Connect with us

رویداد های اخیر

نور: ایجاد حکومت موقت یکی از گزینه‌ها است

منتشر شده

در

عطامحمد نور، والی پیشین ولایت بلخ روز گذشته (۱۷جدی) دریک نشست گفته است که طرح ایجاد حکومت موقت باید تقویت گردد.

آقای نور همچنان گفته است که پیش از این درباره حکومت موقت فکری نکرده بود. حکومت موقت و ایجاد حکومت انتقالی یک از گزینه‌هاست.

آقای نور افزوده است که اگر درحال حاضر کدام طرحی برای در این راستا وجود دارد، باید تقویت گردد.

وی گفته است تا دیروز در بارۀ ایجاد حکومت موقت و انتقالی در کشور هیچ فکری نکرده بود، ولی حالا ایجاد حکومت موقت یکی از گزینه‌ها است و اگر طرحی هم‌اکنون در این راستا وجود دارد، باید تقویت گردد.

وی گفت: “اکنون ما باید چنین برنامه‌ای (دولت موقت) را تقویت کنیم، اگر چنین طرحی وجود دارد، پس باید آن را به خاطر وحدت ملی، عدالت اجتماعی و عدالت سیاسی بیشتر توسعه دهیم.”

وی همچنان افزوده است که:” از چتر استبداد، خودکامگی کسانی که نه در قول نه در زبان نه در عمل و نه در تعهد در هیچ اصولی پابند نیستند برای آنها باید پاسخی نه داشته باشیم و پاسخ سنگین باید بدهیم.”

آقای نور همچنان گفته است که ما مخالف نظام نه بل مخالف رویش‌های فراقانونی شخص رییس جمهور است. 

وی دراین باره گفت:” راه‌های زیادی برای تهدید و مبارزه است، همین که رییس جمهور یک متعهد سیاسی اش را از دست میدهد، این خودش یک تهدید است، یک پاسخ بسیار بزرگ است. پاسخ سنگین به معنای رجوع کردن به جنگ نیست، ما نه ترورست هستیم و نه هم مخالف نظام، بل ما مخالف روش‌َهای فراقانونی رییس جمهور هستیم.”

روابط نور با رییس جمهور پس از آن تیره شده است که ارگ ریاست جمهوری روز شنبه، سیزدهم جدی اعلام کرد که احمدجواد عثمانی، وزیر پیشین صحت عامه از دهم جدی به این سو براساس فرمان رییس جمهور غنی، برکنار شده است.

در آن زمان آقای نور این اقدام حکومت را غیرعادلانه عنوان کرد و افزود که :”در برابر هر اقدامی پیش از حکم محکمه عادلانه و اثبات حقیقت و در نتیجه تصامیم عجولانه، حساسیت بر انگیز، اهانت آمیز و مبتنی بر عصبیت قومی و به شیوه دیکتاتوری صورت بگیرد، با بهای سنگینی پاسخ خواهند داد.”

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!