Connect with us

رویداد های اخیر

ملا هبت‌الله به اعضای امارت اسلامی: به عفو عمومی پابند باشید

منتشر شده

در

ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در توصیه‌های تازه‌اش به اعضای امارت اسلامی گفته شده است که به عفو اعلام شده از سوی او را احترام کنند و هم‌چنان تأکید کرده است که به کارمندان نظام پیشین به علت جرم‌های قبلی جزا داده نشود.

رهبر امارت اسلامی این توصیه‌ها را در یک گردهمای بزرگ با مسوولان و مقام‌های ولایت قندهار مطرح کرده است.

این توصیه‌ها شامل موارد معتدد می‌شود که بر رعایت عفو عمومی از سوی امارت اسلامی تأکید شده است.

براساس متنی که محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی نشر کرده، ملا هبت‌الله گفته است که هر فرد این وطن محترم است و قدر و عزتی که مردم در کشور دارند، در بیرون نیست و باید هیچ افغانی از کشور بیرون نشود. او از مسوولان، عالمان، بزرگان قوم، والیان و ولسوالان امارت اسلامی خواسته است که کسانی را که می‌خواهند از کشور بیرون شوند، قناعت بدهند که در وطن بمانند.

او از مقام‌های امارت اسلامی خواسته است که “وسیله امن” مردم شوند و عزت آن‌ها را حفظ کنند؛ زیرا تمام افغان‌ها از آن‌ها توقع دارند.

رهبر امارت اسلامی توصیه‌هایی را نیز درباره روابط درونی این تحریک مطرح کرده است. او خطاب به اعضای امارت اسلامی گفته است که خودشان مسوولیت را نخواهند و اگر بزرگان مسوولیتی را به آن‌ها سپردند، از امرشان اطاعت و مسوولیت را اجرا کنند.

ملا هبت‌الله به افرادش دستور داده است که براساس اصول، طرزالعمل و لایحه مسوولیت‌های واگذار شده را به پیش ببرند و از فعالیت خودسرانه خودداری کنند.

او همچنان گفته است:”قسمی مسوولیت را انجام دهید که فردا با چشمان باز طرف مردم دیده بتوانید. به خاطر انجام بهتر مسوولیت همیشه مشوره علما را بگیرید.”

رهبر امارت اسلامی به افراد خود توصیه کرده است که تمام افغانان را همانند برادرشان فکر کنند.

او هم‌چنان از افراد تحت امرش خواسته است که هیچ‌گاهی بر مردم ظلم نکنند، مردم را نزنند که نتیجه ظلم بد است.

به افراد امارت اسلامی از سوی رهبرشان توصیه شده است که از “اسبابی که خداوند” در اختیار آن‌ها گذاشته است، برای “ظلم و بزرگ‌نمایی” استفاده نکنند و در اجرای مسوولیت از عاجزی کار بگیرند.

رهبر امارت اسلامی هم‌چنان تأکید کرده است:”برای عدالت یک‌جا مبارزه کنید و برای هرکسی حق خودش را بدهید. در مسوولیت زورگویی نکنید، لحاظ اندیوالی را نکنید و براساس زبان و قوم به کسی وظیفه ندهید، بل‌ براساس استعداد وظیفه بدهید. بزرگان را احترام کنید، از آنان شکایت نکنید، عزت کنید و هیچ کار را بدون اجازه بزرگان انجام ندهید.”

ملا هبت‌الله هم‌چنان بر هماهنگی خوب بین اعضای امارت اسلامی و نیز عدم مداخله در امور یک‌دیگرشان تأکید کرده است.

رعایت اخلاق خوب در هنگام تلاشی، گزمه‌های شبانه، تامین امنیت مردم و ایستادن قاطع با نظام امارت اسلامی از دیگر توصیه‌های ملا هبت‌الله آخنده‌زاده است.

او در پایان تأکید کرده است که امارت اسلامی در آزمون بزرگ قرار دارند و از اعضا خواسته است که از این امتحان موفق بدرآیند و همه را دعوت کرده است:”بیایید تاریخ خوب جور کنیم.”

این توصیه‌ها در حالی مطرح شده است که با ادامه ترور نظامیان پیشین و برخی از شهروندان غیرنظامی و کارمندان پیشین دولت، موضوع عفو عمومی که از سوی امارت اسلامی اعلام شده است با پرسش روبه‌رو شده است.

ماه گذشته، دیده بان حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که در آن گفته بود عفو وعده داده شده توسط امارت اسلامی، فرماندهان محلی را از هدف قرار دادن سربازان و پولیس سابق بازنداشته است.

امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده است و تاکید کرده است که به عفو عمومی پابند است.

هم‌چنان برخی از افراد امارت اسلامی در ولایت‌ها از بی‌عدالتی در تقسیم امتیازات و امکانات و قدرت شکایت کرده‌اند.

رویداد های اخیر

پیشرفت امیدوارکننده در مذاکرات ایران و امریکا؛ نقشه راه توافق نهایی طی ۶۰ روز ترسیم شد

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

Published

on

هیأت عالی‌رتبه مذاکره‌کننده ایران پس از حدود ۱۸ ساعت گفتگوهای فشرده با مقام‌های امریکایی در سوئیس، این کشور را به مقصد تهران ترک کرد؛ در حالی که تیم‌های فنی برای ادامه مذاکرات درباره تفاهم‌نامه اسلام‌آباد در محل گفتگوها باقی مانده‌اند.

پاکستان و قطر، میانجی‌های این مذاکرات، اعلام کردند که تهران و واشنگتن در نخستین روز گفتگوهای سطح بالا به «پیشرفت‌های امیدوارکننده» دست یافته‌اند و بر سر یک نقشه راه برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز آینده توافق کرده‌اند.

در همین حال، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر هشدار داد که در صورت ادامه حمایت ایران از حزب‌الله، گزینه حمله نظامی را منتفی نمی‌داند. در مقابل، محمدباقر قالیباف، رئیس هیأت مذاکره‌کننده ایران، از واشنگتن خواست در اظهارات خود محتاط باشد.

همزمان، اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که نیروهای این کشور تا هر زمان که لازم باشد در جنوب لبنان باقی خواهند ماند؛ موضوعی که با واکنش حزب‌الله همراه شد و این گروه بر مقابله با هرگونه نقض آتش‌بس تأکید کرد.

از سوی دیگر، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، روند مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و گفت که «پایه‌ای بسیار خوب» برای دستیابی به توافق نهایی با ایران ایجاد شده است.

ونس همچنین افزود که مذاکره‌کنندگان در این دور از گفتگوها «پیشرفت‌های قابل توجهی» داشته‌اند و فضای مذاکرات را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آلمان شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی را می‌پذیرد

Published

on

رسانه‌های آلمان، گزارش داده اند که این کشور با پذیرش شش دیپلومات دیگر امارت اسلامی موافقت کرده است؛ اقدامی که بخشی از توافق برای افزایش پروازهای اخراج شهروندان افغان از آلمان به افغانستان عنوان شده است.

‌ان‌دی‌آر به نقل از منابع دیپلوماتیک گزارش داده است که این توافق در پی گفتگوهای محرمانه‌ای حاصل شده که هفته گذشته در استانبول میان نمایندگان امارت اسلامی و مقام‌های ارشد وزارت داخله آلمان برگزار شد.

وزارت داخله آلمان تأیید کرده است که گفتگوهایی در «سطح تخنیکی» میان مقام‌های این وزارت و نمایندگان امارت اسلامی انجام شده، اما از ارائه جزئیات درباره محل و مدت زمان این نشست‌ها خودداری کرده است.

به گزارش ان‌دی‌آر، این توافق زمینه افزایش چشمگیر روند اخراج مهاجرین افغان از آلمان را فراهم می‌کند. یک سخنگوی وزارت داخله آلمان گفته است که پروازهای چارتر به کابل گسترش خواهد یافت و در آینده تا سه پرواز اخراج در هر ماه انجام خواهد شد. همچنین امکان اخراج برخی افراد از طریق پروازهای عادی تجارتی نیز فراهم می‌شود.

بر اساس این گزارش، امارت اسلامی از مدت‌ها پیش همکاری در زمینه پروازهای اخراج را به پذیرش دیپلومات‌های بیشتر افغان از سوی آلمان مشروط کرده بود. گفته می‌شود این دیپلومات‌ها برای تأیید هویت شهروندان افغان در آستانه اخراج و صدور اسناد سفر مورد نیاز هستند.

در حال حاضر تنها دو مقام قونسلی معرفی‌شده از سوی امارت اسلامی در آلمان فعالیت دارند. این افراد که در سال ۲۰۲۵ وارد آلمان شدند، مسئولیت‌های مهمی را در سفارت افغانستان در برلین و قونسلگری افغانستان در بن بر عهده گرفته‌اند.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، از سیاست اخراج مهاجرین دولت دفاع کرده و به روزنامه «بیلد ام زونتاگ» گفته است افرادی که پس از دریافت حمایت در آلمان مرتکب جرایم سنگین می‌شوند، باید به کشور خود بازگردانده شوند.

او گفته است: «هر کسی که از حمایت ما سوءاستفاده کند و در اینجا مرتکب جرایم جدی شود، باید آینده خود را در کشورش جستجو کند. جامعه ما به‌طور مشروع خواهان خروج مجرمان از کشور است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری در شمال‌شرق افغانستان

Published

on

بر اساس اعلام سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، زلزله‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر روز دوشنبه شمال‌شرق افغانستان را لرزاند.

این زلزله حوالی ساعت ۲:۵۲ بعد از ظهر رخ داد.

سازمان زمین‌شناسی امریکا اعلام کرده است که این زلزله در عمق ۲۰۷ کیلومتری زمین رخ داده است.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!