Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده خاص امریکا و مقامات پاکستان درباره ممنوعیت زنان افغان دیدار و گفتگو کردند

منتشر شده

در

نماینده خاص ایالات متحده امریکا در امور افغانستان در آغاز برنامه سفرهایش به کشورهای پاکستان، آلمان سویس به اسلام‌آباد رفته و با معاون وزارت خارجه این کشور دیدار کرده است.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روزسه‌شنبه (۱۱ دلو) از دیدار و گفتگوی اسد مجید خان، معاون این وزارت با توماس وست، نماینده خاص امریکا برای افغانستان خبر داده و نوشته که آنان در پیوند به موضوعات مربوط به افغانستان و منطقه بحث کرده‌اند.

معاون وزیر خارجه پاکستان ضمن تاکید بر تعامل با امارت اسلامی گفته که تعهدات کشورش برای ایجاد صلح و ثبات پابرجاست.

زهرا بلوچ به نقل از اسد مجیدخان گفته که بر ضرورت ارایه کمک‌های بشری به مردم افغانستان تاکید کرده است.

همچنان توماس وست در دیدار با شماری از مقام‌های پاکستانی و برخی از زنان افغان گفته که تصامیم اخیر امارت اسلامی افغانستان بر میلیون‌ها نیازمند افغان و سیستم آموزشی این کشور تاثیر گذاشته است. آقای وست همچنان تاکید کرده که در شرایط فعلی نیاز است تا ملل متحد نیازهای زنان در افغانستان را در اولویت قرار بدهد.

وست در رشته تویت هایی نوشته است که نیاز است تا مقام‌های حاکم در افغانستان در این مورد تجدید نظر کنند.

وی نگاشته است که:«اقدامات اخیرطالبان (امارت اسلامی افغانستان) برمیلیون‌ها افغان نیازمند وسیستم آموزشی در افغانستان تاثیر گذاشته است ما از ماموریت که سازمان ملل برای تجدید نظر در این اقدامات پیش گرفته است کاملاً حمایت می‌کنیم و با شماری از زنان شجاع افغان نیز دیدار کرده وخواست‌های مهم آنانرا گوش دادیم زنان در افغانستان رنج می‌برند و جامعه بین‌المللی باید نیازهای آنها را در اولویت قرار دهد.»

این دیپلومات ارشد امریکایی همچنان گفته که زنان در افغانستان از افزایش محدودیت‌ها رنج می‌برند و دچار بیماری‌های روانی شده اند.

امارت اسلامی اما بارها تاکید کرده که مطابق به شریعت اسلامی به تامین حقوق زنان متعهد است و نباید کشورها در امور داخلی افغانستان مداخله نمایند.

گفته می‌شود در این دیدار دو طرف روی صلح و ثبات در منطقه گفتگو کرده و بر همکاری‌های دو جانبه تاکید کرده‌اند.

این درحالی است که وزارت خارجه امریکا دو‌ روز پیش از سفر توماس وست، نماینده خاص این کشور در امور افغانستان به پاکستان، آلمان و سویس خبر داده بود.

آقای وست در برنامه سفرهایش پس از پاکستان قرار است به آلمان و سویس سفر کند و با شرکای خود در زمینه‌ی حمایت از حقوق زنان در افغانستان مشورت کند.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!