Connect with us

رویداد های اخیر

ند پرایس: با خروج امریکا از افغانستان رهبران مستبد مثل پوتین جسورتر شده‌اند

منتشر شده

در

خروج نیروهای امریکایی از افغانستان سبب جسورتر شدن رهبران مستبد در سراسر جهان همچون ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه شده است.

ندپرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا با ابراز این مطلب می‌گوید؛ پایان دادن جنگ در افغانستان به ایالات متحده این امکان را میدهد که برای رویا رویی با روسیه موضع استراتژیک بهتری داشته باشد.

از سوی هم امارت اسلامی می‌گوید؛ به منافع ملی افغانستان متعهد است و امارت اسلامی به عنوان یک حکومت مستقل و به اراده مردم ساخته شده است.

ندپرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا در جریان یک نشست خبری در مورد گفتگوهای جاری با روسیه که به نظر می‌رسید هرلحظه آماده حمله بر اوکراین است، می‌گوید؛ درک این که خروج از افغانستان چه ارتباطی با روسیه دارد برایم مشکل است.

آقای پرایس همچنان می‌افزاید؛ پایان دادن جنگ در افغانستان به ایالات متحده این امکان را میدهد که برای رویارویی با روسیه موضع استراتژیک بهتری داشته باشد.

ندپرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا دراین باره گفت:”درکش برای من سخت است که چگونه پایان دادن به یک تعهد نظامی ۲۰ ساله، مسئله ساز است. جایی که در آن ایالات متحده هر سال میلیاردها میلیارد دالر خرج می‌کرد، اگر هنوز به همان منوال بود، چگونه می‌توانستیم از لحاظ استراتژیک موقعیت بهتری داشته باشیم در برابر آنچه اکنون از فدراسیون روسیه می‌بینیم”

عقب نشینی امریکا و پشت کردن این کشور به افغانستان، با وجود این‌که هنوز در تلاش خروج هزاران متحد افغان خود از این کشور هستند بحث برانگیز است.

ندپرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا دراین باره گفت:” اولا ایالات متحده به افغانستان پشت نکرده است. هر کسی از آن برداشتی غیر از این واقعیت داشته باشد که ایالات متحده خود را برای مقابله با تهدیدها و فرصت‌هایی که اکنون با آن روبه‌رو هستیم آماده می‌کند، در عین حالی که به مشارکت و حمایت از مردم افغانستان ادامه می‌دهیم، دچار اشتباه در تحلیل شده است.”

از سوی هم امارت اسلامی می‌گوید؛ به منافع ملی افغانستان متعهد است و نظام جدید این کشور منافع مردمش را نظر می دارد.

بلال کریمی، سخنگوی امارت اسلامی دراین باره گفت:”امارت اسلامی منحیث یک حکومت مستقل و به اراده مردم ساخته شده است و به تمام مسایل که مربوط به افغانستان می‌شود رسیدگی مینماید یک مسله مشخص دیگر این است که امارت اسلامی به منافع ملی کشور متعهد می‌باشد.”

پس از خروج امریکا از افغانستان امارت اسلامی گفته بود باید جنگ در افغانستان سال‌ها پیش پایان پیدا می‌کرد و نیروهای خارجی افغانستان را ترک می‌گفتند اکنون هم کشورهای بیرونی باید در امور داخلی افغانستان مداخله نداشته باشند.

رویداد های اخیر

تأکید محمد یعقوب مجاهد بر فراگیری علوم عصری و دینی

Published

on

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع امارت اسلامی افغانستان، در سفرش به ولایت کندهار بر فراگیری علوم عصری و دینی تأکید کرده است.

او در مراسم فراغت در یک مدرسه در کندهار گفت: «از شما می‌خواهم که از مکاتب و مدارس حمایت کنید؛ نگذراید فرزندان تان بی‌تعلیم باشند. هر نوع علم را بیاموزید، چه عصری و چه دینی.»

وزیر دفاع تأکید کرد که امارت اسلامی در خدمت مردم قرار دارد، چنانچه شماری نیروها از سرحدات و شماری دیگر از جان و مال مردم حفاظت می‌کنند.

از سوی دیگر، ملا تاجمیر جواد، معاون اول ریاست عمومی استخبارات، به مناسبت فراغت طلاب جامعه مصباح‌العلوم گفته است که افغانستان در طول تاریخ همواره یکی از مراکز بزرگ علوم دینی بوده است.

آقای جواد افزوده است که افغانستان در چارچوب مکتب علمی ـ فکری ماوراءالنهر و مکتب علمی و فکری دیوبند، مراکز بزرگ دینی ـ علمی، شخصیت‌های برجسته دینی و آثار علمی ارزشمند در اختیار دارد و این روند همچنان ادامه دارد.

به گفته او، امروز در افغانستان ده‌ها هزار مدرسه فعال است و ده‌ها هزار جوان در آن‌ها به آموزش و تحصیل مشغول‌ اند و امارت اسلامی افغانستان به‌طور کلی به علوم دینی و علوم عصری توجه ویژه دارد.

وی تصریح کرده است که امارت اسلامی بر اصلاح نصاب مدارس و مراکز عصری، بهبود اصول و شیوه‌های تدریس، ایجاد نظم و انضباط و در مجموع ارتقای کیفیت تمام علوم دینی و عصری کار می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا دومین محموله هلیکوپتر‌های بلک‌هاک افغانستان را به کشور پیرو تحویل داد

Published

on

ایالات متحده امریکا دومین محموله هلیکوپترهای UH-60A+  بلک‌هاک را که توسط نیروهای حکومت پیشین افغانستان استفاده شده بود، به کشور پیرو تحویل داده است.

این هلیکوپترها بخشی از تجهیزات نظامی بود که پس از روی‌کار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، به ازبیکستان منتقل شد.

در آن زمان، ۲۲ طیاره بال ثابت و ۲۴ هلیکوپتر از افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بود.

امارت اسلامی بارها خواهان بازگرداندن این تجهیزات شده‌است، اما تاشکند این درخواست را نپذیرفته است.

در ماه فبروری ۲۰۲۵، ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک افغانستان را به امریکا سپرد.

 

 

 

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!