Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی ملل متحد از تصمیم پاکستان برای بازگرداندن اجباری مهاجرین افغان از ۱۶قریه

کمیشنری عالی سازمان ملل همچنین نسبت به بازگرداندن زنان و دختران افغان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در افغانستان حق آموزش و کار آنان در خطر است.

منتشر شده

در

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) روز چهارشنبه از تصمیم حکومت پاکستان مبنی بر لغو شناسایی ۱۶ قریه پناهندگان افغان و بازگرداندن اجباری آنان به افغانستان ابراز نگرانی کرد.

بر اساس گزارش‌ها، این قریه‌ها در ایالت‌های بلوچستان، خیبر پختون‌خواه و پنجاب موقعیت دارند. حکومت پاکستان در ماه آگست امسال از پناهندگان افغان خواسته بود که در چارچوب برنامه‌ی «بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی» کشور را ترک کنند.

نمایندۀ کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، فیلیپا کَندلِر، در واکنش به این تصمیم گفت:«بازگشت پناهندگان باید به گونه‌ی منظم، تدریجی، داوطلبانه، با عزت و در فضای امن انجام شود و حقوق افرادی که نیاز به حمایت دارند، باید رعایت گردد.»

به گفته‌ی او، بسیاری از پناهندگان سال‌هاست در این قریه‌ها زندگی کرده و معیشت خود را در آنجا ساخته‌اند؛ و بازگرداندن اجباری آنان در زمان کوتاه، تأثیر منفی جدی بر زندگی، معیشت و روند ادغام مجددشان در افغانستان خواهد داشت.

کمیشنری عالی سازمان ملل همچنین نسبت به بازگرداندن زنان و دختران افغان ابراز نگرانی کرده و گفته است که در افغانستان حق آموزش و کار آنان در خطر است.

کَندلِر افزود:«پاکستان در بیش از ۴۵ سال گذشته میزبان میلیون‌ها پناهنده افغان بوده است. هنوز هم افرادی در پاکستان زندگی می‌کنند که در صورت بازگشت، با خطر پیگرد روبه‌رو خواهند شد و باید از این برنامه مستثنی گردند.»

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از حکومت پاکستان خواسته است تا بازگشت پناهندگان را به گونه‌ی منظم و مرحله‌وار تنظیم کرده و به افغان‌هایی که هنوز نیازمند حمایت بین‌المللی‌اند، اجازه‌ی ماندن دهد.

این نهاد همچنین از اسلام‌آباد خواسته است تا برای افغان‌های دارای مشکلات صحی، محصلین پوهنتون‌ها و کسانی که ازدواج‌های مختلط دارند، اجازه‌ی اقامت قانونی صادر کند.

در همین حال، گزارش تازه‌ی سازمان جهانی صحت نشان می‌دهد که در نیمه دوم ماه سپتمبر، در مجموع ۷۳ هزار و ۵۶۰ افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند که از این میان ۳۹ درصد (۲۸ هزار و ۶۸۲ تن) از پاکستان برگشته‌اند.

این آمار در مقایسه با دوهفته پیش از آن، ۳۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد و به گفته‌ی نهادهای بین‌المللی، ممکن است بازتاب‌دهندۀ تغییرات موقتی در روند مهاجرت و رفت‌و‌آمدهای سرحدی باشد.

رویداد های اخیر

کشته شدن سه قاچاقبر مواد مخدر در مرز بدخشان با تاجیکستان

Published

on

احسان‌الله کامگار، سخنگوی قوماندانی امنیه ولایت بدخشان می‌گوید که سه قاچاقبر مواد مخدر در جریان درگیری با نیروهای مرزی تاجیکستان کشته شده‌اند.

به گفته آقای کامگار، این افراد که باشندگان ولسوالی خواهان ولایت بدخشان بودند، دو شب پیش هنگام تلاش برای انتقال مواد مخدر به خاک تاجیکستان، توسط نیروهای مرزی آن کشور شناسایی شده و در پی درگیری مسلحانه میان طرفین، هر سه قاچاقبر جان باختند.

سخنگوی قوماندانی امنیه افزود که بر اساس گزارش قوماندانی امنیه ولسوالی خواهان، اجساد این افراد پس از پایان درگیری به نیروهای سرحدی افغانستان تسلیم داده شده است.

تاکنون جزئیات دقیقی از نوع و مقدار مواد مخدر همراه این افراد در دست نیست و تحقیقات در این زمینه جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس کابل: یک شهروند چین و شش افغان در انفجار شهرنو جان باختند

Published

on

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل، می‌گوید انفجار امروز (دوشنبه) در یک رستورانت مشترک چینی‌ها و افغان‌ها به نام «چاینیز نودل» در ساحه شهرنو رخ داده است.

به گفته وی، این رستورانت توسط یک تبعه مسلمان چین به نام عبدالمجید، همسر وی و یک شهروند افغان به نام عبدالجبار محمود اداره می‌شد.

عبدالمجید باشنده ایالت شین‌جیانگ چین معرفی شده است. در این رستورانت غذاهای ویژه برای مسلمانان چینی آماده و عرضه می‌شد.

سخنگوی پولیس کابل افزود که در نتیجه این انفجار، یک تبعه چین به نام ایوب که مسلمان بود و شش شهروند افغان جان باخته‌اند و چند تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، محل انفجار در نزدیکی آشپزخانه رستورانت بوده است.

زدران تأکید کرد که نوعیت انفجار تا هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها و تحقیقات نیروهای امنیتی در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!