Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از نبود امنیت شغلی در افغانستان

منتشر شده

در

نثار احمد غوریانی، وزیر صنعت و تجارت در مراسم تجلیل از هفته‌ی جهانی کار آفرینی گفته است که کارمندان در نهادهای دولتی و خصوصی ضمانت و امنیت کاری ندارند.

آقای غوریانی میگوید که روند استخدام کارمندان در نهادهای حکومتی و بخش‌های خصوصی نیاز به اصلاحات جدی دارد.

آقای غوریانی در این مورد گفت: “ما از تجار خود که سرمایه خود را بیرون از افغانستان برده اند میخواهیم پس بگرداند. ما حاضر استیم مانند یک نگهبان در کنار یک تجار ایستاد شویم، در پهلوی یک صنعت کار ایستاد شویم از آنها دفاع کنیم به امنیت و مسایل دیگر برادر واری باشیم.”

نداشتن ضمانت کاری در افغانستان یک طرف قضیه است؛ اما شماری از سرمایه گذاران میگویند که نهادهای تحصیلی در افغانستان افراد مورد نیاز را فراهم کرده نمی توانند.

ذبیح الله زیارمل، یک سرمایه گذار گفت: “ستون فقرات اقتصاد کشور را متشبثین جوان، کوچک و متوسط شکل میدهند.”

در کنار حکومت، بیشترین زمینه‌ی کار آفرینی را سرمایه گذاران بخش خصوصی فراهم می نمایند؛ اما به دلیل نبود پشتیبانی درست از بخش‌های خصوصی این نهادها نیز نمی توانند زمینه‌ی کار دوامدار را برای شهروندان فراهم سازند.

ناهید فرید، عضو مجلس نمایندگان، در این باره گفت: ” من از همین آدرس که وزارت تجارت است به دورنمای سکتور خصوصی در افغانستان خیلی خوشبین استم.”

این در حالی است که بیشترین از دانشجویان تازه فارغ شده از نبود زمینه کاری شکایت میکنند و همچنان میگویند که در جریان استخدام بر روابط ترجیع داده میشود.

رویداد های اخیر

خلیلزاد: سیاست‌های پاکستان تعهد شهباز شریف به رفاه افغان‌ها را زیر سؤال می‌برد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان، می‌گوید سیاست‌های پاکستان در ۳۰ سال گذشته، تعهد شهباز شریف، صدراعظم این کشور، به رفاه مردم افغانستان را زیر سؤال می‌برد.

شهباز شریف روز جمعه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بود که حقوق اساسی مردم افغانستان، به‌ویژه زنان و دختران، باید رعایت شود.

خلیلزاد در واکنش به این سخنان گفت که سیاست‌های پاکستان در سه دهه گذشته، درباره تعهد اسلام‌آباد به رفاه مردم افغانستان تردید ایجاد می‌کند.

او حمایت پاکستان از گروه‌های مسلح علیه نیروهای امریکایی و برخورد نامناسب با مهاجرین افغان را از جمله مواردی دانست که به گفته او، این تردیدها را به وجود آورده است.

خلیلزاد در عین حال تأکید کرد که افغانستان و پاکستان به روابط بسیار بهتر نیاز دارند و روابط دوباره تنظیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه هند با رئیس یوناما دیدار کرد

Published

on

ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند، با رباب فاطمه، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک دیدار کرده است.

رندیر جیسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که میسری در این دیدار بر اهمیت ادامه تمرکز بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه مردم افغانستان تأکید کرده است.

او همچنین از نقش یوناما قدردانی و بر ادامه همکاری هند با سازمان ملل متحد در مورد افغانستان تأکید کرده است.

این دیدار در حالی انجام شده است که افغانستان همچنان با چالش‌های بشری و اقتصادی روبه‌رو است و نهادهای بین‌المللی از نیازهای گسترده مردم این کشور خبر می‌دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان در مجمع عمومی ملل متحد بر تعامل هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان تأکید کرد

Published

on

مختار تیلئوبردی، وزیر امور خارجه قزاقستان، خواستار تعامل عملی و هماهنگ جامعه جهانی با افغانستان شده و گفته است که ثبات درازمدت افغانستان با امنیت و توسعه پایدار آسیای مرکزی ارتباط نزدیک دارد.

تیلئوبردی روز جمعه در جریان نشست عمومی هشتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان همچنان ضروری است، اما این کمک‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند چرخه فقر، بی‌جاشدگی و وابستگی را متوقف کند.

او گفت که قزاقستان از رویکردی «عملی، هماهنگ و گام‌به‌گام» در تعامل جامعه جهانی با افغانستان حمایت می‌کند و سازمان ملل متحد باید در این روند نقش محوری داشته باشد.

وزیر خارجه قزاقستان همچنین گفت که کشورش با سازمان ملل متحد برای فعال‌سازی مرکز منطقه‌ای سازمان ملل متحد برای اهداف توسعه پایدار آسیای مرکزی و افغانستان در شهر آلماتی همکاری می‌کند.

او افزود که موفقیت این مرکز باید بر اساس نتایج و کمک‌هایی که برای منطقه ارائه می‌کند، سنجیده شود.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!