان که تقاضا افزایش می‌یابد.

او گفت که پس از سفر وزیر تجارت افغانستان به ایران، چارچوبی ۲۳ ماده‌ای برای توسعه تجارت مرزی تدوین شده که بخش عمده آن بر ایجاد و تقویت زیرساخت‌ها متمرکز است.

به گفته این مقام ایرانی، یکی از نتایج عملی این توافق، احداث یک جاده موقت برای اتصال دو بازارچه مرزی بوده که در مدت کوتاهی اجرا شده و باعث افزایش تبادلات شده است.

حسنی همچنین از آمادگی ایران برای ساخت پل دوم مرزی خبر داد و گفت که بخشی از تجهیزات نیز در محل مستقر شده، اما پیشرفت بیشتر این پروژه به هماهنگی با افغانستان بستگی دارد. به گفته او، این پروژه در حال حاضر حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است.

او در ادامه به برنامه نصب دستگاه ایکس‌ری در مرز اشاره کرد و افزود که روند اجرای این پروژه تسریع شده و انتظار می‌رود تا پایان ماه جوزا تکمیل شود.

این مقام ایرانی همچنین گفت که طرح‌هایی برای توسعه جاده‌ها و مسیرهای ریلی در منطقه در دست بررسی است، هرچند اجرای آن‌ها زمان‌بر خواهد بود.

در همین حال، به گفته حسنی، در منطقه آزاد چابهار نیز زمینه برای حضور تاجران افغانستان و ایجاد انبارهای تجارتی فراهم می‌شود و روند واگذاری زمین برای این منظور آغاز شده است.

مقام‌های ایرانی تأکید کرده‌اند که این اقدامات در چارچوب یک رویکرد توسعه‌محور برای تبدیل مرز به بستری برای همکاری اقتصادی مشترک میان دو کشور دنبال می‌شود.

 

Continue Reading

تجارت

تفاهم‌نامه همکاری تجاری میان افغانستان و شانگهای چین به امضا رسید

رئیس اتاق تجارت شانگهای از این دیدار استقبال کرده و بر گسترش روابط اقتصادی و همکاری‌های عملی با افغانستان تأکید نموده است.

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اعلام کرده است که این اتاق در رأس یک هیئت به ریاست سید کریم هاشمی با رئیس و اعضای اتاق تجارت و صنایع شانگهای و شماری از سرمایه‌گذاران چینی در شهر شانگهای دیدار و گفتگو کرده است.

در این دیدار، آقای هاشمی شهر شانگهای را یکی از مهم‌ترین مراکز اقتصادی و سرمایه‌گذاری جهان توصیف کرده و گفته است که افغانستان با موقعیت استراتژیک در قلب آسیا می‌تواند نقش مهمی در اتصال آسیای مرکزی و شرق آسیا ایفا کند.

وی ابتکار «یک کمربند، یک راه» چین را یک فرصت مهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای دانسته و تأکید کرده است که افغانستان آماده مشارکت فعال در این چارچوب می‌باشد.

به گفته وی، سکتور خصوصی افغانستان آمادگی دارد در بخش‌های معادن، زراعت، صنعت، ترانزیت، لوجستیک، تکنالوژی، تولید، قالین، سنگ‌های قیمتی، محصولات طبی و سکتور بانکی با سرمایه‌گذاران چینی همکاری کند.

در مقابل، رئیس اتاق تجارت شانگهای از این دیدار استقبال کرده و بر گسترش روابط اقتصادی و همکاری‌های عملی با افغانستان تأکید نموده است.

در پایان این نشست، تفاهم‌نامه همکاری میان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان و اتاق تجارت و صنایع شانگهای به امضا رسید.

در این دیدار شماری از معاونان اتاق‌های ولایتی و تاجران برجسته کشور نیز حضور داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!