رویداد های اخیر

نشست شورای امنیت سازمان ملل پشت دروازه‌های بسته درباره تحولات افغانستان

Published

on

(Last Updated On: )

قرار است فردا (دوشنبه، ۲۱ قوس) نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان برگزار شود.  یک مقام ارشد دیدبان حقوق بشر می‌گوید که این نشست در یازدهم دسمبر به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.  

این نشست برای بحث درمورد عملی شدن پیشنهادات گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان تدویر می‌یابد.

به گفته این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر فقدان شفافیت در مورد گام‌های بعدی جامعه بین‌المللی در مورد افغانستان نگران کننده است.

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده بان حقوق بشر می‌گوید: «ما در مورد عدم شفافیت در باره اینکه شورای امنیت ملل متحد چگونه بعد از دریافت گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان گام به جلو خواهد گذاشت، به‌ طور فزاینده نگران هستیم.»

این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر برگزاری نشست‌های عقب دروازه‌های بسته را غیرقابل قبول خوانده و می‌گوید که زنان و دختران و دیگر شهروندان افغان که با نقض حقوق بشری مواجه اند، حق دارند بدانند که در نشست شورای امنیت در چه مورد بحث می‌شود و آن‌ها باید بخشی از این بحث‌ها باشند.

هیدر بار گفت: «نخست نشست خصوصی در عقب دروازه‌های بسته برگزار شد که در آن هماهنگ‌کنندۀ ویژه که روند ارزیابی مستقل را رهبری می‌کرد به کشورهای عضو معلومات داد و به دنبال آن نشست دیگری در عقب دروازه‌های بسته برای بحث درمورد این گزارش برگزار شد و نشستی دیگری در پشت دروازه‌های بسته برگزار خواهد شد و این بار به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحدۀ عربی تدویر می‌شود تا درمورد عملی شدن پیشنهاداتی گزارش ارزیابی مستقل درمورد افغانستان بحث شود.»

پیش‌تر شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده که در اواخر ماه جاری میلادی، نشستی ویژه را در مورد اوضاع افغانستان برگزار می‌کند. در این نشست رزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان، رئیس کمیتۀ تحریم‌ها بر افغانستان و یک نمایندۀ جامعۀ مدنی اشتراک و گفتگو خواهند کرد.

امارت اسلامی با آن که در مورد این نشست چیزی نمی‌گوید ولی همواره تاکید کرده است که بدون حضور نماینده امارت اسلامی این‌گونه نشست‌ها مثمر واقع نخواهد شد.

فریدون سنیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان گزارش ارزیابی‌اش را در مورد این کشور حدود یک ماه پیش به شورای امنیت ملل متحد ارائه کرد و از حکومت سرپرست افغانستان خواست که به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان توجه کند به گفته‌ای او ادغام رسمی مجدد افغانستان در تمام سیستم‌ها و نهادهای بین‌المللی مستلزم مشارکت و رهبری زنان افغان است.

Trending

خروج از نسخه موبایل