Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های افغان و ترکی در باره مسوولیت میدان‌های هوایی کشور گفتگو کردند

منتشر شده

در

سرپرست وزارت خارجه کشور در ادامه دیدارهای خود در حاشیه نشست مجمع دیپلوماسی آنتالیا با وزیر خارجه ترکیه نیز روی اوضاع افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.

امیرخان متقی و مولود چاووش اوغلو در این دیدار روی گسترش روابط دیپلوماتیک، دوام کمک‌های بشری و اداره کردن پنج میدان هوایی بین المللی کشور  نیز گفتگو کرده اند.

سرپرست وزارت خارجه ابراز امیدواری کرده که با ترکیه و قطر در این باره توافق خواهد رسید.

ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه، در این بارف گفت:”هر دو طرف به شمول میدان هوایی بین المللی کابل در مورد میدان‌های هوایی دیگر کشور نیز بحث و تبادل نظر داشتند و ماده‌های که نیاز بود زیاد بحث شد و هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که موضوعات باقی مانده در مذاکرات تیم‌های تخنیکی حل شده و برای توافق نهایی کوشش شود.”

پنج میدان هوایی بین المللی کشور که قطر و ترکیه به گونه مشترک برای گرفتن مدیریت آنها با مقام‌های امارت اسلامی سرگرم مذاکره اند.

لعل محمد لامع، آگاه روابط بین الملل، در این باره گفت:”آنچه که ترکیه و قطر را علاقمند در کنترول گرفتن مسوولیت میدان‌های هوایی کشور ساخته است این است که این دو کشور کانال‌های سیاسی ارتباطی را با امارت اسلامی دارند و همچنان در زمینه ساخت و ساز و اجرای عملیات‌ها در میدان‌های هوایی در سطح منطقه و جهان از تجربه خوبی برخوردار استند.”

 همزمان با این خیرالله خیرخواه سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ که در جمع هیئت امارت سلامی به ترکیه رفته است در صحبت با روزنامه صباح آن کشور گفته که امارت اسلامی به موافقه با ترکیه و قطر نزدیک است و بزودی موافقتنامه رسمی با آنان امضا خواهد شد.

امام الدین احمدی، سخنگوی وزارت ترانسپورت و اداره هوانوردی ملکی، در این باره گفت:” ما بگونه دوامدار در حال مذاکره استیم. پروپوزل‌ها را تبادله میکنیم و برخی موضوعات را از طریق ایمیل و یا به گونه آنلاین جلسه می‌گیریم و موضوعات را شریک میسازیم و بسیار پیشرفت صورت گرفته است انشاالله کوشش می‌شود که بزودی به توافق برسیم.”

قبل از این مقام‌های امارت اسلامی گفته بودند که بر علاوه ترکیه و قطر برخی کشورهای دیگر نیز از جمله امارات متحده عربی علاقمند گرفتن قرارداد پیشبرد امور میدان‌های هوایی کشور اند اما به گفته مسولان وزارت ترانسپورت قرارداد با این شرکت‌ها زمانی صورت خواهد گرفت که از تامین منافع ملی کشور اطمینان حاصل شود.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117