Connect with us

رویداد های اخیر

ملا هبت‌الله به اعضای امارت اسلامی: به عفو عمومی پابند باشید

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۹, ۱۴۰۰)

ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در توصیه‌های تازه‌اش به اعضای امارت اسلامی گفته شده است که به عفو اعلام شده از سوی او را احترام کنند و هم‌چنان تأکید کرده است که به کارمندان نظام پیشین به علت جرم‌های قبلی جزا داده نشود.

رهبر امارت اسلامی این توصیه‌ها را در یک گردهمای بزرگ با مسوولان و مقام‌های ولایت قندهار مطرح کرده است.

این توصیه‌ها شامل موارد معتدد می‌شود که بر رعایت عفو عمومی از سوی امارت اسلامی تأکید شده است.

براساس متنی که محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی نشر کرده، ملا هبت‌الله گفته است که هر فرد این وطن محترم است و قدر و عزتی که مردم در کشور دارند، در بیرون نیست و باید هیچ افغانی از کشور بیرون نشود. او از مسوولان، عالمان، بزرگان قوم، والیان و ولسوالان امارت اسلامی خواسته است که کسانی را که می‌خواهند از کشور بیرون شوند، قناعت بدهند که در وطن بمانند.

او از مقام‌های امارت اسلامی خواسته است که “وسیله امن” مردم شوند و عزت آن‌ها را حفظ کنند؛ زیرا تمام افغان‌ها از آن‌ها توقع دارند.

رهبر امارت اسلامی توصیه‌هایی را نیز درباره روابط درونی این تحریک مطرح کرده است. او خطاب به اعضای امارت اسلامی گفته است که خودشان مسوولیت را نخواهند و اگر بزرگان مسوولیتی را به آن‌ها سپردند، از امرشان اطاعت و مسوولیت را اجرا کنند.

ملا هبت‌الله به افرادش دستور داده است که براساس اصول، طرزالعمل و لایحه مسوولیت‌های واگذار شده را به پیش ببرند و از فعالیت خودسرانه خودداری کنند.

او همچنان گفته است:”قسمی مسوولیت را انجام دهید که فردا با چشمان باز طرف مردم دیده بتوانید. به خاطر انجام بهتر مسوولیت همیشه مشوره علما را بگیرید.”

رهبر امارت اسلامی به افراد خود توصیه کرده است که تمام افغانان را همانند برادرشان فکر کنند.

او هم‌چنان از افراد تحت امرش خواسته است که هیچ‌گاهی بر مردم ظلم نکنند، مردم را نزنند که نتیجه ظلم بد است.

به افراد امارت اسلامی از سوی رهبرشان توصیه شده است که از “اسبابی که خداوند” در اختیار آن‌ها گذاشته است، برای “ظلم و بزرگ‌نمایی” استفاده نکنند و در اجرای مسوولیت از عاجزی کار بگیرند.

رهبر امارت اسلامی هم‌چنان تأکید کرده است:”برای عدالت یک‌جا مبارزه کنید و برای هرکسی حق خودش را بدهید. در مسوولیت زورگویی نکنید، لحاظ اندیوالی را نکنید و براساس زبان و قوم به کسی وظیفه ندهید، بل‌ براساس استعداد وظیفه بدهید. بزرگان را احترام کنید، از آنان شکایت نکنید، عزت کنید و هیچ کار را بدون اجازه بزرگان انجام ندهید.”

ملا هبت‌الله هم‌چنان بر هماهنگی خوب بین اعضای امارت اسلامی و نیز عدم مداخله در امور یک‌دیگرشان تأکید کرده است.

رعایت اخلاق خوب در هنگام تلاشی، گزمه‌های شبانه، تامین امنیت مردم و ایستادن قاطع با نظام امارت اسلامی از دیگر توصیه‌های ملا هبت‌الله آخنده‌زاده است.

او در پایان تأکید کرده است که امارت اسلامی در آزمون بزرگ قرار دارند و از اعضا خواسته است که از این امتحان موفق بدرآیند و همه را دعوت کرده است:”بیایید تاریخ خوب جور کنیم.”

این توصیه‌ها در حالی مطرح شده است که با ادامه ترور نظامیان پیشین و برخی از شهروندان غیرنظامی و کارمندان پیشین دولت، موضوع عفو عمومی که از سوی امارت اسلامی اعلام شده است با پرسش روبه‌رو شده است.

ماه گذشته، دیده بان حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که در آن گفته بود عفو وعده داده شده توسط امارت اسلامی، فرماندهان محلی را از هدف قرار دادن سربازان و پولیس سابق بازنداشته است.

امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده است و تاکید کرده است که به عفو عمومی پابند است.

هم‌چنان برخی از افراد امارت اسلامی در ولایت‌ها از بی‌عدالتی در تقسیم امتیازات و امکانات و قدرت شکایت کرده‌اند.

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیش از ۶هزار جریب زمین از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

قوماندانی امنیه بدخشان می‌گوید که بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود مزارع کوکنار در بدخشان پاکسازی کرده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید که از شروع کمپاین تخریب مزارع کوکنار در این ولایت بیش از شش هزار جریب زمین را از وجود بته‌های کوکنار پاکسازی کرده اند . به گفته‌ی این مسوولین، در سال‌جاری در بیش از ۱۰ ولسوالی کوکنار کشت شده است. شماری از دهقانان اما خواهان ارایه کشت بدیل هستند.

ولایت بدخشان در حوزه شمال‌شرق کشور از ولایت‌هایی است که مواد مخدر بیشتر در آن کشت می‌شود و امسال هم در بییش از ده ولسوالی آن کوکنار کشت شده است.

مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، می‌گوید، کمپاین تخریب کشت‌زارهای کوکنار در این ولایت، دو ماه پیش آغاز شد و تا کنون ادامه دارد. به گفته‌ی مسوولین، در این مدت شش هزار و ۳۰۰ جریب زمین از وجود بته‌های کوکنار پاک‌سازی شده است.

برخی از دهقانانی که مزارع شان تخریب شده می‌گویند که کوکنار نسبت به دیگر محصولات زراعتی عواید بلند دارد، اما حالا که زمین‌های شان پاک‌سازی شده خواهان ارایه کشت بدیل هستند تا دیگر کوکنار کشت نکنند.

به گفته‌ی مسوولین، ولسوالی‌های کشم، ارگو، درایم و جرم از ولسوالی‌های است که در آن نسبت به سایر اقلام زراعتی بیشتر کوکنار کشت شده است و کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار تا صفر ساختن آن در این ولسوالی و در کل بدخشان ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان داکتران بدون سرحد از دور دوم اخراج مهاجران افغان از پاکستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

سازمان داکتران بدون سرحد می‌گوید که از دور دوم اخراج مهاجران افغان توسط پاکستان عمیقاً ابراز نگرانی کرده است. بر اساس گزارش‌ها، تنها روز چهارشنبه ده‌ها خانواده به اجبار از پاکستان به افغانستان اخراج شدند.

این سازمان روز سه شنبه در یک بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت که نگران تاثیرات نامطلوب این اخراج ها بر حقوق مهاجران است.

در بیانیه این سازمان افزوده شده است: «در حالی که افغانستان با فقر گسترده، خدمات صحی ناکافی و محدودیت‌ها در برابر زنان مواجه است، افغان‌ها با وسایل نقلیه مختلف به کشورشان باز می‌گردند.»

بر اساس این منبع، بسیاری از افغان‌ها سال هاست که در پاکستان زندگی می‌کنند، اما قانون به آن‌ها حق اقامت در محلی را که «خانه‌ خود» می‌گویند، نمی‌دهد.

به گزارش رسانه‌ها، مقام‌های پاکستانی مرحله دوم خروج مهاجران افغان از این کشور را از تاریخ ۱۵ اپریل آغاز کردند. این مهاجران کسانی هستند که کارت ای سی سی دارند. گفته می‌شود در مرحله سوم اخراج پناهجویان، کسانی که کارت پی او آر از کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل را دارند نیز از پاکستان اخراج خواهند شد.

وزارت امور مهاجرین در افغانستان روز چهارشنبه اعلام کرد که یک روز پیش نزدیک به ۲۳۰ مهاجر از طریق تورخم به اجبار به افغانستان فرستاده شده‌اند. روز دوشنبه، این وزارت از اخراج بیش از ۵۳ مهاجر افغان به شمول زنان و کودکان از پاکستان خبر داده بود.

تلویزیون سما در پاکستان، روز یک‌شنبه گزارش داد که در ده روز گذشته بیش از هشت هزار مهاجر افغان بدون مدرک به افغانستان بازگشته‌اند. به گفته این رسانه، از تاریخ سه تا ۱۳ اپریل، ۸۵۸۱ مهاجر افغان به کشور خود بازگشتند که شامل ۳۱۲۷ مرد، ۱۹۷۲ زن و ۳۴۸۲ کودک بودند.

رسانه‌های پاکستانی در آخرین روزهای ماه مارچ گزارش دادند که مقام‌های این کشور روند جمع‌آوری اطلاعات افغان‌های با اسناد را نیز آغاز کرده‌اند. در این گزارش‌ها آمده است که به مقام‌های و نیروهای امنیتی مناطق مختلف پاکستان دستور داده شده تا هویت و محل سکونت این مهاجران را پیدا کنند.

بر اساس گزارش سازمان پناهندگان سازمان ملل متحد، ۲،۱۸ میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می‌کنند. بر اساس نظرسنجی انجام شده در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ حدود ۱،۳ میلیون تن از این مهاجران دارای کارت پی او آر هستند. در سال ۲۰۱۷ نتایج یک نظرسنجی دیگر نشان داد که تعداد دارندگان کارت‌های ای سی سی به ۸۸۰ هزار تن رسیده است.

پس از به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در ماه اگست ۲۰۲۱ صدها هزار مهاجر افغان به کشورهای همسایه از جمله پاکستان مهاجر شدند. پیش از این مقام‌های پاکستانی گفته بودند که تعداد این مهاجران به ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن می‌رسد که شامل افغان‌های دارای مدارک نیز می‌شود.

در نوامبر ۲۰۲۳ پاکستان اخراج افغان هایی را که مدارک قانونی نداشتند، آغاز کرد. گفته می‌شود در نتیجه ادامه این اخراج‌ها بیش از نیم میلیون مهاجر از پاکستان اخراج شده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!