Connect with us

تجارت

ملا برادر با سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان دیدار نمود

ملا برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز (یک‌شنبه، ۵ حوت)، از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن نمود.

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز یک‌شنبه (۵ حوت)، با سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان در سفارت افغانستان در تاشکند دیدار کرد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در این دیدار اظهار داشت که به لطف و نصرت الهی و قربانی‌های بی‌نظیر مردم افغانستان، کشور از اشغال استکباری جهانی آزاد شده و پس از چندین دهه، از امنیت سرتاسری بی‌مانندی برخوردار گردیده است.

ملا برادر افزود، برای توسعۀ اقتصادی کشور گام‌های لازم برداشته شده، پروژه‌های بزرگ زیربنایی آغاز گردیده، بازسازی شاهراه‌های بزرگ به سرعت ادامه دارد، سطح تولیدات داخلی و صادرات افزایش یافته و بیلانس تجارتی کشور بهبود نسبی یافته است. سیستم سرمایه‌گذاری و تجارت از فساد و بیروکراسی پاک شده و زمینۀ سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف فراهم شده است.

ملا برادر گفت، در بیست سال گذشته، جان، مال و عزت افغان‌ها، به‌خصوص سرمایه‌داران کشور، در امان نبود، اما با حاکمیت امارت اسلامی، مال و عزت تجاران و سرمایه‌گذاران مصؤن شده و آنان می‌توانند با اطمینان به فعالیت‌های تجارتی خود ادامه دهند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی، معادن، زراعت، ترانسپورت، زیربنا، مخابرات، تکنالوژی و صحت را برای توسعۀ اقتصادی کشور ضروری دانسته و از سرمایه‌گذاران افغان خواست که به این بخش‌ها اولویت دهند.

برادر تأکید کرد که امارت اسلامی حمایت کامل از سکتور خصوصی، تسهیل زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای صنعت‌کاران، تجاران، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و رشد صنایع داخلی را مسئولیت‌ و مکلفیت خود می‌داند و تلاش دارد که افغانستان را به مرکز اتصال اقتصادی و تجارتی منطقه مبدل ساخته و روابط اقتصادی و تجارتی خود را با همه کشورها گسترش دهد.

برادر خطاب به سرمایه‌گذاران و تجاران افغان گفت: «شما ستون‌های پیشرفت اقتصادی کشور ما هستید. سرمایه‌گذاری، تجربیات و پیشنهادات شما برای ما ارزشمند است. سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تجارتی شما منفعت اقتصادی برای سراسر افغانستان دارد. ما می‌خواهیم فرصت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری شما فراهم کنیم تا بتوانید از سرمایه و تجربیات خود برای توسعه تولیدات صنعتی، زراعت، ترانزیت و سایر سکتورهای اقتصادی استفاده نمایید. امارت اسلامی متعهد به حمایت از سکتور خصوصی است و به همین منظور روند تجارت و سرمایه‌گذاری را تسهیل کرده، سیستم مالیاتی را منظم ساخته و متعهد به تأمین تمامی حقوق تجاران و سرمایه گذاران می‌باشد.»

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء به سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان اطمینان داد که سرمایه، دارایی و فعالیت‌های تجارتی آنان در افغانستان مصؤن است و امارت اسلامی در صورت نیاز، هرگونه همکاری لازم را با آنان خواهد داشت. ملا برادر از تمام سرمایه‌گذاران و تجاران خواست که صنایع و سرمایه‌های خود را به کشور منتقل کنند تا در پیشرفت افغانستان مسؤلیت خود را ادا نمایند.

سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان از توسعۀ روابط سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و ازبیکستان حمایت کردند و هر سرمایه‌گذار از ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون دالر برای سرمایه‌گذاری در افغانستان اعلام آمادگی نمود. آنان همچنان برخی از مشکلات خود را با معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در میان گذاشتند، ملا برادر اطمینان داد که برای حل این مشکلات اقدامات لازم را روی دست خواهد گرفت.

ملا عبدالغنی برادر از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن کرد

درهمین حال، ملا برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز (یک‌شنبه، ۵ حوت)، از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن نمود.

در این دیدار به مسوولان سفارت گفت که در افغانستان نظام حاکم شده که به معنای واقعی برای خدمت به مردم تلاش می‌کند و به مسؤلیت‌های خود به شکل درست متوجه است. آقای برادر افزود، رفاه و اسایش مردم، یگانه آرزوی ما است و هر فرد مسؤل باید کوشش کند تا مشکلات هموطنان را به‌موقع و به بهترین شکل حل و رسیدگی نماید. وی تأکید کرد که افغانستان زمانی می‌تواند به پیشرفت و ثبات برسد که حکومت در خدمت ملت باشد و مردم نیز در تمام امور با حکومت همکاری نمایند.

مسوولان سفارت افغانستان در تاشکند نیز در مورد فعالیت‌های سفارت معلومات ارائه کرده و اظهار داشتند که با حاکمیت امارت اسلامی، بسیاری از مشکلات مهاجرین و کارگران افغان مقیم ازبیکستان حل شده است.

این درحالیست که کارهای اعمار ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند تکمیل شده و به زودی به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

تجارت

 امارت اسلامی: بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان منوط به «تضمین قوی» اسلام‌آباد است

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان یک‌بار دیگر موضع رسمی خود را در مورد بازگشایی راه‌های تجارتی با پاکستان اعلام کرد و تأکید نمود که این مسیرها تنها زمانی فعال خواهند شد که اسلام‌آباد تضمین واضح و قوی در مورد عدم استفاده سیاسی و فشار اقتصادی ارائه کند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در پیامی تازه گفته است که مسیرهای تجارت و ترانزیت میان افغانستان و پاکستان به‌گونه غیرقانونی و با هدف فشار سیاسی از سوی پاکستان بسته شده بود؛ اقدامی که به گفته او، «به مردم دو طرف زیان‌های جدی وارد کرد.»

مجاهد افزود که :« این‌که افغانستان نیازمندی‌های اساسی خود را از کشورهای متعدد دیگر تأمین می‌کند، از همین رو امارت اسلامی تصمیم گرفته است که برای گسترش تجارت و ترانزیت و به‌منظور رفاه مردم دو طرف و انجام تجارت باعزت، راه‌های تجاری با پاکستان تنها زمانی دوباره بازگشایی خواهد شد که از حکومت پاکستان اطمینان قوی به دست آید.»

به گفته او، این تضمین باید مانع آن شود که پاکستان در آینده بار دیگر از مسیرهای تجارتی به‌عنوان ابزار فشار سیاسی استفاده نکند و تجارت مشروع مردم دو کشور آسیب نبیند.

سخنگوی امارت تأکید کرد که هدف اصلی این تصمیم، حفظ حقوق تاجران، ثبات مسیرهای ترانزیتی و جلوگیری از برخوردهای سیاسی با نیازهای اقتصادی مردم است.

امارت اسلامی می‌گوید هرگونه گام برای بازگشایی این مسیرها باید در فضایی مبتنی بر احترام متقابل و همکاری دوامدار برداشته شود.

Continue Reading

تجارت

گسترش همکاری‌های هوایی میان آریانا و ترکیش ایرلاین

در پایان، هر دو طرف بر تشکیل تیم‌های مشترک تخنیکی و عملیاتی برای تقویت و گسترش شبکۀ ترانسپورت هوایی تأکید کردند.

Published

on

رئیس د آریانا افغان هوايی شرکت، بخت‌ الرحمن شرافت، به همراه هیأت همراهش با رئیس اجرائیه ترکیش ایرلاین، بلال إکشی، دیدار و گفتگو کردند تا همکاری‌های دو جانبه در بخش هوایی گسترش یابد.

شرکت هوایی آریانا می‌گوید که، در این نشست، دو طرف بر توسعه ترانسپورت هوایی، استانداردسازی خدمات مسافربری و کارگو، و تبادل تجارب تخنیکی و عملیاتی تأکید نمودند.

رئیس د آریانا افغان هوايی شرکت ضمن ستایش از تجارب بین‌المللی ترکیش ایرلاین، نقش این شرکت را در تقویت رفت‌وآمد هوایی، روابط تجارتی و گردشگری میان دو کشور مهم ارزیابی کرد.

همچنین رئیس اجرائیۀ ترکیش ایرلاین از پیشرفت‌های اخیر آریانا تقدیر نمود و تعهد سپرد که ترکیش آماده همکاری مشترک در آموزش تخنیکی، ترمیم طیارات و بهبود عملیات‌های هوایی است.

در پایان، هر دو طرف بر تشکیل تیم‌های مشترک تخنیکی و عملیاتی برای تقویت و گسترش شبکۀ ترانسپورت هوایی تأکید کردند.

Continue Reading

تجارت

بسته‌شدن گذرگاه افغانستان–پاکستان، صادرات حیاتی پاکستان را فلج کرده است

کارخانه‌های شمال پاکستان که بیشتر وابسته به زغال‌سنگ افغانستان بودند، اکنون مجبور به واردات از جنوب افریقا، اندونیزیا و موزمبیک شده‌اند.

Published

on

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده اند که پس از بسته‌شدن گذرگاه افغانستان و پاکستان در ۲۰ میزان، تنش‌ها میان دو کشور سبب توقف گسترده تجارت شده و کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامۀ بن‌بست می‌تواند بر صادرات پاکستان فشار بی‌سابقه وارد کند. در کنار این نگرانی‌ها، برخی تحلیل‌گران می‌گویند که بسته‌بودن گذرگاه ممکن است ورود کالاهای قاچاق از افغانستان به پاکستان را نیز کاهش دهد.

توقف کامل زغال‌سنگ و صادرات سمنت

یک تولیدکنندۀ سمنت در پاکستان گفته است که واردات زغال‌سنگ افغانستان و صادرات سمنت به افغانستان کاملاً متوقف شده است. با این وضعیت، قیمت زغال‌سنگ محلی از ۳۰ تا ۳۲ هزار کلدار پاکسانی به ۴۲ تا ۴۵ هزار کلدار پاکستانی در هر تُن افزایش یافته و زغال‌سنگ افغانستان دیگر در بازار موجود نیست.

کارخانه‌های شمال پاکستان که بیشتر وابسته به زغال‌سنگ افغانستان بودند، اکنون مجبور به واردات از جنوب افریقا، اندونیزیا و موزمبیک شده‌اند.

زیان سنگین صنایع سمنت و شرکت‌های داروسازی

براساس گزارش بازار سرمایه، توقف تجارت بیشترین آسیب را به شرکت‌های سمنت وارد کرده است؛ زیرا افغانستان حدود ۷ درصد از مجموع صادرات سمنت پاکستان را تشکیل می‌دهد. شرکت‌های چرات، فوجی و میپل لیف از جمله آسیب‌پذیرترین‌ها خوانده شده‌اند.

در بخش دارو، صادرات رسمی پاکستان به افغانستان حدود ۱۸۷ میلیون دالر برآورد شده؛ اما حجم قاچاق ‌دارو سه‌برابر بیشتر از صادرات رسمی گفته می‌شود. تولیدکنندگان دارو هشدار داده‌اند که با تداوم بسته‌بودن گذرگاه، میلیون‌ها دالر محموله در کارخانه‌ها متوقف مانده و برخی داروها در بازار پاکستان مصرف نمی‌شود.

ازدحام هزاران کانتینر در گذرگاه و بنادر

براساس معلومات اتاق مشترک تجارت افغانستان–پاکستان، حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ کانتینر در چمن و ۳۵۰ تا ۴۰۰ کانتینر در تورخم گیر مانده‌اند. افزون‌بر این، ۹۰۰۰ کانتینر در بنادر پاکستان در انتظار ترخیص برای ارسال به افغانستان و کشورهای آسیای میانه هستند.

ضربه سنگین به صادرات میوه و سبزیجات

بنابر گزارش انجمن صادرکنندگان میوه و سبزی پاکستان، سالانه حدود ۱۵۰ میلیون دالر میوه و سبزی به افغانستان و کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود؛ اما پس از توقف تجارت، بسیاری از محموله‌های فاسدشدنی یا به نرخ پایین در بازار داخلی فروخته شده یا از بین رفته‌اند.

در عین زمان، پاکستان اکنون بیشتر انار، انگور و سیب را از ایران وارد می‌کند و قیمت‌ها در بازار دو برابر افزایش یافته است.

توقف صادرات روغن و آرد؛ بازار افغانستان از دست رفت

به گفتۀ اتحادیه تولیدکنندگان روغن، ماهانه ۶ تا ۸ هزار تُن روغن به افغانستان صادر می‌شد، اما اکنون این روند نیز کاملاً متوقف است.

همچنین، صادرات آرد از پاکستان در سه سال اخیر بسیار اندک شده و افغانستان بخش اعظم گندم خود را از روسیه، ترکمنستان و قزاقستان تأمین می‌کند.

ادامه بن‌بست تجاری

کارشناسان هشدار می‌دهند که ادامۀ بسته‌بودن گذرگاه، هم برای پاکستان و هم برای افغانستان پیامدهای اقتصادی جدی به همراه دارد، در حالی‌که هزاران راننده در هر دو سوی گذرگاه با کمبود غذا، پول و شرایط دشوار زندگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!