Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده خاص پاکستان در امور افغانستان می‌گوید که ممکن حمله ۱۱ سپتمبر دیگر با منشاء افغانستان اتفاق بیافتد

او افزوده که پس از جنگ در اوکراین و غزه، اولویت‌های بازیگران بین‌المللی تغییر کرده است. در واقع «افغانستان دیگر در اخبار نیست. حتا در صفحات داخلی افغانستان غایب است».

منتشر شده

در

آصف درانی، نماینده خاص پاکستان برای افغانستان هشدار داده است که ممکن حمله ۱۱ سپتمبر دیگر با منشاء افغانستانِ زیر اداره امارت اسلامی اتفاق بیفتد.

اکسپرس تریبون به نقل از آقای درانی گزارش داده است که پاکستان نگران خارج شدن افغانستانِ زیر اداره امارت اسلامی از دیدی جهانی پس از جنگ در اوکراین و غزه است.

بر اساس این گزارش، آصف درانی گفته است: «افغانستان تقریباً فراموش شده است. هیچ شکی در آن نیست و این در واقع در نشست سوم دوحه در ماه جون مورد تاکید قرار گرفت. کمک‌های بشردوستانه در حد مطلوب نیست. حتا در سال گذشته فقط یک-سوم تعهدات انجام شد».

او افزوده که پس از جنگ در اوکراین و غزه، اولویت‌های بازیگران بین‌المللی تغییر کرده است. در واقع «افغانستان دیگر در اخبار نیست. حتا در صفحات داخلی افغانستان غایب است».

آقای درانی که در نشستی در وزارت خارجه پاکستان سخن می‌گفت، هشدار داده است: «من فکر می‌کنم که این وضعیت می‌تواند افغانستان را به شرایط پیش از ۱۱ سپتمبر بازگرداند و در واقع ۱۱ سپتامبر دیگر به وجود بیاورد».

نماینده خاص پاکستان برای افغانستان تاکید کرده که ۹۷ درصد جمعیت کنونی افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند که از میان این تعداد ۵۲ درصد جمعیت به کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی وابسته هستند.

درانی گفته است: «اگر وضعیت اقتصادی (افغانستان) به سمت بدتر شدن برود، من فکر می‌کنم نگرانی ما باید این باشد که مردم افغانستان شروع به ترک کشور کنند و گزینه خوب آنان پاکستان است. این چیزی است که ما باید روی آن حساس باشیم و جامعه جهانی باید مسئولیت‌های خود را بداند».

او همچنین هشدار داده است که حضور گروه‌های هراس‌افکن مختلف از جمله داعش چالش بزرگی برای منطقه و فراتر از آن است و همچنین افزود: «نگرانی من این است که داعش در داخل افغانستان در حال افزایش است و این باید یک منبع نگرانی برای همه در منطقه و فراتر از آن به دلیل حمله‌های آنان در ایران و مسکو و همچنین در داخل پاکستان باشد. اگر چنین چیزی می‌تواند در این‌جا اتفاق بیفتد. می‌تواند در جای دیگری نیز اتفاق بیفتد».

آقای درانی در مورد گزینه‌های پاکستان برای مقابله با تحریک طالبان پاکستانی گفته است که دیپلوماسی این کشور کار می‌کند و او مطمئن است که پاکستان با وجود بی‌میلی امارت اسلامی افغانستان برای اقدام علیه پناهگاه‌های این گروه، مسئله تی‌تی‌پی را حل خواهد کرد.

درهمین حال، امارت اسلامی گفته است که تمام جغرافیای افغانستان تحت کنترل نیروهای امارت اسلامی است و امن است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و امارت اسلامی به صراحت گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت هیچ کشور دیگری استفاده شود.

آقای فطرت افزود: «ما با رد هرگونه نگرانی در این مورد، یک بار دیگر تاکید می‌کنیم که تمام جغرافیای افغانستان تحت کنترل نیروهای امارت اسلامی است و امن است.»

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!