Connect with us

تجارت

ممنوعیت صادرات شکر در پاکستان

منتشر شده

در

به نقل از شبکه خبری جیو نیوز، درحالیکه مردم پاکستان این روزها با مشکل افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله آرد و شکر مواجه هستند، شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان از ممنوعیت صادرات شکر برای جلوگری از کمبود این محصول خبر داد.

بر اساس این گزارش نخست وزیر پاکستان در بیانیه‌ای هرگونه صادرات شکر را تا اطلاع ثانوی ممنوع و اعلام کرد:”کنترل قیمت کالاهای اساسی از جمله شکر و آرد و تامین نیاز مردم در اولویت دولت پاکستان قرار دارد.”

گزارش برخی از رسانه‌های پاکستانی حاکی است طی شش ماه گذشته به علت خشکسالی و کمبود بارندگی در برخی از ایالت‌های این کشور، اهداف دولت در تولید گندم محقق نشده که این امر سبب افزایش چشمگیر قیمت آرد شده است.

دولت پاکستان روز گذشته (دوشنبه ۱۸ثور) در واکنش به افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله آرد نشست ویژه تشکیل داده و اعلام کرد: درحال حاضر کمبود آرد و سایر کالاهای اساسی از طریق ارتباط میان ایالت‌ها جبران شده است با این حال واردات ۲ میلیون تُن گندم از خارج کشور درحال بررسی است.

شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان در این نشست اظهار داشت:”جلوگیری از قاچاق و احتکار محصولات کشاورزی از طریق تشدید نظارت‌ها از جمله تمهیدات دولت برای کنترل و کاهش قیمت کالا‌ها است.”

طارق بشیر چیما، وزیر امنیت غذایی پاکستان نیز در این نشست گفت:”انتظار می‌رود تولید گندم در پاکستان ۲.۷ میلیون تُن در سال جاری میلادی کاهش یابد و دلیل آن کمبود آب و کودهای کشاورزی و تأخیر اطلاعیه یارانه‌های دولتی و حمایتی از دهقانان است.”

رسانه‌های پاکستانی اعلام کردند در چند روز گذشته قیمت هر کیسه ۲۰ کیلیویی آرد در ایالت خیبرپختونخوا این کشور به دلیل کمبود گندم به ۱۴۰۰ روپیه افزایش یافته است، دولت پاکستان در تلاش است با افزایش یارانه دولتی ، قیمت هر کیسه آرد را در ۱۱۰۰ روپیه ثابت نگاه دارد.

تجارت

افغانستان و بلاروس بر گسترش همکاری‌های صنعتی و تجاری تأکید کردند

در این دیدار، دو طرف دربارهٔ ایجاد کارخانه‌های تولیدی در افغانستان، برگزاری منظم مجمع تجاری افغانستان–بلاروس و پیگیری موضوعات مطرح‌شده در کمیسیون اقتصادی دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، در جریان سفر رسمی خود به بلاروس با وزیر صنعت این کشور دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، دو طرف دربارهٔ ایجاد کارخانه‌های تولیدی در افغانستان، برگزاری منظم مجمع تجاری افغانستان–بلاروس و پیگیری موضوعات مطرح‌شده در کمیسیون اقتصادی دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

وزارت صنعت بلاروس ضمن قدردانی از حضور افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی صنعت این کشور، علاقه‌مندی خود را برای انتقال نمایندگی شرکت‌های تولیدکننده ماشین‌آلات به افغانستان ابراز کرد.

بر اساس معلومات ارائه‌شده، شرکت‌های تولیدکننده تراکتور و ماشین‌آلات و وسایط مورد استفاده در بخش استخراج معادن، از جمله شرکت‌هایی هستند که بلاروس خواهان حضور و فعالیت نمایندگی‌های آنان در افغانستان است.

دومین نمایشگاه بین‌المللی صنعت بلاروس نیز با حضور حدود ۵۰۰ شرکت از کشورهای مختلف برگزار شده و بازدیدکنندگانی از کشورهای اروپایی و آسیایی دارد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و تاجکستان برای گسترش تجارت و سرمایه‌گذاری توافق کردند

دو طرف همچنین بر تبادل هیئت‌های تجارتی و تقویت همکاری‌های پایدار میان سکتور خصوصی افغانستان و تاجکستان تأکید کردند.

Published

on

رؤسای اتاق‌های تجارت و صنایع افغانستان و تاجکستان در یک دیدار آنلاین بر گسترش روابط تجارتی، افزایش سرمایه‌گذاری و تقویت همکاری میان سکتور خصوصی دو کشور تأکید کردند.

سید کریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در این نشست با فرهاد شاه رحمان علیزاده، رئیس اتاق تجارت و صنایع تاجکستان، درباره افزایش مبادلات تجارتی، ایجاد ارتباط مستقیم میان تاجران و سرمایه‌گذاران و برگزاری برنامه‌های مشترک اقتصادی گفتگو کرد.

هاشمی از تاجران و سرمایه‌گذاران تاجکستان دعوت کرد تا در پنجمین نمایشگاه بین‌المللی امام ابوحنیفه (رح) در کابل اشتراک کنند.

در مقابل، رئیس اتاق تجارت و صنایع تاجکستان از هیئت افغانستان برای حضور در نمایشگاه بزرگ تجارتی و صنعتی تاجیکستان در شهر دوشنبه دعوت کرد.

دو طرف همچنین بر تبادل هیئت‌های تجارتی و تقویت همکاری‌های پایدار میان سکتور خصوصی افغانستان و تاجکستان تأکید کردند.

Continue Reading

تجارت

صادرات غله قزاقستان به افغانستان ۴.۴ برابر افزایش یافت

از این میان، ۷.۲ میلیون تُن برای صادرات و ۲.۱ میلیون تُن برای عرضه در داخل قزاقستان انتقال داده شده است.

Published

on

قزاقستان می‌گوید انتقال غله این کشور به افغانستان از طریق راه‌آهن در هشت ماه گذشته ۴.۴ برابر افزایش یافته و به ۶۵۵ هزار تُن رسیده است.

ژانبیک تایژانوف، معاون وزیر ترانسپورت قزاقستان، در نشست حکومت این کشور گفت که در مجموع طی هشت ماه گذشته ۹.۳ میلیون تُن غله از طریق راه‌آهن انتقال یافته که ۱۳ درصد بیشتر از زمان مشابه در سال ۲۰۲۵ است.

از این میان، ۷.۲ میلیون تُن برای صادرات و ۲.۱ میلیون تُن برای عرضه در داخل قزاقستان انتقال داده شده است.

به گفته تایژانوف، انتقال غله به کشورهای آسیای مرکزی ۳۷ درصد و به چین ۳۴ درصد افزایش یافته است. صادرات غله از طریق بنادر روسیه نیز ۹ درصد رشد داشته است.

همچنین صادرات خوراک ترکیبی دام با ۳۸ درصد افزایش به ۲.۶ میلیون تُن رسیده است.

پیش از این، عظت سلطانوف، معاون وزیر زراعت قزاقستان، گفته بود که این کشور قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۶ میلادی ۱۵ مرکز دیگر نگهداری سبزیجات را با ظرفیت مجموعی ۱۲۹ هزار تُن به بهره‌برداری برساند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!