Connect with us

تجارت

نخستین نمایشگاه ملی و بین‌المللی در کابل گشایش یافت

منتشر شده

در

به منظور رشد سرمایه‌گذاری و پشتیبانی از تولیدات داخلی کشور، نخستین نمایشگاه زیر نام نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابو حنیفه «رح» توسط عبدالسلام حنفی، معاون رییس الوزرا با حضور مقامات ارشد حکومت و نماینده‌گان متشبثین داخلی و خارجی در کابل گشایش یافت.

این نمایشگاه برای هفت روز برگزار شده که در آن محصولات و تولیدات بیش از ۶۰۰ شرکت داخلی و بین‌المللی به نمایش گذاشته شده است.

مولوی هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی در یک پیام صوتی به سرمایه‌‎گذاران در افغانستان فراخوان داده و گفته است برای بهبود اقتصاد کشور نباید به کمک‌های خارجی اکتفا کرد.

رهبر امارت اسلامی می‌گوید: «اقتصاد یک کشور زمانی ساخته می‌شود که مردم اش دست به دست هم دهند و به کمک‌ خارجی‌ها اتکا نکنند.»

عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا نیز با تأکید بر تأمین امنیت سراسری و ایجاد فرصت برای سرمایه‌گذاری در کشور می‌گوید امارت اسلامی از تولیدات داخلی پشتیبانی می‎کند.

آقای حنفی هم‌چنان می‌افزاید اگر تاجران ملی با رشوه‌ستانی در ادارات دولتی روبه‌رو شوند، حق شکایت دارند و همان لحظه به آنان رسیده‌گی صورت می‌گیرد.

وی گفت: «هیچ‌کسی نمی‌تواند از یک تاجر ملی در ادارات دولتی رشوه‌ستانی کند. ما هر مسوول دولتی که از یک تاجر ملی رشوه طلب کند همان لحظه آماده هستیم که مطابق اصول اسلامی او را محاکمه کنیم.»

از سویی هم، نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنعت هم‌چنان گفته است که حمایت از تولیدات داخلی برای اقتصاد یک کشور بسیار حیاتی می‌باشد.

وی گفت: «تولید داخلی ما بسته‌ کردن «کمر اقتصاد» ما است؛ باید همه ما از تولیدات داخلی حمایت کنیم.»

سخنگوی امارت اسلامی هم‎چنان در این نمایشگاه خاطر نشان کرده است که افغانستان تازه به‌ سوی خودکفایی گام گذاشته و هدف امارت اسلامی نیز پس از پایان حضور نظامیان امریکایی رشد اقتصاد کشور است.

آقای مجاهد عملکرد تاجران، سرمایه‌گذاران و اتاق تجارت را برای جلب سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی در افغانستان اثر‌گذار می‌داند.

وی گفت: «فعلاً به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی زمینه خوبی مساعد است که بیایند در عرصه‌های مختلف در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.»

در همین حال، شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم ابراز کرده است هیچ زمانی استخراج معادن‌های کوچک به شرکت‌های خارجی داده نمی‌شود مگر این‌که در رأس آن شرکت، افغان قرار داشته باشد.

آقای دلاور افزود: «در اصول معادن این است که معدن کوچک به غیر از افغان به شخص دیگر داده نمی‌شود و قرارداد یکصدو هفتادو هشت معدن کوچک در سراسر کشور به افغان‌ها داده شده است.»

برعلاوه، مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری با ابراز امیدواری گفته‌اند که این نمایشگاه بتواند فرصتی را مهیا کند که تجارت‌پیشه‌های افغانستان با تاجران خارجی ارتباط برقرار کنند.

گفتنی است که این نمایشگاه بدون کمک‌های خارجی برگزار شده است.

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!