Connect with us

رویداد های اخیر

ملا عبدالغنی برادر: استعمال بمب‌های خطرناک و مواد کیمیاوی بالای هوای افغانستان تاثیر گذاشته است

منتشر شده

در

کمپاین ملی نهال‌شانی با حضور مقام‌های ارشد امارت اسلامی در بادام‌ باغ‌ کابل برگزار شد. در این کمپاین، معاونین ریاست الوزرا گفته‌اند که محیط زیست کشور در پی استفاده از سلاح‌های گوناگون متأثرشده و نیاز است که هر فرد افغان برای این‌که کشور به حالت طبیعی‌اش برگردد، نهال غرس کنند.

معاونین ریاست الوزرا می‌گویند که پس از این در کشور سلاح‌ها و راکت‌های خطرناک استفاده نخواهد شد که محیط زیست را آلوده کند.

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، در این کمپاین نهال‌شانی گفته است: «هوای افغانستان را از یک طرف استفادۀ مواد سوختی به‌دلیل عدم انرژی «پاک» آلوده کرده است و از طرف دیگر استعمال بمب‌های خطرناک و مواد کیمیاوی از سوی اشغالگران بر آن تأثیرات عمیق گذاشته است.»

از سویی هم، معاون اداری رییس الوزرا نیز می‌گوید که در طول سال‌های گذشته به‌دلیل استفاده‌ شدن سلاح‌های گوناگون، محیط زیست کشور متأثر شده است. به گفته او، نه تنها زراعت در کشور آسیب‌دیده بلکه کودکانی که تولد می‌شوند نیز عوارض جانبی دارند.

عبدالسلام حنفی در این مورد گفت: «صدها جوانان عزیز ما و شما به شهادت می‌رسید و یا کشته می‌شد و باغ و زراعت ما تباه می‌شد و هرنوع اسلحه‌ای که در دست داشتند، بالای سرزمین پاک ما استعمال می‌کردند.»

او افزود: «امروز نتایج ناگوار آنرا ما و شما در بخش‌های مختلف مشاهده می‌کنیم.»

آقای حنفی هم‌چنان گفته است با وجودیکه مردم افغانستان در آلوده‌کردن هوا نقش ندارند اما متأثر از تولید گاز‌های گُل‌خانه‌یی هستند.

معاون اداری رییس الوزرا از مردم می‌خواهد برای از بین‌بردن تأثیرات ناگوار جنگ بر طبیعت، هر فرد باید یک نهال غرس کند.

او از تاجران نیز خواسته است که در بخش زراعت سرمایه‌گذاری کنند.

آقای حنفی افزود: «امارت اسلامی افغانستان ان‌شاء‌الله هر توان که داشته باشد به‌خاطر تقویه زراعت و به‌خاطر تشویق سرمایه‌گذاران ملی و بین‌المللی برای سرمایه‌گذاری از سعی و تلاش دریغ نخواهد کرد.»

عطاالله عمری، وزیر زراعت و مالداری، نیز گفت: «شما در هر اطراف افغانستان که می‌خواهید در بخش زراعت سرمایه‌گذاری کنید، ما در خدمت هستیم.»

گفتنی است که همه ساله هزاران اصله نهال در سراسر کشور غرس می‌شود اما یا به‌دلیل خشک‌سالی و یا هم بی‌توجهی حکومت و مردم، این نهال‌ها از بین می‌روند.

رویداد های اخیر

Afghan official slams Shehbaz Sharif’s ‘shameful’ claims on Islamic unity

Published

on

Khubaib Ghufran, spokesperson for Afghanistan’s Ministry of Information and Culture, sharply criticized Pakistani Prime Minister Shehbaz Sharif over his recent claims about Islamic unity in relation to the war in Iran, calling them “shameful.”

On his X account, Ghaffran wrote: “You praised Trump as a hero of the Gaza peace plan, yet today you claim Islamic unity regarding Iran in a war that the same criminal (Trump) and his allies initiated?”

He added that while Afghanistan is governed under an Islamic system, Shehbaz Sharif has shown no compassion even toward the most vulnerable groups—from children to women and drug addicts—and that this cruelty persisted even during the holy month of Ramadan.

Ghaffran described Sharif’s stance as a “grave shame” and a stark example of “historical hypocrisy.”

Continue Reading

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!