Connect with us

رویداد های اخیر

ندیم: بر فرضیت کسب علم بر مرد و زن اعتقاد داریم

منتشر شده

در

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته است که امارت اسلامی بر فرض بودن کسب علم بر مرد و زن اعتقاد دارد.

آقای ندیم طی سخنرانی اش در پوهنتون بلخ گفت: «ما به تعلیم هر مسلمان، مرد باشد یا زن باشد، همان تعلیم که شریعت برای مرد و زن فرض کرده است، به آن اعتقاد داریم.»

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد که نظام تحصیلی معیاری شود تا افغانستان بتواند با دیگر کشورها رقابت کند.

در همین حال برخی از استادان پوهنتون بلخ خواهان توجه رهبری این وزارت برای حل مشکلات پوهنتون‌ها و گنجانیدن مضامین تازه در نصاب تحصیلی از جمله ساخت لابرتوار‌ها، کتابخانه‌ها و بالا بردن ظرفیت علمی استادان شدند.

ضیاء الحق ضیا کریمی، رئیس پوهنتون بلخ گفت: «استادانی که در حال حاضر با ما کار می‌کنند، استادانی اند که به این نظام متعهد و وفادار اند. ان شاء الله برای این نظام و این ملت و این کشور خدمت می‌کنند.»

صالح محمد راسخ، استاد پوهنتون بلخ گفت: «مشکل اساسی ما کمبود زیربنا ها، عمارت و صنوف درسی است. اگر ما برای هر فاکولته جای مناسب داشته باشیم، هم در تدریس و هم در تولید علم و هم در رهنمایی شاگردان، موفق خواهیم بود.»

از سویی هم سرپرست وزارت تحصیلات عالی برای محصلان نیز در راستای اشتغال‌زایی و ادامه تحصیل وعده‌هایی داد و گفت در کنار بورسیه‌های بیرونی، تلاش می‌کنند فرصت‌های تحصیلی در بخش‌های ماستری و دوکتورا را در داخل کشور هم فراهم سازند.

ندیم گفت: «ارتقای ظرفیت استادان مهم است. امسال ۴۰۰ میلیون برای ارتقای ظرفیت اساتیذ تخصیص داده شد که آنان به بورسیه های ماستری و دوکتورا بروند.»

با این همه سرپرست وزارت تحصیلات عالی از محصلان و استادان خواست فضای مناسب تحصیلی را در سایه وحدت و هم‌دیگر پذیری ایجاد کنند.

رویداد های اخیر

بریتانیا با اختصاص ۳ میلیون پوند، کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را افزایش داد

Published

on

بریتانیا اعلام کرده است که ۳ میلیون پوند (۳۷۵ میلیون افغانی) کمک اضافی بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است؛ کمکی که هدف آن حمایت از افرادی است که از حوادث طبیعی متاثر شده‌اند.

ریچارد لیندزی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، در ایکس گفته است که این بودجه برای فراهم‌سازی مواد ضروری تغذیه‌ای و حمایت‌های مرتبط به افراد نیازمند اختصاص می‌یابد.

با این کمک جدید، مجموع کمک‌های دوجانبه بریتانیا به افغانستان در سال مالی جاری به ۱۵۴ میلیون پوند (۱۳.۸ میلیارد افغانی) می‌رسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

غفران: در روزهای عید حدود ۲.۳ میلیون سیاح از مناطق تفریحی کشور بازدید کردند

Published

on

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ، اعلام کرده است که در روزهای عید فطر، حدود ۲.۳ میلیون سیاح داخلی و خارجی از مناطق تفریحی و جاذبه‌های طبیعی کشور بازدید کردند.

آقای غفران افزوده که این میزان از حضور سیاحین در مقایسه با سال‌های گذشته افزایش قابل ملاحظه‌یی را نشان می‌دهد و بیانگر رشد و تقویت سیاحت است.

در همین حال، مسئولان ریاست‌های این وزارت در کنار تأکید بر همکاری مردم در زمینه حفظ محیط زیست، پاکیزگی مکان‌های عمومی و نگهداری از جاذبه‌های سیاحتی، افزوده‌اند که با همکاری و تلاش‌های گسترده نهادهای امنیتی، سیاحین در روزهای عید با اطمینان کامل به نقاط مختلف کشور سفر کردند.

به گفته غفران، وزارت اطلاعات و فرهنگ تلاش می‌کند تا در سطح کشور بخش سیاحت را توسعه داده، آن را تقویت کند و امکانات و سهولت‌های بیشتری برای سیاحان فراهم سازد.

با این حال، برخی از سیاحین که به ولایات مختلف کشور سفر کرده‌اند، با ابراز خرسندی از سفرشان از نظم، امنیت و مهمان‌نوازی مردم تمجید نموده و می‌گویند که تمام ولایات افغانستان همیشه زیبا بوده، اما امسال با این سطح از امنیت و امکانات سکتور سیاحتی، سفر آنان بسیار خاطره‌انگیزتر شده ‌است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برلین نماینده امارت اسلامی را به عنوان سرپرست سفارت افغانستان نمی‌پذیرد

Published

on

حکومت آلمان اعلام کرده است که نماینده امارت اسلامی را به عنوان سفیر یا شارژدافیر سفارت افغانستان در برلین به رسمیت نمی‌شناسد.

پیش از این، تلویزیون «ای‌آر‌دی» آلمان گزارش داده بود که  فردی به نام نبراس‌الحق عزیز که وابسته به امارت اسلامی است،  سرپرستی سفارت افغانستان در برلین را برعهده گرفته است.

به گزارش دویچه ویله، سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز دوشنبه در برلین گفت: «به وزارت خارجه هیچ گونه تغییر پرسونل [در سفارت افغانستان] اطلاع داده نشده است.»

او افزود که حکومت آلمان با امارت اسلامی افغانستان ارتباط می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که «وضعیت حقوقی [سفارت] به شکل کنونی‌اش باقی خواهد ماند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان همچنان توضیح داد که متصدی جدید در یک سفارت تنها زمانی به عنوان سفیر به رسمیت شناخته می‌شود که کشورش از قبل او را به کشور میزبان معرفی کند و کشور میزبان به او اعتبارنامه بدهد. او تاکید کرد که در مورد سفارت افغانستان چنین کاری صورت نگرفته است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در عین زمان تصریح کرد که برلین علاقه‌مندی زیادی به این دارد که خدمات منظم قونسلی افغانستان در آلمان وجود داشته باشد. به گفته او، با این کار «بازگشت افراد مکلف به ترک آلمان» ممکن می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!