Connect with us

تجارت

ملل متحد خدمات قرضه‌های قسطی را به آواره‌گان داخلی در افغانستان راه‌ اندازی کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: قوس ۳, ۱۴۰۱)

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان با اولین بانک قرضه‌های کوچک افغانستان – شبکه انکشافی آغاخان – یک برنامه مالی کوچک جدید را برای کمک به آواره‌گان داخلی، عودت کننده‌گان و ساکنان جوامع میزبان که در فعالیت‌های تجاری کوچک مشغول استند، راه اندازی کرده‌اند.

این ادارۀ ملل متحد روز گذشته (چهارشنبه، ۲۳ نوامبر) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که برنامه کمک‌های قرضه قسطی، برای کمک به کسب و کارهای کوچک و به ویژه شرکت‌های تحت مدیریت زنان است.

اعلامیه گفته است: «این اولین ابتکار کمیشنری ملل متحد در امور پناهنده‌گان در افغانستان است که هدف آن به نفع آسیب پذیرترین افراد در حین حرکت به سمت فعالیت‌های اقتصادی است. این طرح در ابتدا توسط اولین بانک قرضه‌های کوچک در پنج ولایت، بلخ، بامیان، هرات، کابل و ننگرهار اجرا می‌شود و به سایر نقاطی که اولین بانک قرضه‌های کوچک – شبکۀ انکشافی آغاخان – شعبه دارد، گسترش خواهد یافت.»

بر اساس این برنامۀ مالی، عودت کننده‌گان افغان و آواره‌گان داخلی ۱۸ – ۶۰ ساله که دارای کارت شناسایی معتبر هستند و یک طرح تجاری منطقی دارند، می‌توانند برای تامین مالی «عودت مرابحه» درخواست دهند. قرضه‌ها از ۲۵هزار افغانی (۲۸۰ دالر امریکایی) تا حداکثر ۳۰۰هزار افغانی (۳۳۷۰ دالر امریکایی) با بازپرداخت اقساط ماهانه برابر تعیین می‌شود.

معلومات این ادارۀ ملل متحد نشان می‌دهد که سه زن و دو مرد از جملۀ اولین کسانی بودند که قرضۀ خود را به تاریخ ۱۵ نوامبر دریافت کردند. این افراد در پروژه‌هایی مانند راه اندازی یک دکان کوچک یا راه‌ اندازی یک کارگاه خیاطی مشغول هستند.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان انتظار دارد که عواید افزایش یافته توسط این قرضه‌ها به بیش از ۳۵۰۰ نفر کمک کند.

ملل متحد در نظر دارد که تا پایان سال روان میلادی از طریق این برنامه حدود ۳۴ میلیون افغانی را به ۵۰۰ تن از کسبه کاران قرضه بدهد.

لیونارد زولو، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفته است: «افغان‌ها، به ویژه زنان، تلاش می‌کنند تا از خانواده‌های خود با مهارت‌ها و توانایی‌های بسیار قابل فروش حمایت کنند. این ابتکار به افراد کمک می‌کند تا در پله‌های کسب‌وکار جای محکمی داشته باشند و خود را تثبیت کنند و در عین حال رونق اقتصادی بیشتری را به جوامع خود ارایه دهند.»

ارزیابی‌های انجام شدۀ کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان، ۸۰ منطقه دارای اولویت را در شهرهای کابل‌، هرات، جلال‌آباد، قندهار، مزارشریف و ۷۵ ولسوالی تشخیص کرده است.

تجارت

وزارت تجارت: تفاهم‌نامه همکاری با ده موسسه در بخش تشبثات امضاء شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که جهت حمایت از انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط با ده موسسه تفاهم‌نامه‌های همکاری را امضاء نمود.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به پالیسی امارت اسلامی افغانستان گفت: «در تطبیق پروژه‌ها؛ باید جداً متوجه فعالیت‌ها و عمل‌کردهای مان باشیم و تلاش گردد تا از پروژه‌ها استفاده مفید مطابق به نیازمندی‌ها صورت گیرد و مستحقین مستفید گردند.»

قرار است این ده موسسه پروژه‌های شان را که ارزش مجموع آن در حدود ۱.۱۳۰.۰۷۶ دالر امریکایی می‌باشد؛ در ولایت‌های کابل، بغلان، غور، هرات، لوگر، ننگرهار، بلخ، بدخشان و جوزجان تطبیق و در حدود ۱۰۰۰تن را به صورت مستقیم تحت پوشش قرار دهند.

این درحالی است که وزارت صنعت و تجارت تاکنون تفاهم‌نامه همکاری و تطبیق ۷۲ پروژه را به ارزش مجموع در حدود ۵۳.۶۱۷.۵۳۲ دالر امریکایی با مؤسسات ملی و بین‌المللی جهت انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، در بخش‌های رشد، حمايت‌های مالی و تخنيكی، ارايه خدمات و ارتقای ظرفيت خانواده‌ها كارآفرين، ايجاد درآمددزايی واشتغال‌زايی، افزايش مهارت‌های صنايع‌دستی و حمايت از تجارت‌های كوچك‌تر، كوچك و متوسط و غیره؛ در مطابقت به اصول و قوانين امارت اسلامی و اولويت‌دهی در تطبیق پروژه‌ها به مهاجرين و عودت‌كنندگان کشور و بیجاشدگان داخلی به امضاء رساند که به تعداد ۶۳۵.۸۶۵ تن به صورت مستقیم و در حدود ۴.۳۷۱.۵۷۰ تن به صورت غیرمستقیم در ۲۵ ولایت کشور از تطبیق این پروژه‌ها مستفید می‌گردند.

Continue Reading

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!