Connect with us

تجارت

ملا برادر با سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان دیدار نمود

ملا برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز (یک‌شنبه، ۵ حوت)، از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن نمود.

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز یک‌شنبه (۵ حوت)، با سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان در سفارت افغانستان در تاشکند دیدار کرد.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در این دیدار اظهار داشت که به لطف و نصرت الهی و قربانی‌های بی‌نظیر مردم افغانستان، کشور از اشغال استکباری جهانی آزاد شده و پس از چندین دهه، از امنیت سرتاسری بی‌مانندی برخوردار گردیده است.

ملا برادر افزود، برای توسعۀ اقتصادی کشور گام‌های لازم برداشته شده، پروژه‌های بزرگ زیربنایی آغاز گردیده، بازسازی شاهراه‌های بزرگ به سرعت ادامه دارد، سطح تولیدات داخلی و صادرات افزایش یافته و بیلانس تجارتی کشور بهبود نسبی یافته است. سیستم سرمایه‌گذاری و تجارت از فساد و بیروکراسی پاک شده و زمینۀ سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف فراهم شده است.

ملا برادر گفت، در بیست سال گذشته، جان، مال و عزت افغان‌ها، به‌خصوص سرمایه‌داران کشور، در امان نبود، اما با حاکمیت امارت اسلامی، مال و عزت تجاران و سرمایه‌گذاران مصؤن شده و آنان می‌توانند با اطمینان به فعالیت‌های تجارتی خود ادامه دهند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء سرمایه‌گذاری در بخش‌های انرژی، معادن، زراعت، ترانسپورت، زیربنا، مخابرات، تکنالوژی و صحت را برای توسعۀ اقتصادی کشور ضروری دانسته و از سرمایه‌گذاران افغان خواست که به این بخش‌ها اولویت دهند.

برادر تأکید کرد که امارت اسلامی حمایت کامل از سکتور خصوصی، تسهیل زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای صنعت‌کاران، تجاران، سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و رشد صنایع داخلی را مسئولیت‌ و مکلفیت خود می‌داند و تلاش دارد که افغانستان را به مرکز اتصال اقتصادی و تجارتی منطقه مبدل ساخته و روابط اقتصادی و تجارتی خود را با همه کشورها گسترش دهد.

برادر خطاب به سرمایه‌گذاران و تجاران افغان گفت: «شما ستون‌های پیشرفت اقتصادی کشور ما هستید. سرمایه‌گذاری، تجربیات و پیشنهادات شما برای ما ارزشمند است. سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تجارتی شما منفعت اقتصادی برای سراسر افغانستان دارد. ما می‌خواهیم فرصت‌های بیشتری برای سرمایه‌گذاری شما فراهم کنیم تا بتوانید از سرمایه و تجربیات خود برای توسعه تولیدات صنعتی، زراعت، ترانزیت و سایر سکتورهای اقتصادی استفاده نمایید. امارت اسلامی متعهد به حمایت از سکتور خصوصی است و به همین منظور روند تجارت و سرمایه‌گذاری را تسهیل کرده، سیستم مالیاتی را منظم ساخته و متعهد به تأمین تمامی حقوق تجاران و سرمایه گذاران می‌باشد.»

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء به سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان اطمینان داد که سرمایه، دارایی و فعالیت‌های تجارتی آنان در افغانستان مصؤن است و امارت اسلامی در صورت نیاز، هرگونه همکاری لازم را با آنان خواهد داشت. ملا برادر از تمام سرمایه‌گذاران و تجاران خواست که صنایع و سرمایه‌های خود را به کشور منتقل کنند تا در پیشرفت افغانستان مسؤلیت خود را ادا نمایند.

سرمایه‌گذاران و تجاران افغان مقیم ازبیکستان از توسعۀ روابط سیاسی و اقتصادی میان افغانستان و ازبیکستان حمایت کردند و هر سرمایه‌گذار از ۱۰ تا ۱۰۰ میلیون دالر برای سرمایه‌گذاری در افغانستان اعلام آمادگی نمود. آنان همچنان برخی از مشکلات خود را با معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در میان گذاشتند، ملا برادر اطمینان داد که برای حل این مشکلات اقدامات لازم را روی دست خواهد گرفت.

ملا عبدالغنی برادر از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن کرد

درهمین حال، ملا برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء در جریان سفر خود به ازبیکستان، امروز (یک‌شنبه، ۵ حوت)، از ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند دیدن نمود.

در این دیدار به مسوولان سفارت گفت که در افغانستان نظام حاکم شده که به معنای واقعی برای خدمت به مردم تلاش می‌کند و به مسؤلیت‌های خود به شکل درست متوجه است. آقای برادر افزود، رفاه و اسایش مردم، یگانه آرزوی ما است و هر فرد مسؤل باید کوشش کند تا مشکلات هموطنان را به‌موقع و به بهترین شکل حل و رسیدگی نماید. وی تأکید کرد که افغانستان زمانی می‌تواند به پیشرفت و ثبات برسد که حکومت در خدمت ملت باشد و مردم نیز در تمام امور با حکومت همکاری نمایند.

مسوولان سفارت افغانستان در تاشکند نیز در مورد فعالیت‌های سفارت معلومات ارائه کرده و اظهار داشتند که با حاکمیت امارت اسلامی، بسیاری از مشکلات مهاجرین و کارگران افغان مقیم ازبیکستان حل شده است.

این درحالیست که کارهای اعمار ساختمان جدید سفارت افغانستان در تاشکند تکمیل شده و به زودی به بهره‌برداری سپرده خواهد شد.

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!