Connect with us

تجارت

نمایشگاه انگور، عسل و انجیر در هرات برگزار شد

منتشر شده

در

نمایشگاه انگور، عسل و انجیر در هرات برگزار شده است، دهقانان در چهل غرفه فرآوده‌های باغداری خود را به نمایش گذاشته اند.

ریاست زراعت ومالداری هرات می‌گوید امسال هشتاد فیصد حاصلات انجیر و چهل درصد حاصلات انگور کم شده است، سرمای شدید زمستان گذشته و خشکسالی‌های دو سال اخیر باغداران را متضرر ساخته است.

با این همه هنوز مسیر برای صادرات میوه‌های تازه هرات باز نشده است و تاجران با مشکلات اساسی روبرو هستند، باغداران مجبور اند به دلیل نبود سردخانه‌ها میوه‌های شان را به قیمت ارزان به بازار عرضه کنند.

باغداران در فصل برداشت انگور برای نمایش میوه‌های تازه به این نمایشگاه آمدند، این هفتمین جشنواره انگور، عسل و انجیر است.

اتاق زراعت ومالداری هرات می‌گوید هنوز چالش‌ها در برابر چگونگی صادرات میوه‌های تازه به بیرون از کشور وجود دارد، مسئله صدور ویزا برای تاجران حل نشده است و دهلیزهای هوایی در این ولایت بسته می‌باشد.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعت و مالداری هرات می‌گوید که:«ما نهایت تلاش خود را کردیم تا اینکه بازاریابی داشته باشیم و بازار برای محصول زراعتی نه تنها در بخش انگور بلکه در همه بخش‌ها با جهان پیدا کنیم و بتوانیم اینها را صادرکنیم، متاسفانه مشکلی که برای ما همیشه بوده این است که نتوانستیم برای تاجر خود ویزا بگیریم تا بروند ببینند و بازاریابی کنند.»

دهقانان و باغداران همچنان در این جشنواره میوه‌های دیگری را در کنار انگور به نمایش گذاشتند. در حال حاضر بازار میوه در هرات کساد است، اما باغداران به این باور اند که نبود سردخانه‌های معیاری سبب شده است تا آنها میوه‌های خود را به قیمت ارزان به بازار عرضه کنند.

توریالی غوثی، معاون اتاق صنایع و معادن هرات می‌گوید که:«درخواست ما از مسوولان ذیصلاح و مسوولان هرات این است که هرچه زودتر این سردخانه‌ها ساخته شود تا جنس که ما تولید می‌کنیم مثل بادنجان، بامیه، انگور و دیگر فرآورده‌های باغداری را بتوانیم در زمستان به فروش برسانیم.»

فریدون عظیمی، نماینده باغداران ولسوالی اوبه هرات می‌گوید که:«مشکل عمده و اساسی ما امروز در قسمت سردخانه‌ها است و ما در هرات سردخانه‌های معیاری نداریم و زمانیکه حاصلات انگور بدست می‌آید از ورود میوه‌های خارجی باید جلوگیری شود.»

 ریاست زراعت و مالداری هرات می‌گوید امسال حاصلات انجیر به گونه بی‌پیشینه کم شده است، سرمای زمستان گذشته و خشکسالی‌ها باغداران را متضرر ساخته، بناء تلاش می‌شود تا دوباره برای بهبود وضعیت باغداری کارهای اساسی صورت بگیرد.

پیرمحمد حلیمی، رییس زراعت ومالداری هرات می‌گوید که:«انشاءالله درآینده تمام سردخانه‌ها فعال خواهد شد و دهقانان ما در هرات راحت و خوشحال خواهند شد، فعلا هم آنگونه که معلوم می‌شود قیمت میوه‌ها در هرات بلند است به ویژه قیمت انگور در بازار خوب است، میوه‌های هم که از بیرون می‌آید خوب است که محصول آن بیشتر شود.»

باغداران امسال حدود ۱۰۰ هزار تُن انگور برداشت خواهند کرد، اما در مقایسه با سال گذشته حاصلات این میوه خیلی کم شده است.

آنگونه که ریاست زراعت و مالداری هرات می‌گوید حاصلات انجیر نیز تا هشتاد درصد کاهش پیدا کرده است.

تجارت

افغانستان واردات برنج بسمتی از هند را افزایش می‌دهد

Published

on

روزنامه «هندو» گزارش داده است که افغانستان در پی تنش‌های اخیر با پاکستان، در تلاش است تا واردات مستقیم برنج بسمتی از هند را افزایش دهد.

بر اساس این گزارش، قرار است ماه آینده صادرکنندگان هندی و واردکنندگان افغان برای بررسی راه‌های گسترش تجارت مستقیم برنج بسمتی با یکدیگر دیدار کنند. این نشست پس از سفر اخیر هیأت اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری به هند، برنامه‌ریزی شده است.

افغانستان سالانه حدود ۵۰۰ هزار تُن برنج بسمتی مصرف می‌کند و بیشتر نیاز خود را از پاکستان تأمین کرده است. اما تنش‌های اخیر میان کابل و اسلام‌آباد، افغانستان را به سمت یافتن تأمین‌کنندگان جدید، از جمله هند، سوق داده است.

در گفتگوهای اخیر، نمایندگان سفارت افغانستان در دهلی‌نو نیز حضور داشتند و خواستار افزایش واردات برنج بسمتی از هند شدند. در حال حاضر، بخشی از برنج هندی از طریق تاجران در ایران و دبی به افغانستان می‌رسد که هزینه حمل و نقل آن بیشتر است.

به گزارش روزنامه «هندو»، یکی از گزینه‌های مورد بررسی، انتقال برنج از طریق بندرعباس ایران است؛ طرحی که اجرای آن به توافق میان دو طرف بستگی دارد. همچنین قرار است در نشست آینده درباره حمل‌ونقل، شیوه‌های پرداخت و امکان تجارت جنس به جنس نیز گفتگو شود. در این چارچوب، صادرات میوه خشک افغانستان به هند می‌تواند بخشی از مبادلات تجارتی باشد.

بر بنیاد گزارش، در صورت عملی شدن این طرح، هند می‌تواند سهم بیشتری از بازار برنج بسمتی افغانستان را به دست آورد؛ بازاری که سال‌ها در اختیار صادرکنندگان پاکستانی بوده است.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و قرقیزستان برای گسترش همکاری‌های اقتصادی «شورای تجارت» ایجاد کردند

سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

Published

on

سفارت افغانستان در قرقیزستان اعلام کرده است که مجمع تجاری افغانستان و قرقیزستان با حضور مقام‌های دو کشور در شهر بیشکک برگزار شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، عبدالشکور حقانی، سرپرست سفارت افغانستان در قرقیزستان، در این نشست گفته است که افغانستان از تقویت روابط تجاری و ابتکارهای مشترک اقتصادی میان دو کشور حمایت می‌کند.

در این خبرنامه آمده است که دو طرف تفاهم‌نامه ایجاد «شورای تجارت» افغانستان و قرقیزستان را با هدف تقویت روابط میان تاجران، هماهنگی ابتکارهای مشترک و گسترش و حمایت از پروژه‌های اقتصادی امضا کرده‌اند.

همچنین، سیدکریم هاشمی، رئیس عمومی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، روز گذشته در رأس یک هیأت تجاری به قرقیزستان سفر کرده است.

Continue Reading

تجارت

دعوت از سرمایه‌گذاران ترکیه برای سرمایه‌گذاری مشترک در افغانستان

این نشست با حضور تاجران، سرمایه‌گذاران و نمایندگان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه برگزار شد و بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور تمرکز داشت.

Published

on

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ در رأس یک هیأت تجاری افغانستان در نشست شورای مشترک تجاری افغانستان و ترکیه در شهر استانبول شرکت کرد و خواستار گسترش سرمایه‌گذاری‌های مشترک میان دو کشور شد.

بر اساس خبرنامه اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بلخ، محمد ابراهیم غضنفر در این نشست از سرمایه‌گذاران و صنعت‌کاران ترکیه دعوت کرد تا در بخش‌های مختلف افغانستان سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهند.

این نشست با حضور تاجران، سرمایه‌گذاران و نمایندگان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه برگزار شد و بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و تجاری میان دو کشور تمرکز داشت.

در جریان این نشست، شماری از توافق‌نامه‌های همکاری میان نهادهای اقتصادی افغانستان و ترکیه نیز به امضا رسید که هدف آن گسترش روابط تجاری، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تقویت همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور عنوان شده است.

این نشست به ریاست سلیمان جیلیو، رئیس شورای مشترک تجاری ترکیه–افغانستان، برگزار شد و محمد اکبر عظیمی، سرقونسل امارت اسلامی افغانستان در استانبول، نیز در آن حضور داشت.

اشتراک‌کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی و ایجاد فرصت‌های تازه برای همکاری میان بخش خصوصی افغانستان و ترکیه تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117