Connect with us

تجارت

افزایش بهای مواد نفتی در کشور؛ مسوولان: به زودی نرخ‌ها به حالت عادی خود برمی‌گردد

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۲۲, ۱۴۰۲)

به دنبال افزایش بهای مواد نفتی بار دیگر به ویژه تیل در بازارهای کشور، مسوولان وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که قیمت جهانی نفت بلند رفته و آنان تلاش دارند قیمت‌ها را کنترول کنند و می‌افزایند که «به زودترین فرصت نرخ‌ها به حالت عادی خود برمی‌گردد.»

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، ابراز کرده که نرخ مواد نفتی در افغانستان وابسته به بازارهای جهانی است اما تلاش‌ها جریان دارد تا جلو بلند رفتن قیمت مواد نفتی را بگیرند.

جواد آخندزاده در این مورد گفت: «دو عامل عمده است که قیمت نفت در بازارها بالا رفته، یکی این که جنگ اوکراین تأثیر مستقیم خود را در بازارهای جهانی دارد و نرخ‌ها بالا رفته است و دوم این که خوشبختانه کار سالنگ جریان دارد به خاطر که ما در سالنگ خیلی مشکل داشتیم، رفت و آمد موترهای ما خیلی مشکل بود، کار به طور جدی جریان دارد و اندکی بالای نرخ‌ها خصوصاً تیل در کابل تأثیرات خود را داشته و به زودترین فرصت نرخ‌ها به حالت عادی خود برمی‌گردد.»

جان آقا نوید، سخنگوی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، نیز گفته است: «قیمت مواد نفتی در بازارهای جهانی ۷۲ دالر بود و فعلاً ۸۸ دالر است و همچنان در بازارهای روسیه فعلاْ پترولی که با کیفیت باشد، در همین روزها تولید ندارند و برای مشتریان خود عرضه نمی‌کنند. با این وجود، در افغانستان فعلاً به قیمت ۲۰۰ دالر ما از قیمت جهانی پایین تر مواد نفتی را در بازارها عرضه می‌کنیم.»

از سویی هم، رانندگان شهر همچنان از حکومت می‌خواهند تا نرخ‌ها را ارزان کند.

یکی از رانندگان شهر کابل گفت: «خواست ما این است که نرخ‌ها ارزان شود تا برای مردم سهولت بیاید. هرچه که ارزانی باشد، فقر کم می‌شود.»

گفتنی است که بلند رفتن بهای مواد نفتی در کشور همواره یکی از مشکلات جدی در کشور بوده است.

این در حالی است که اخیراً امارت اسلامی گام‌های را برای تولید نفت در کشور آغاز کرده و عملاً روند استخراج نفت در میدان‌های نفتی در ولایات سرپل و جوزجان آغاز شده است.

تجارت

پاکستان: مشورت‌ها در مورد توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان جریان دارد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۲, ۱۴۰۳)

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده اند که مشورت‌ها با جوانب ذیدخل در مورد توافقنامه‌های تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان جریان دارد.

به گزارش روزنامه دان، این موضوع روز جمعه در یک نشست تجارتی به ریاست شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان اعلام شد.

در این نشست همچنان بر نظارت دقیق از تجارت ترانزیتی افغانستان تاکید شد.

مقام‌های پاکستانی جزییات بیشتری در مورد تجارت ترجیحی با افغانستان و آذربایجان ارائه نکردند.

تجارت ترجیحی شکلی از مبادله تجارتی است که دو کشور با یکدیگر توافق می‌کنند که به منظور تسهیل صادرات و واردات، تعرفه برخی از کالاها را پایین بیاورند.

Continue Reading

تجارت

عزیزی: گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۱, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که گفتگوها با کشورهای همسایه برای صادرات میوه تازه امسال آغاز شده است.

نورالدین عزیزی می‌افزاید که وزارت صنعت و تجارت می‌خواهد که میوه تازه کشور علاوه بر پاکستان، به ازبیکستان، قزاقستان و ایران نیز صادر شود.

اعضای سکتور خصوصی از وزارت صنعت و تجارت می‌خواهند تا تلاش‌ها را برای ایجاد بازارهای جدید برای صادرکنندگان افغان از جمله پاکستان افزایش دهد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری می‌گوید: «از مسوولان می‌خواهیم که قبل از برداشت حاصلات در بخش تعیین مسیرهای صادراتی اقدام کنند. ما به جای پاکستان باید بازارهای جدیدی پیدا کنیم، برای صادرات افغانستان در منطقه ظرفیت وجود دارد و باید در این مورد اقدام صورت گیرد.»

کارشناسان اقتصادی می‌گویند که وزارت صنعت و تجارت باید برای صادرات افغانستان به غیر از پاکستان، با ایران و ازبیکستان نیز گفتگو کند.

محمد نبی افغان، تحلیلگر اقتصادی می‌گوید: «امکانات زیادی برای فروش محصولات ما در بازارهای غیر از پاکستان وجود دارد، امیدوارم که مسوولان در این مورد فکر کنند. برای دسترسی به بازارهای جنوب آسیا و کشورهای خلیج از طریق ایران، و به بازارهای آسیای مرکزی از طریق ازبیکستان به‌گونه جدی زمینه سازی صورت گیرد.»

اعضای سکتور خصوصی می‌گویند که با وجود اینکه پاکستان نزدیک‌ترین و بزرگترین بازار میوه های خشک و تازه افغانستان است، اما تجارت با آن همواره پرچالش بوده است.

Continue Reading

تجارت

تاکید وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن افغان ترانس

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۰, ۱۴۰۳)

وزرای خارجه ازبکستان و پاکستان بر عملی‌سازی زودهنگام پروژه خط آهن ازبکستان-‌افغانستان-پاکستان موسوم به «افغان ترانس» تاکید کرده‌اند. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرده که وزیر خارجه آن کشور در دیدار با بختیار سعیدوف، همتای ازبکستانی‌اش در اسلام‌آباد خواستار تسریع روند پروژه خط‌‌آهن ازبیکستان ـ افغانستان ـ پاکستان شده است.

دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد.

وزارت خارجه پاکستان با نشر خبرنامه‌ی گفته که در این دیدار‌ها به منظور گسترش روابط تجارتی دوجانبه، سرمایه‌گذاری و پروژه‌های ارتباطی گفتگو شده است.

در خبرنامه آمده که دو طرف تطبیق پروژه «افغان ترانس» را به نفع کشورهای منطقه دانسته و گفته‌اند که این پروژه تبدیل به کانال تجارتی میان آسیای جنوبی و مرکزی خواهد شد. وزیرخارجه ازبکستان در این دیدار بر تسریع تلاش‌ها برای تطبیق هرچه زودتر پروژه راه آهن افغان-ترانس تاکیده کرده است.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت خارجه پاکستان آمده است که :«محمد اسحاق دار با بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبکستان در مورد همه جنبه‌های طیف وسیعی از روابط دوجانبه تجارتی، سرمایه‌گذاری، امنیت، ارتباطات مردمی و پروژه‌های اتصال گفتگو کردند. آنها هم‌چنان بر تسریع تلاش‌ها برای اجرای زودهنگام پروژه خط‌آهن ازبکستان- افغانستان-پاکستان تأکید کردند.»

پیش از این نیز مقام‌های ازبیستانی تأکید کرده بوده‌اند که پروژه‌ خط‌آهن افغان ترانس که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به پاکستان وصل می کند تا پایان سال ۲۰۲۷ تکمیل خواهد شد.

انتظار می‌رود این خط ‌آهن ۷۶۰ کیلومتری زمان تحویل محموله‌ بین ازبکستان و پاکستان را نیز کاهش دهد. از مزیت‌های دیگر پروژه «افغان ترانس» کاهش ۴۰ درصدی هزینه حمل‌و‌نقل کالاها عنوان شده است.

 ایجاد خط‌آهن میان ازبکستان، افغانستان و پاکستان در گسترش و تسهیل تجارت و روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه تأثیرگذار دانسته می‌شود. شماری از آگاهان نیز تطبیق این پروژه را در کشور سودمند ارزیابی کرده و فرصتی دارای مزیت‌های استراتیژیک اقتصادی برای افغانستان می‌دانند.

گفتنی است که طرح احداث خط‌آهن افغان ترانس میان افغانستان، پاکستان و اوزبیکستان برای ایجاد شاهراه اقتصادی با هزینه بیش از چهارو نیم میلیارد دالر در سال ۲۰۱۸ ارائه شد. اخیرا امارت اسلامی گفته است قطر نیز حمایت مالی‌اش را از این پروژه اعلام کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!