Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های پیشین افغان جایدادهای میلیون دالری در خارج از کشور دارند

منتشر شده

در

Last Updated on: جوزا ۲۴, ۱۴۰۱

روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده است که مقام‌های ارشد حکومت پیشین افغانستان، در سال‌های پسین و پیش از آنکه آن کشور به دست امارت اسلامی افغانستان سقوط کند، میلیون‌ها دالر را صرف خریداری خانه‌های مجلل در ایالات متحده، ترکیه، امارات متحدۀ عرب و سایر کشورها کرده اند.

بر اساس گزارش این رسانه که بر بنیاد اسناد عامۀ ایالات متحده، مصاحبه‌ها و دیگر مدارک تهیه شده است، بسیاری از چهره‌های حلقۀ نزدیک به محمد اشرف غنی، رییس جمهور پیشین افغانستان، شماری از فرماندهان پیشین جهادی و اعضای شورای ملی پیشین افغانستان در بیرون از آن کشور زندگی مجلل دارند.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که بر اساس مدارک شرکت‌های املاک در ایالات متحده، اکلیل حکیمی، وزیر مالیۀ حکومت پیشین افغانستان، تنها در ایالت کالیفورنیا ۱۰ جایداد خریداری کرده است و ارزش مجموعی این جایدادها به بیش از ۱۰ میلیون دالر می‌‌رسد.

گزارش حاکی است که پس از کناره گیری آقای حکیمی از سمت وزارت مالیۀ افغانستان، او یکجا با همسرش، سلطانه حکیمی، هشت جایداد شان در ایالات متحده را به نام شرکت “زلا گروپ” کردند که این شرکت از خانم سلطانه می‌باشد.

در گزارش وال‌استریت ژورنال آمده است که آقای حکیمی به ایمیل‌های این رسانه و ابراز نظر در مورد یافته‌های مرتبط به جایداد‌هایش در امریکا صحبت نکرده است. آقای حکیمی تا کنون به تماس صدای امریکا برای ابراز نظر در مورد گزارش وال‌استریت ژورنال نیز پاسخ نداده است.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه در حکومت پیشین افغانستان دو خانه در حومه شهر واشنگتن دی سی خریده است که ارزش مجموعی این دو جایداد، بر اساس تخمین یک ویب سایت معلومات خریداری املاک، به بیش از یک میلیون دالر می‌رسد.

آقای پاینده که پس از آمدن به امریکا، برای تامین مصارف خانواده‌اش برای مدتی رانندگی اوبر می‌کرد، در پاسخ به ایمیلی به وال استریت ژورنال نگاشته است که “داشتن خانه‌ای [که دارای رهن و قسط ماهوار است] و خانۀ کرایی لزوماً به این معنا نیست که شما با مشکلات جریان نقدی مواجه نشوید.”

در گزارش همچنین آمده است که مارشال عبدالرشید دوستم، معاون نخست ریاست جمهوری در حکومت پیشین، نیز یک قصر مجلل در یک ساحۀ اشرافی شهر انقره، پایتخت ترکیه، دارد. گزارش حاکی است که زمان خریداری این جایداد آقای دوستم در ترکیه مشخص نیست و سخنگویان وی از ارایۀ پاسخ به پرسش وال‌استریت ژورنال در این مورد خودداری کرده اند.

این روزنامۀ امریکایی، بر بنیاد سوابق املاک دوبی، همچنان از خریداری خانه‌های مجلل توسط مقام‌های حکومت پیشین افغان در امارات متحدۀ عرب پرده برداشته است.

در گزارش آمده است که مصطفی مستور، وزیر پیشین اقتصاد افغانستان، اپارتمانی در ساحۀ مشهور دوبی مریانا در شهر دوبی خریداری کرده است. آقای مستور به ژورنال گفته است که این جایداد را پیش از آنکه به صفت وزیر اقتصاد گماشته شود، خریداری کرده است.

آقای مستور که اکنون در اپارتمان شخصی خود در شهر استانبول ترکیه زندگی می‌کند و چند ماه پیش از سقوط جمهوریت آن را خریداری کرده است، به وال استریت ژورنال گفته است: “هیچ چیز پنهانی وجود ندارد. آن تنها سرمایه‌گذاری من در دوبی است.”

به همین ترتیب وال استریت ژورنال گزارش داده است که عطا محمد نور، والی پیشین بلخ، هم اکنون در اپارتمان شخصی‌اش در ساحۀ قیمتی و مشهور “پام” شهر دوبی زندگی می‌کند. یک سخنگوی آقای عطا به وال استریت ژورنال گفته است که این اپارتمان یگانه جایداد این مقام پیشین افغان در بیرون از افغانستان است.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!