Connect with us

تجارت

ملابرادر: به امنیت شرکت‌های قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی شود

منتشر شده

در

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در سفر به شمال کشور از مقام‌های محلی خواسته است تا به تأمین امنیت شرکت‌های قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی کنند.

ملا عبدالغنی برادر در رأس یک هیئت حکومتی روز پنج‌شنبه (۲۲ جدی) به ولایت بلخ رفت و با مقام‌های محلی ولایت‌های بلخ، سمنگان، سرپل و جوزجان دیدار کرد.

در این دیدار، ملابرادر هم‌چنان برعملی کردن قرار دادها به ویژه تسریع روند استخراج معادن زغال سنگ در شمال کشور تأکید کرده است.

ملابرادر گفت: «معادن سرمایه ملی و اساس عواید ملی کشور است. در حصه حفظ این سرمایه ملی و تأمین شفافیت آن کوشش کامل نمایید. در حصه امنیت قراردادی‌های داخلی و خارجی در ولایات مربوطه توجه جدی نموده و برای هیچ‌کس اجازه ندهید که روند عملی سعی و تلاش آبادانی و پیشرفت کشور را اخلال کند.»

به باور آگاهان اقتصادی، از این‌که بسیاری از پروژه‌های بزرگ اقتصادی در شمال کشور است، نیاز است تا توجه حکومت به این ولایات بیشتر شود که سرمایه‌گذاران بدون هیچ نوع نگرانی کارهای شان‌را به پیش ببرند.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «حالا که مقام‌های بلندپایه حکومت می‌آیند و از مصئونیت جانی و مالی سرمایه‌گذاران سخن می‌زنند، بدون شک که این می‌تواند در قسمت افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در کشور کمک کند. از طرف دیگر قانونمندشدن استخراج معادن باعث این می‌شود که سرمایه‌گذاری‌ها در کشور افزایش پیدا کند.»

به باور آگاهان، هرچه سرمایه‌گذاری روی معادن کشور بیشتر شود به همان اندازه بحران اقتصادی در کشور کاهش می‌یابد.

کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «زمانیکه منابع طبیعی در یک کشور موجود باشد، اقتصاد آن کشور می‌تواند رشد کند. اما این منابع طبیعی برای همیشه وجود نمی داشته باشد. منابع ختم می شوند. پلانگذاری باید چنان باشد که دولت بتواند هم از منابع طبیعی و هم از راه‌های بدیل عواید بدست بیاورد.»

این در حالی است که اخیراً امارت اسلامی قرار داد استخراج نفت آمو دریا را با یک شرکت چینی امضا کرد و قرار است این شرکت میلیون‌ها دالر روی این پروژه سرمایه گذاری کند.

تجارت

یک دهلیز جدید ترانسپورتی میان افغانستان و چین از طریق ترکمنستان ایجاد شد

Published

on

سفارت ترکمنستان در لندن از افتتاح یک دهلیز جدید ترانسپورتی که چین و افغانستان را از طریق ترکمنستان به هم متصل می‌کند، خبر داده است.

به گفته این سفارت، این مسیر که با مشارکت شرکت راه‌آهن ازبکستانی «اوزتمیریولکانتینر» ایجاد شده است، تقریباً ۷۴۰۰ کیلومتر را پوشش می‌دهد و انتظار می‌رود زمان حمل و نقل را به حدود ۳۰ روز کاهش دهد.

در مسیر جدید، کانتینرها از طریق ایستگاه التینکول در قزاقستان از طریق راه‌آهن از چین حمل می‌شود و از طریق ازبکستان به یک مرکز لوجستیکی در بخارا ادامه می‌یابد. از آنجا، محموله‌ها به حمل و نقل جاده‌ای منتقل می‌شود و از ترکمنستان عبور کرده به هرات در افغانستان می‌رسد.

مقامات می‌گویند که سیستم جدید، شبکه‌های ریلی و جاده‌ای را در یک زنجیره لوجستیکی یکپارچه ادغام کرده و حمل و نقل را قابل پیش‌بینی‌تر و مؤثرتر می‌کند.

Continue Reading

تجارت

راه ترانزیتی جدید چین–افغانستان؛ ازبکستان مسیر تازه انتقال کالا را راه‌اندازی کرد

مقام‌ها می‌گویند این مسیر جدید که حدود ۷۴۰۰ کیلومتر طول دارد، می‌تواند زمان انتقال را به حدود ۳۰ روز کاهش داده و کارایی روند ترانزیت را بهبود بخشد.

Published

on

ازبکستان از راه‌اندازی یک مسیر جدید چندوجهی انتقال کالا میان چین و افغانستان از طریق آسیای میانه خبر داده است.

بر اساس گزارش‌ها، این مسیر شامل انتقال کانتینرها از چین از طریق خط آهن تا ایستگاه آلتین‌کول در قزاقستان و سپس انتقال آن به ازبکستان است. پس از آن، کالاها به مرکز لوژستیکی بخارا منتقل شده و از آنجا از طریق ترکمنستان به شهر هرات در افغانستان ارسال می‌شود.

گفته می‌شود پیش از این، انتقال کالا در این مسیر عمدتاً از طریق راه دریایی به بندرعباس ایران و سپس به‌صورت زمینی به افغانستان انجام می‌شد.

مقام‌ها می‌گویند این مسیر جدید که حدود ۷۴۰۰ کیلومتر طول دارد، می‌تواند زمان انتقال را به حدود ۳۰ روز کاهش داده و کارایی روند ترانزیت را بهبود بخشد.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای توسعه دهلیزهای تجارتی و تقویت اتصال منطقه‌ای در حال افزایش است.

Continue Reading

تجارت

بررسی روند پروژه مس عینک؛ تأکید بر تطبیق تعهدات قراردادی

وزیر معادن و پترولیم نیز تأکید کرده است که کمپنی قراردادی باید مطابق شرایط، تعهدات و هدایت‌های کتبی وزارت عمل کرده و برای تطبیق کامل پروژه، اقدامات عملی و جدی روی دست گیرد.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم اعلام کرده است که هدایت‌الله بدری، وزیر این وزارت، با سفیر چین، رئیس عمومی کمپنی MCCT، رئیس کمپنی قراردادی MJAM و هیئت همراه آنان در مورد روند پروژه معدن مس عینک دیدار و گفتگو کرده است.

به گفته این وزارت، در این نشست روی عدم تطبیق برخی تعهدات و مکلفیت‌های مندرج در قرارداد معدنکاری مس عینک بحث صورت گرفته و موضوع پیشرفت کار پروژه مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس عمومی MCCT در جریان این گفتگو تعهد کرده است که موارد باقی‌مانده و فعالیت‌های معدنی که تاکنون مطابق قرارداد عملی نشده، در آینده تکمیل خواهد شد.

وزیر معادن و پترولیم نیز تأکید کرده است که کمپنی قراردادی باید مطابق شرایط، تعهدات و هدایت‌های کتبی وزارت عمل کرده و برای تطبیق کامل پروژه، اقدامات عملی و جدی روی دست گیرد.

پروژه مس عینک یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سرمایه‌گذاری معدنی در کشور به‌شمار می‌رود که سال‌هاست روند اجرایی آن ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!